Μπάρμπεκιου: Πότε και γιατί χρειάζεται να ανάψεις μια μεγάλη φωτιά - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

14 Ιουν 2021

Μπάρμπεκιου: Πότε και γιατί χρειάζεται να ανάψεις μια μεγάλη φωτιά

 
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι ψησταριές είναι έτοιμες να πάρουν φωτιά, γεμίζοντας τον κόσμο με τις αγαπημένες μυρωδιές τους.

Για...  

 
να γίνει όμως σωστά το μπάρμπεκιου και το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον κόπο μας, χρειάζεται έμφαση στη λεπτομέρεια. Και κάθε συμβουλή είναι εδώ καλοδεχούμενη.

Μία τέτοια μας δίνει ο τεξανός μετρ του μπάρμπεκιου Aaron Franklin στο μπεστ σέλερ βιβλίο του «Franklin Barbeque: A Meat-Smoking Manifesto»…

Μπάρμπεκιου: Πότε και γιατί ανάβουμε μια μεγάλη φωτιά

Η συμβουλή αναφέρεται στον αρχάριο με την ψησταριά. Ή σε όποιον επένδυσε ένα καλό ποσό για να αγοράσει μια καινούρια.

Πριν από την πρώτη χρήση λοιπόν, ο πολυβραβευμένος Franklin συστήνει να φτιάχνουμε τη μεγαλύτερη φωτιά που μπορούμε και να την αφήνουμε να κάψει για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Γιατί αυτό; Γιατί η φωτιά «σφραγίζει τους πόρους του μετάλλου και αποτεφρώνει όλα τα απομεινάρια και τα υποπροϊόντα, λάδι, γράσο, μεταλλικά υπολείμματα και άλλες ουσίες, της διαδικασίας κατασκευής».

Ο Franklin λέει επίσης ότι αυτό είναι καλό να γίνεται και σε ψησταριές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για καιρό ή δεν έχουν καθαριστεί με τον σωστό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε