Τάσος Μπαρτζώκας το ζήτημα του μεγάλου αρδευτικού έργου «Βεργίνας-Αιγινίου» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Τάσος Μπαρτζώκας το ζήτημα του μεγάλου αρδευτικού έργου «Βεργίνας-Αιγινίου»


Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα του εγγειοβελτιωτικού έργου «Βεργίνας-Αιγινίου» ο Τάσος Μπαρτζώκας με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Ημαθίας, το έργο είναι απαραίτητο και επείγει για λόγους κάλυψης των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής, από τη Βεργίνα και τα γύρω χωριά, πχ Μελίκη, Κορυφή, Κλειδί, Πρόδρομο έως το Αιγίνιο.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρει ακόμη:

"Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η μελέτη για το υπό αναφορά έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 2 μόλις μήνες πριν τις εκλογές του 2019, δηλαδή κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» για λόγους καθαρού εντυπωσιασμού.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι τα αρδευτικά έργα αποτελούν επιλέξιμα έργα για υλοποίηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το εν λόγω έργο δε μπορεί να ενταχθεί, καθώς δεν υφίσταται η απαραίτητη ωριμότητα.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο Βουλευτής επαναφέρει το ζήτημα της κατασκευής του έργου, τονίζοντας ότι είναι άκρως σημαντικό να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, να βρεθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ώστε οι μεγάλες αρδευτικές ανάγκες της περιοχής να καλύπτονται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, συμβάλλοντας σε γεωργική ανάπτυξη της περιοχής και οικονομική ανάπτυξη των αγροτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες