Περίσσεψε κρασί; Δείτε που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μην πάει χαμένο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Περίσσεψε κρασί; Δείτε που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μην πάει χαμένο

 


 
Από το μαγείρεμα μέχρι και για ανανέωση ρούχων

  Τα τελευταία χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις είναι... 
 
 
 
η συνολική προσπάθεια για μείωση των αποβλήτων και των σπαταλών - είτε πρόκειται για την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται κατά το ντους, το πλύσιμο του προσώπου και το βούρτσισμα των δοντιών όσο και στην αγορά νέων ρούχων.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να σπαταλούμε όσο λιγότερο φαγητό και συστατικά γίνεται. Τι μπορείς λοιπόν αν κάνεις αν έχει μείνει κρασί το οποίο δεν πρόκειται να πιεις αλλά δε θες να πετάξεις; Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις, για να μην πάει χαμένη ούτε μία σταγόνα.

Φτιάξτε κοκκινιστό στήθος

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα απαιτούν ένα πλούσιο κόκκινο κρασί, όπως το κοκκινωπό μοσχαρίσιο στήθος. Κατά κανόνα, θυμήσου ότι πρέπει να μαγειρεύεις μόνο με ένα κρασί που θα ήθελες να πιεις. Επίλεξε ένα μπουκάλι που ταιριάζει καλά με το φαγητό που μαγειρεύεις.

Χρησιμοποίησε το για θαλασσινά (αν είναι λευκό)

Η υψηλή οξύτητα του λευκού κρασιού το καθιστά ένα νόστιμο συστατικό για παραδοσιακά πιάτα θαλασσινών όπως μύδια στον ατμό και γαρίδες scampi. Προτίμησε Sauvignon Blanc, λευκό Μπορντό ή Pinot Grigio.

Φτιάξε παγάκια κρασιού

Όταν μαγειρεύεις με κρασί, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι μόνο μια κουταλιά της σούπας ή δύο. Μια έξυπνη λύση για αυτό, είναι να φτιάξεις παγάκια κρασιού για να έχει πάντα έτοιμη την ποσότητα που θα χρειαστείς.

Φτιάξε tie dye με κόκκινο κρασί

Σκέφτεσαι να βάψεις μερικά ρούχα σου για να δημιουργήσεις το εφέ του tie dye; Μπορείς να το κάνεις με κόκκινο κρασί, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Πάρε ένα κομμάτι ρούχο από λευκό βαμβάκι, στρίψε το και δέστε το χρησιμοποιώντας λαστιχένιες ταινίες.

Ρίξε το κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλε τη φωτιά σε μέτρια θερμότητα. Μόλις βράσει, απενεργοποίησε τη φωτιά. Βύθισε αργά το ρούχο στο κρασί. Άφησε το να παραμείνει για τουλάχιστον 4 ώρες και ανακάτευε το μείγμα κάθε 3 έως 4 ώρες. Αφαίρεσε και καθάρισε το ρούχο και τοποθέτησε το σε ένα καθαρό ταψί. Στη συνέχεια βάλε το στο φούρνο στους 75 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Έλεγχε το κάθε 10 λεπτά. Μόλις στεγνώσει πλήρως, πλύνε το στο χέρι σε ζεστό νερό για να απομακρύνεις τυχόν περισσεύματα βαφής.

Φτιάξε σπιτικό ξίδι από κόκκινο κρασί

Το οτιδήποτε έχει καλύτερη γεύση όταν είναι κατασκευασμένο από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένου του ξιδιού από κόκκινο κρασί. Ρίξε σε ένα γυάλινο δοχείο μαγιά ξυδιού και ζεστό νερό. Όταν ετοιμαστεί, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις σάλτσες σαλάτας και μαρινάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες