AΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

AΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ;


Προωθείται στη Βουλή για διαβούλευση η πρόταση της κυβέρνησης για τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Προβλέπεται μεταξύ άλλων επέκταση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων από 5 σε 6 χρόνια, ενώ τριμελές δικαστική συμβούλιο θα γνωμοδοτεί για το βάσιμο των κατηγοριών.
Το προσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου κατατέθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών, Πρ.Παυλόπουλο και Δικαιοσύνης, Ν.Δένδια.

Πιο συγκεκριμένα, τριμελές δικαστικό συμβούλιο θα φιλτράρει τις υποθέσεις, τις οποίες ο εισαγγελέας θα στέλνει στη Βουλή και αφορούν ενδεχόμενη ευθύνη υπουργών και θα αποφαίνεται γνωμοδοτικά και όχι δεσμευτικά για το βάσιμο της κατηγορίας.

Προβλέπεται ακόμη η επέκταση κατά ένα χρόνο, από πέντε σε έξι, του χρόνου παραγραφής που θα επέλθουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η αλλαγή θα επέλθει αρχικά στον Κανονισμό της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής αμέσως μετά την υποβολή του εισαγγελικού εγγράφου θα το παραπέμπει στον πρόεδρο του Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα γνωμοδοτεί, αν από τα τα προκύπτοντα στοιχεία πιθανολογείται ποινική ευθύνη υπουργού.

Η γνωμοδότηση αυτή θα πρέπει να δοθεί στον πρόεδρο της Βουλής εντός είκοσι ημερών.

Το Τριμελές Συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του προέδρου της Βουλής και θα αποτελείται από έναν αρεοπαγίτη που προεδρεύει και δύο προέδρους εφετών.

Αυτοί και οι αναπληρωτές τους ορίζονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο κάθε χρόνου και η θητεία τους διαρκεί έναν χρόνο.

Η συζήτηση των ρυθμίσεων στην αρμόδια Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου με την επανάληψη των εργασιών της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες