24 Ιουλ 2017

Επίδομα ανεργίας: Προσοχή - Κινδυνεύετε να το χάσετε αν...


Αυστηροποιούνται τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας... επιφέροντας τεράστιο πλήγμα σε χιλιάδες ανέργους του ΟΑΕΔ.

Πλέον ακόμα και ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα ακόμα και της σποραδικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με την απόφαση της 26ης Μαΐου, πλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας, που έχει συρρικνωθεί στα 360 ευρώ το μήνα, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες της περιστασιακής απασχόλησης.

Παράλληλα εκτιμάται ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα ενισχύσει περαιτέρω τη «μαύρη» εργασία.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Έκλεβαν καύσιμα από δημοτικά αυτοκίνητα και τους έπιασαν στα πράσα - Η Αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες πριν «αδειάσουν» το αμαξοστάσιο


Πήγε να φύγει με τα μπιτόνια στο πορτμπαγκάζ, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες. Ο λόγος για έναν 46χρονο από την... 

Σπερχειάδα, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα, λίγο μετά τις 22:00 χθες βράδυ, να κλέβει καύσιμα από τα αυτοκίνητα του δήμου, που ήταν στο χώρο του αμαξοστασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες ήταν δυο. Ο ένας φυλούσε τσίλιες και ο άλλος είχε πάει στο πίσω μέρος του αμαξοστασίου με τα μπιτόνια και με ένα λάστιχο.

Για κακή τους τύχη, όμως, τους αντιλήφθηκε υπάλληλος του δήμου, που πέρασε τυχαία από το σημείο, και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε τάχιστα.

Όταν οι δράστες είδαν το περιπολικό να έρχεται, ο ένας έφυγε πεζός μέσα στο σκοτάδι, ενώ ο άλλος μπήκε στο αυτοκίνητο, που ήταν με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ και τα μπιτόνια φορτωμένα και έβαλε μπρος για να φύγει.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σπερχειάδας πρόλαβαν όμως και τον έκλεισαν με το περιπολικό, ακινητοποίησαν το όχημα και ταυτόχρονα πέρασαν χειροπέδες στον 46χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, αφού έχει κατηγορηθεί για τη ληστεία του ταχυδρόμου στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού και άλλα αδικήματα, παρόλα αυτά, κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια που καταβάλλουν και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σπερχειάδας, οι οποίοι τόσο στο χθεσινό συμβάν όσο και στο περιστατικό της Παλαιοβράχας με τα αδέσποτα σκάγια, που τραυμάτισαν οικογένεια, αντέδρασαν άμεσα και συνέλαβαν τους δράστες.

lamiarpoert.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Από σήμερα οι αιτήσεις για 46 θέσεις στο ΣΔΟΕ...


Από σήμερα οι αιτήσεις για 46 θέσεις στο ΣΔΟΕΆρχισε σήμερα και λήγει στις 8 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για 46 θέσεις στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του...
υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για την προκήρυξη 9Κ/2017 (ΦΕΚ 24/6-7-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ και συμπληρωματικό ΦΕΚ 25/17-7-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), ενώ οι θέσεις αφορούν σε τακτικό προσωπικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr - Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 9Κ/2017

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Δίνεις τα κλειδιά και… γλιτώνεις το σφυρί του πλειστηριασμού

Δίνεις τα κλειδιά και… γλιτώνεις το σφυρί του πλειστηριασμούΤα… κλειδιά των ακινήτων, τα οποία αποκτήθηκαν ή είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, θα μπορούν να παραδώσουν εθελοντικά στις τράπεζες όσοι δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό, πετυχαίνοντας, ωστόσο, συγκριτικά καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής ή και διαγραφή της.
Η συγκεκριμένη λύση (amicable solution), που, όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, εφαρμόζεται κατά κόρον στο εξωτερικό -σε χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιρλανδία- θα δοκιμαστεί τους προσεχείς μήνες και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του 2017.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Η πτώση της χούντας και αποκατάσταση της Δημοκρατίας της Ελλάδας


Η πτώση της χούντας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα

Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου. Από την ημέρα αυτή αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης», η λαμπρότερη, ίσως, περίοδος της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους.

Η γενική επιστράτευση που κηρύχτηκε στις 21 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν χαώδης και ανοργάνωτη και κατέδειξε την τραγική κατάσταση που βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας. Η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, που ήταν υποχείριο του «αόρατου δικτάτορα» Δημητρίου Ιωαννίδη, ήταν ανίκανη να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Έτσι, η προσφυγή στους πολιτικούς ήταν μονόδρομος για τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Το πρωί της 23ης Ιουλίου, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος και οι αρχηγοί του Στρατού, αντιστράτηγος Ανδρέας Γαλατσάνος, Ναυτικού, αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης και Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αλέξανδρος Παπανικολάου, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη διατύπωσαν την άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στους πολιτικούς. Στη συνέχεια, ο Γκιζίκης κάλεσε τον Ιωαννίδη και του ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του στρατεύματος, χωρίς αυτός να αντιδράσει.

Στις 2 μετά το μεσημέρι κλήθηκαν σε σύσκεψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες της προδικτατορικής περιόδου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων Παναγιώτης Κανελλόπουλοςτης ΕΡΕ και Γεώργιος Μαύρος της «Ενώσεως Κέντρου», καθώς και οι Ευάγγελος Αβέρωφ, Σπύρος Μαρκεζίνης, Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, Στέφανος Στεφανόπουλος, Πέτρος Γαρουφαλλιάς και Ξενοφών Ζολώτας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου είχε ήδη καταρρεύσει.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο σχηματισμός πολιτικής κυβέρνησης υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος έλαβε προθεσμία έως τις 8 το βράδυ να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, που προέκρινε τη λύση Καραμανλή, ήλθε σε επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό, που ζούσε αυτοεξόριστος στο Παρίσι από το 1963, και του ζήτησε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην Ελλάδα. Στις 6:30 το απόγευμα, ο Αβέρωφ, με υπόδειξη του Γκιζίκη, τηλεφώνησε στον Κανελλόπουλο και του ανακοίνωσε την άρση της εντολής που του είχε ανατεθεί.

Στις 8 το βράδυ επαναλήφθηκε η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και επικυρώθηκε η απόφαση για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ντ' Εστέν διέθεσε πάραυτα το προσωπικό του αεροπλάνο για την άμεση επιστροφή του Καραμανλή, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 2 το πρωί της 24ης Ιουλίου κι έγινε δεκτός από ένα τεράστιο πλήθος πολιτών, που τον χαιρετούσε κυριολεκτικά ως ελευθερωτή. Στις 4 το πρωί, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ορκίστηκε το πρώτο κλιμάκιο της κυβέρνησής του, αποτελούμενο από πολιτικά πρόσωπα της δεξιάς και του κέντρου. Ο Καραμανλής δίσταζε να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» πολιτικούς της Αριστεράς, για να μην προκαλέσει τους σκληροπυρηνικούς χουντικούς, που κατείχαν ακόμα καίρια πόστα στον κρατικό μηχανισμό. Στις 26 Ιουλίου συμπληρώθηκε η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, με την ορκωμοσία του δευτέρου κλιμακίου της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος: κατάργηση του στρατοπέδου της Γυάρου, απόλυση όλων των κρατουμένων, αμνήστευση όλων των πολιτικών αδικημάτων και απόδοση της ιθαγένειας στους πολίτες από τους οποίους την είχε στερήσει η δικτατορία του 1967. Στις άμεσες επιδιώξεις της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας συμπεριλαμβάνονταν η αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας και η διαμόρφωση κλίματος εθνικής ενότητας, η αποδιοργάνωση του πλέγματος εξουσίας της δικτατορίας και η αποκατάσταση του πολιτικού ελέγχου στο στράτευμα, η προετοιμασία για τη διενέργεια εκλογών και η αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο.

Πηγή: sansimera.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Χωρίς έλεγχο η επιστροφή φόρου έως 10.000 ευρώ σε 4.500 επιχειρήσεις και επαγγελματίες...


Χωρίς έλεγχο η επιστροφή φόρου έως 10.000 ευρώ σε 4.500 επιχειρήσεις και επαγγελματίεςΑυτόματα θα επιστρέφει το Δημόσιο ποσά φόρων έως 10.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Το νέο πλαίσιο των επιστροφών φόρων καθορίζεται με...

νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίζεται εντός της εβδομάδας.

Η ρύθμιση θα προβλέπει την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με διαδικασίες εξπρές και χωρίς έλεγχο για ποσά έως και 10.000 ευρώ.

Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν εντός του Αυγούστου, δηλαδή αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ υπολογίζεται ότι αφορούν το 90% των περιπτώσεων και το 1,24% του συνολικού ποσού των επιστροφών της κατηγορίας αυτής. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα ένας στους τρεις επαγγελματίες - επιχειρηματίες που σήμερα είναι υποχρεωμένος να περιμένει ακόμη και πάνω από ένα έτος προκειμένου να εισπράξει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται θα πάρει σύντομα «ανάσα» ρευστότητας. Οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ ως 10.000 ευρώ που θα δοθούν αυτόματα και χωρίς έλεγχο αφορούν σε πλήθος (επιχειρήσεων και επαγγελματιών) το 35% του συνόλου και το 4,5 τοις χιλίοις στο συνολικό ποσό. Έτσι, όπως αναφέρουν στελέχη της Καραγιώργη Σερβίας, από την αυτόματη επιστροφή των φόρων θα ωφεληθούν χιλιάδες φορολογούμενοι ενώ δεν δημιουργείται πρόβλημα στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων ανέρχονταν σε 1,2 δισ. ευρώ.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί για τους ένστολους


Τις εκ βάθρων αλλαγές στη δομή των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών καθηγητών, των διπλωματικών υπαλλήλων και πολλών άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών, οι οποίες επήλθαν με το ν. 4472/2017, αποκαλύπτει εγκύκλιος 77 σελίδων που απέστειλε ο Γιώργος Χουλιαράκης σε όλες τις συναρμόδιες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων υπηρεσίες των Υπουργείων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, οι αλλαγές που προβλέπει ο νόμος 4472/2017 δεν προκαλούν μειώσεις αποδοχών για όσους δημόσιους λειτουργούς έχουν καταταγεί ή διοριστεί μέχρι 31/12/2016 αλλά μόνο για όσους έχουν καταταγεί/διοριστεί ή κατατάσσονται/διορίζονται από την 1η/1/2017 και μετά.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, με τα άρθρα 123-127 του ν. 4472/2017 το μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος αναμορφώνεται , αναδρομικά από την 1η/1/2017 στα εξής σημεία:

1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατατάσσονται σε 4 μισθολογικές κατηγορίες ανάλογα με την προέλευσή τους, το διοικητικό βαθμό και ταέτη υπηρεσίας:

Στην κατηγορία Α, στην οποία υπάρχουν 35 μισθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 1.155 ευρρώ έως 4.200 ευρώ το μήνα κατατάσσονται τα στελέχη που προέρχονται από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) ή από αντίστοιχες παραγωγικές σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, οι απευθείας ή με διαγωνισμό κατατασσόμενοι στο Σώμα των Αξιωματικών και τα Κοινά Σώματα από την ονομασία τους ως αξιωματικών, οι αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας πτυχιούχοι ΑΕΙ και οι αξιωματικοί Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Στην κατηγορία Β, στην οποία υπάρχουν 28 μισθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 985 έως 2.445 ευρώ το μήνα κατατάσσονται οι υπαξιωματικοί, ανθυπασπιστές και αξιωματικοί που προέρχονται από τις παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΣΥ), οι αξιωματικοί του ν.δ. 649/1970, οι υπαξιωματικοί, ανθυπαστυνόμοι και αντίστοιχοι και αξιωματικ9οί που προέρχονται από παραγωγικές ή μη σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς οι αστυφύλακες, πυροσβέστες και λιμενοφύλακες των ίδιων Σωμάτων.

Στην κατηγορία Γ, στην οποία υπάρχουν 22 μιθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 939 έως 2.109 ευρώ το μήνα κατατάσσονται τα στελέχη με προέλευση από Ε-ΠΟΠ-ΟΠΥ-ΕΜΘ-ΕΠΥ καθώς και το προερχόμενο από την κατηγορία Δ' Αστυνομικό προσωπικό.

Στην κατηγορία Δ, στην οποία υπάρχουν 18 μισθολογικά κλιμάκια και οι βασικοί μισθοί κυμαίνονται από 953 έως 1.686 ευρώ το μήνα κατατάσσονται οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Καταργούνται από την πλειοψηφία των αξιωματικών και υπαξιωματικών τα εξής επιδόματα:

Χρόνου Υπηρεσίας

Εξομάλυνσης

Ειδικής Απασχόλησης

Επιτελικής Ευθύνης

Ειδικών Συνθηκών.

3. Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ορίζονται σε μεγαλύτερο ύψος από το ισχύον σήμερα λόγω της ενσωμάτωσης του καταργούμενου χρονοεπιδόματος.

4. Στην πλειοψηφία των αξιωματικών και υπαξιωματικών θα καταβάλλονται πλέον μόνο ο βασικός μισθός και 2 επιδόματα:
Το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που διαφοροποιείται ανά διοικητικό βαθμό και προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών.
Το επίδομα θέσης ευθύνης κλιμακούμενο από τον βαθμό του Ταγματάρχη και άνω, με προϋποθέσεις που θα καθοριστούν σε εγκύκλιο του ΓΛΚ.

5. Καταργείται το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών.

Προσωπική διαφορά


Αν από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν ο λειτουργός ή υπάλληλος στις 31-12-2016, η διαφορά διατηρείται ως «προσωπική». Για τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς» δεν λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή. Επίσης, για τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς» δεν λαμβάνονται υπόψη:

* το μηνιαίο επίδομα των 100 ευρώ το οποίο χορηγείται στα στελέχη που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο Νομό Εβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης, καθώς και στο ένστολο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο.

* τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (πτητικό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό, υποβρύχιων καταστροφέων, δυτών, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων, ειδική αποζημίωση πυροτεχνουργών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία) που παρέχονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση, η «προσωπική διαφορά» θα μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών πλην της χορήγησης παροχών και επιδομάτων που εξαιρούνται της ανωτέρω σύγκρισης.
Ουσιαστικά, όσοι θα λαμβάνουν την «προσωπική διαφορά» θα εγκλωβιστούν στις ίδιες αποδοχές για πολλά χρόνια, καθώς, οι όποιες αυξήσεις χορηγούνται στους βασικούς τους μισθούς λόγω μετάβασης σε επόμενα μισθολογικά κλιμάκια ή λόγω βαθμολογικών προαγωγών απλώς θα μειώνουν την «προσωπική διαφορά». Με τον τρόπο αυτό θα χάνονται τα οφέλη από τις μισθολογικές προαγωγές και ωριμάνσεις.

Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν τακτικές μηνιαίες αποδοχές υψηλότερες από αυτές που ελάμβανε ο λειτουργός ή υπάλληλος στις 31-12-2016, η προκαλούμενη αύξηση καταβάλλεται σε μία δόση, αν δεν υπερβαίνει το ποσό των 20 ευρώ και σε 4 ισόποσες ετήσιες δόσεις αν υπερβαίνει το ποσό των 20 ευρώ.

Για τους… νέους


Για όσους κατατάχθηκαν για πρώτη φορά στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα οι συνολικές αποδοχές τους, εφόσον με βάση τις διατάξεις των άρθρων 123-127 του ν. 4472/2017 για το νέο μισθολόγιο διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που λαμβάνουν σήμερα, θα περικοπούν κατά τα ποσά των αρνητικών διαφορών που προκύπτουν, καθώς αυτοί δεν δικαιούνται να λαμβάνουν την «προσωπική διαφορά», επειδή δεν ελάμβαναν αποδοχές στις 31-12-2016!

Οσοι θα καταταγούν από δω και στο εξής στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα λαμβάνουν τις αποδοχές που προκύπτουν με βάση τις διατάξεις των άρθρων 123-127 του ν. 4472/2017 για το νέο μισθολόγιο, χωρίς να δικαιούνται την «προσωπική διαφορά»

Διαβάστε όλο το άρθρο»

23 Ιουλ 2017

Καταστηματάρχης έδειρε ελεγκτή της Εφορίας στην Πάτμο


Καταστηματάρχης έδειρε ελεγκτή της Εφορίας στην Πάτμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «σαφάρι» ελεγκτών της ΑΑΔΕ σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση φυσικά στις τουριστικές περιοχές.

Ένας καταστηματάρχης της Πάτμου συνελήφθη διότι αναίτια και στην μέση του δρόμου – όπως υποστηρίζουν οι εφοριακοί - γρονθοκόπησε στο κεφάλι ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος μαζί με δύο συναδέλφους του, είχαν μεταβεί από την Ρόδο στο «νησί της αποκάλυψης» για ελέγχους σε επιχειρήσεις προκειμένου να αποκαλυφθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των ελεγκτών, ενώ περπατούσαν σε δρόμο κοντά στο λιμάνι, ο άνδρας τους πλησίασε, ρώτησε αν είναι εφοριακοί και μόλις ο νεαρός ελεγκτής του απάντησε θετικά, άρχισε δίχως να ειπωθεί κάτι παραπάνω, να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και να τον χαστουκίζει.

Όπως μεταφέρεται από την ΑΑΔΕ, ο ξυλοδαρμός συνέβη σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, μπροστά στο λιμάνι, κι ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή δεν επενέβησαν, ενώ όταν πήγαν σε αυτούς οι εφοριακοί ζητώντας τους να συλλάβουν τον επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί καταστήματα στο νησί, εκείνοι δήλωσαν αναρμόδιοι, λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε σε ζώνη ευθύνης του Λιμενικού.

Οι εφοριακοί προσέφυγαν στους λιμενικούς, οι οποίοι όμως δήλωσαν αναρμόδιοι, επί ώρα αστυνομικοί και λιμενικοί πετούσαν ο ένας «το μπαλάκι» στον άλλον και χρειάστηκε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος τηλεφώνησε στους κ. Κουρουμπλή και Τόσκα, οι οποίοι αμέσως κινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα τελικώς να συλληφθεί από λιμενικούς ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον εφοριακό.

Ο ελεγκτής της ΑΑΔΕ δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. της Πάτμου, ενώ με την επιστροφή του στην Ρόδο θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό από τα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από τους Λιμενικούς και σύντομα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή:ant1news.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών πλοίου


Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών πλοίου

Στην Ελλάδα, το ακτοπλοϊκό ταξίδι αποτελεί μια ευχάριστη και συμφέρουσα επιλογή μετακίνησης, είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είτε όχι. Γνωρίζουμε, όμως, όλοι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών;

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, με αφορμή την ενημερωτική δράση «Ταξιδεύεις με πλοίο; Έχεις δικαιώματα! Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε» που θα πραγματοποιήσουν στις 18 Ιουλίου 2017, από τις 07:00 έως τις 10:00, στο λιμάνι της Ραφήνας, με την υποστήριξη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και με τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ενημερώνουν και συμβουλεύουν τους επιβάτες

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Αναμένεται να γίνει πανικός σήμερα στην Πατρίδα

Σήμερα αναμένεται να γίνει ένας πανικός στο γήπεδο της πατρίδας στην Βέροια στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού Συλλόγου Ευσταθίου Χωραφά..
Η παράδοση καλά κρατεί διότι σήμερα για άλλη μία χρονιά θα απολαύσετε τον Νίκο Ζωιδάκη με τις υπέροχες μαντινάδες..
Όπως προβλέπεται θα γίνει και σήμερα χαμός  διότι από το πρωί ο κόσμος χτυπάει τηλέφωνο για να κρατήσει τραπέζι να ακούσουν τον Κρητικό τραγουδιστή..
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Βόμβα" στην πολιτική - "Τον Σεπτέμβριο κατεβάζει νέο κόμμα ο..." - Ποιοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν

Τι ανακοίνωσε για νέο κόμμα ο...
Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ​​Ευάγγελος Βενιζέλος το αποφάσισε την Παρασκευή σε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του.

Την αποκάλυψη κάνει η «Καθημερινή».

«Τον Σεπτέμβριο κατεβάζει σχήμα», είπε περιχαρής ένας εκ των συμμετασχόντων στη σύσκεψη, με τρόπο ελαφρώς παρεξηγήσιμο, καθότι η έκφραση «σχήμα» παραπέμπει στον κόσμο της λαϊκής πίστας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα που υπογράφει ο Στέφανος Κασιμάτης ο οποίος προχωρά σε μια εκτίμηση των επόμενων κινήσεων του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως, το ότι πήρε την απόφαση δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα την πραγματοποιήσει· αφενός, διότι δεν είναι απλό το εγχείρημα, αφετέρου, διότι οι εχθροί του (και έχει πολλούς) θα τον περάσουν από τη μηχανή του κιμά. Υποθέτω, όμως, ότι όλα αυτά τα έχει σκεφθεί και τα έχει σταθμίσει καλά – στο κάτω κάτω, αν ο Βενιζέλος διαθέτει ένα πλεονέκτημα, αυτό είναι το μυαλό του.

Εφόσον η απόφασή του γίνει πράξη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη τελείωσε. Πρώτοι θα φύγουν, υποθέτω, οι εκσυγχρονιστές, διότι αυτοί συμμετέχουν υπό την προϋπόθεση του «όλοι μαζί». Το ορατό πρόβλημα της ΔΗ.ΣΥ. είναι ότι το «όλοι μαζί» μπορεί να δημιουργεί ψυχολογική ασφάλεια στους συμμετέχοντες, αλλά πολιτικά δεν σημαίνει τίποτε.


Τουναντίον, η προϋπόθεση του «όλοι μαζί» εξασθενίζει κάθε δυνατότητα διαμόρφωσης σύγχρονων πολιτικών θέσεων, διότι οι διαφορές στους κόλπους της Κεντροαριστεράς είναι τεράστιες ανάμεσα σε εκείνους που έχουν καταλάβει τι συνέβη στη χώρα (όπως ο Βενιζέλος) και στους άλλους, τους γνήσιους πασόκους, οι οποίοι ονειρεύονται μια μαγική επιστροφή στο παρελθόν.

Εξαιτίας αυτής της αφύσικης συνύπαρξης η ΔΗ.ΣΥ. σήμερα δεν έχει καν πολιτικό στίγμα. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι τέτοιου είδους βεβιασμένη ενότητα μπορεί να διατηρηθεί μόνον εφόσον στρογγυλοκάθεται στην κορυφή ένα μηδενικό που δεν ενοχλεί και πολύ, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να ενοχλήσει, όπως η Φώφη.

Με άλλα λόγια, όπως εξελίσσεται το πείραμα της ΔΗ.ΣΥ., όταν φθάσει η ώρα των εκλογών, το μόνο μήνυμα που θα μπορεί να προβάλει προς τους ψηφοφόρους θα είναι: ψηφίστε το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ, για να έχει μεθαύριο έναν αβέβαιο και γκρινιάρη κυβερνητικό εταίρο η Ν.Δ. Υπό αυτές τις συνθήκες, γιατί να μην ψηφίσεις κατευθείαν Ν.Δ.;

Είναι αστείο να συζητούμε για ένα κόμμα ή, μάλλον, για κάτι σαν κόμμα, του οποίου ως επίδοξοι ηγέτες φέρονται η Φώφη, ο Μανιάτης και ο Κωνσταντινόπουλος. Αν είναι τόσο απελπιστική η κατάσταση, τότε γιατί όχι και ο Πρωτόπαπας;

Ποιοι θα ακολουθήσουν, όμως, τον Βενιζέλο στον δρόμο του; Βλέπετε, το πρώτο που θα σκεφθεί κάποιος είναι ότι ο Βενιζέλος δεν είναι γενικώς «συμπαθής». Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα, εφόσον το αντισταθμίσει με τα προτερήματά του. Μπουχτίσαμε πια από συμπαθείς και ασπόνδυλους γλείφτες! Ο Βενιζέλος είναι εξαίρετος κοινοβουλευτικός και διαθέτει πολιτικό λόγο.

Οι θέσεις του είναι ρεαλιστικές και διαμορφώθηκαν με τον σκληρότερο τρόπο, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών του ΓΑΠ και αργότερα αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Βενιζέλος έμαθε από τα λάθη του και έγινε καλύτερος πολιτικός – αν επίσης έγινε καλύτερος άνθρωπος δεν ενδιαφέρει καθόλου. Αν κάτι μπορεί να προσφέρει στον διάσπαρτο κόσμο της Κεντροαριστεράς είναι γνώση και ηγεσία. Τα λοιπά είναι φρου-φρου κι αρώματα…»
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Ένα εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια πωλούνται κάθε λεπτό στη Γη


Με την απειλή της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε πλέον να συγκριθεί το πρόβλημα με...
τα πλαστικά, υπογραμμίζουν επιστήμονες. Η προειδοποίησή τους έρχεται με αφορμή τα νέα σοκαριστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι 1 εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια πωλούνται το λεπτό – αριθμός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% μέχρι το 2021.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 2016 λιγότερο από το 50% των χρησιμοποιημένων πλαστικών μπουκαλιών κατέληξε στην ανακύκλωση, ενώ μόνο το 7% αυτών τελικά ανακυκλώθηκε για να επαναχρησιμοποιηθεί. Στατιστικοί υπολογισμοί προβλέπουν ότι σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα θα πωλούνται περί το μισό τρισεκατομμύριο μπουκάλια ετησίως.

Πλημμύρα πλαστικών

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μεγάλο ρόλο στην αυξημένη ζήτηση πλαστικών μπουκαλιών έχει παίξει η νέα τάση για την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στην Ασία. Μόνο πέρυσι εκτιμάται ότι πουλήθηκαν περισσότερα από 480 δισεκατομμύρια μπουκάλια, τη στιγμή που πριν από μία δεκαετία δεν ξεπερνούσαν τα 300 δισεκατομμύρια. Υπολογίζουν μάλιστα ότι αν τοποθετούσαμε το ένα μπουκάλι επάνω στο άλλο ο ετήσιος πύργος του πλαστικού θα ήταν αρκετά ψηλός ώστε να καλύψει τη μισή απόσταση από τη Γη μέχρι τον Ηλιο. Σύμφωνα μάλιστα με τον οργανισμό ερευνών αγοράς Euromonitor International, μέχρι το 2021 ο ετήσιος αριθμός αγορασμένων μπουκαλιών αναμένεται να αγγίξει τα 538,3 δισεκατομμύρια.

«Τα στατιστικά στοιχεία είναι πραγματικά σοκαριστικά» αναφέρει ο Χιούγκο Τάγκχολμ από την περιβαλλοντική οργάνωση Surfers Against Sewage με σκοπό την προστασία των θαλασσών. «Η ρύπανση από πλαστικά αυτή τη στιγμή ανταγωνίζεται την απειλή της κλιματικής αλλαγής, καθώς μολύνει κάθε φυσικό οικοσύστημα στον πλανήτη και παράλληλα σκοτώνει έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ζωντανών οργανισμών. Η παραγωγή των πλαστικών έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία 20ετία, ενώ τα εκάστοτε αρμόδια συστήματα για τον έλεγχο, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωσή τους δεν έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν τους ραγδαία αυξανόμενους αυτούς ρυθμούς».

«Πλαστική» και η τροφική αλυσίδα

Τα περισσότερα πλαστικά καταλήγουν σε χωματερές ή στους ωκεανούς του πλανήτη, αναφέρουν οι επιστήμονες. Συγκεκριμένα στη θάλασσα βυθίζονται περί τους 5-13 τόνους πλαστικού ετησίως. Μέχρι το 2050 και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, στις θάλασσες εκτιμάται ότι θα… κολυμπούν περισσότερα πλαστικά από ψάρια. Πολλά από τα πλαστικά που επιπλέουν στο νερό καταναλώνονται από ψαροπούλια ή θαλάσσιους οργανισμούς, πολλούς από τους οποίους καταναλώνει στη συνέχεια ο άνθρωπος.

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Γκεντ στο Βέλγιο μάλιστα έδειξε ότι κάθε χρόνο οι λάτρεις των θαλασσινών καταναλώνουν περί τα 11.000 μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού μέσω του φαγητού τους. Το 2016 άλλωστε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) εξέδωσε προειδοποίηση γύρω από την κατανάλωση θαλασσινών και ψαρικών «δεδομένης της πιθανής μόλυνσής τους από μικροπλαστικά».

Πηγή
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Η εξασθένηση της ακοής αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας


Τα άτομα με απώλεια ακοής ενδεχομένως να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων μνήμης και σκέψης μετέπειτα στη ...
ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, στο Λονδίνο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, με επικεφαλής τη Δρ Τέιλορ Φιλντς, επικεντρώθηκαν σε ανθρώπους που είχαν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν διαγνωστεί με απώλεια ακοής είχαν υψηλότερο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης τέσσερα χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν στις ακουστικές και πνευματικές ικανότητες 783 υγιών ατόμων μέσης ηλικίας. Πάνω από τα δύο τρίτα του δείγματος είχαν τουλάχιστον έναν γονιό που είχε διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ.

Οι ειδικοί τους υπέβαλλαν σε διάφορα γνωστικά τεστ κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών, με έμφαση στη μνήμη και την πνευματική επεξεργασία πληροφοριών. Όσοι είχαν εξ αρχής απώλεια ακοής είχαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να έχουν ήπια γνωστική εξασθένηση τέσσερα χρόνια αργότερα από εκείνους χωρίς ακουστικά προβλήματα. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι η απώλεια ακοής είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι το άτομο διατρέχει υψηλό κίνδυνο μελλοντικής γνωστικής εξασθένησης. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσουμε την έρευνα προς επιβεβαίωση των συμπερασμάτων μας», σημείωσε η ερευνήτρια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη μελέτη που εντοπίζει σχέση μεταξύ ακουστικής απώλειας και γνωστικών προβλημάτων. Και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι η σοβαρή απώλεια ακοής αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας. Πάντως, προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η απώλεια ακοής είναι απόρροια αλλαγών που σχετίζονται με την άνοια, ή αν η απώλεια ακοής από μόνη της συντελεί σε γνωστική εξασθένηση. Έτσι οι επιστήμονες προς το παρόν δεν γνωρίζουν αν η αντιμετώπιση της απώλειας ακοής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας ή νόσου Αλτσχάιμερ.

Σε ξεχωριστή μελέτη και πάλι του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν εντοπίστηκε σχέση μεταξύ των προβλημάτων μνήμης και σκέψης και αλλαγών στην ευφράδεια λόγου. Σε δείγμα 219 μεσηλίκων που ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση για δύο χρόνια, όσοι είχαν πρώιμα σημάδια ήπιας γνωστικής εξασθένησης στην αρχή της μελέτης, είχαν πιο απότομη μείωση της ευφράδειας μετά από δύο χρόνια. Επίσης, άλλες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ίδιο συνέδριο αναδεικνύουν τη σχέση διατροφής και πνευματικών ικανοτήτων. Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο γνωστικών δυσκολιών, ακόμα και άνοιας. Μάλιστα, μελέτη που έγινε σε σχεδόν 6.000 άτομα στις ΗΠΑ έδειξε ότι όσοι έκαναν μεσογειακή διατροφή σε διάστημα 12 μηνών είχαν περίπου 35% λιγότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλό σκορ στα γνωστικά τεστ.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Δείτε που πηγαίνουν οι βαλίτσες που χάνονται στο αεροδρόμιο! [photo]


Πού πηγαίνουν οι βαλίτσες που χάθηκαν ή που ο κάτοχός τους δεν τις αναζήτησε ποτέ;...
Ιστορίες αεροδρομίων και ιστορίες χαμένων πραγμάτων, μπορεί να διηγηθεί ο οποιοσδήποτε από τα ταξίδια του.

Συμβαίνουν καθημερινά. Βαλίτσες να περιφέρονται μόνες τους στους ιμάντες των αεροδρομίων και τελικά να μένουν στα αζήτητα. Πού καταλήγουν όμως; Η Daily Mail μπήκε στη δημοπρασία του Greasby που μπορεί να μην έχει τη χλιδή του Sotheby's ; ή του Christie's, αλλά μαζεύει ουκ ολίγους που μπορούν να πάρουν αυτές τις βαλίτσες -μαζί με τα περιεχόμενά τους- έναντι εξευτελιστικής τιμής.

Ο χώρος;

Bρίσκεται στο αεροδρόμιο Χίθροου και ανά μήνα πουλάει 200 βαλίτσες. Με λιγότερα από 15 ευρώ, μπορεί κάποιος να πάρει μια βαλίτσα και είτε να μην κρατήσει, είτε να την πουλήσει σε τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή στο eBay. To δέλερ για τους φαν αυτών των δημοπρασιών είναι να βρουν τη βαλίτσα κάποιου γνωστού ή να ανακαλύψουν έναν κρυμμένο θησαυρό όταν θα την ανοίξουν. Υπάρχουν, όμως, και φορές που μέσα δεν βρίσκουν τίποτα περισσότερο από βρόμικα εσώρουχα και αντικείμενα ευτελούς αξίας.


Είναι κάτι σαν λοταρία στην οποία ο καθένας παίζει με τους όρους του παιχνιδιού. Κάθε χρόνο 21,8 εκατ. βαλίτσες χάνονται στα αεροδρόμια, αν και πλέον οι αριθμοί έχουν πέσει καθώς τα συστήματα των αεροδρομίων έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Οι βαλίτσες που χάνονταν σε τράνσιτ έχουν μειωθεί αισθητά, άρα και ο αριθμός εκείνων που χάθηκαν οριστικά από τους κατόχους τους. Ωστόσο αυτές οι δημοπρασίες κρύβουν πάντα πολλά απρόοπτα: άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από τι περιέχουν οι βαλίτσες. Το αίνιγμα λύνεται μόλις ο νέος κάτοχος -έστω και αν πλήρωσε ελάχιστα για να την αποκτήσει- την ανοίξει και τι διαπιστώσει τι... ψάρια έπιασε.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Βίντεο-Για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις στην Πατρίδα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του πόντου

Μιλήσαμε σήμερα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Ευστάθιος χωραφάς πατρίδα τον κύριο Αντώνη Καγκελίδη και μας μίλησε για τις εκδηλώσεις που κρατάνε παράδοση εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό πατρίδα της Βέροιας.
Ο κύριος Καγκελιδης  ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε με την κυρία Ασλανίδου χθες και για τον κοσμο παρα την οικονομική κρίση στηρίζει τον σύλλογο  εδώ και χρόνια..
Βίντεο ...
Δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πατρίδα και ο κόσμος έδωσε και σήμερα ημέρα Σάββατο το βροντερό παρόν...
Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγ.Γεωργίου έκλεψε την παράσταση των εκδηλώσεων με τους υπέροχους ποντιακούς χορούς.
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε όλο το άρθρο»

22 Ιουλ 2017

ΟΑΕΔ: 360 μόνιμες προσλήψεις διοικητικών

Image result for ΟΑΕΔΜε 360 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του. Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 360 μόνιμες προσλήψεις που θα καλύψουν θέσεις εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ είναι σχεδόν έτοιμη, ενώ χθες καθορίστηκε με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που πρόκειται να καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998. 


Σύμφωνα με την απόφαση οι προσλήψεις που θα γίνουν από την λίστα των «προστατευόμενων» ανέρχεται σε είκοσι πέντε.  Από το σύνολο των θέσεων οι 305 αφορούν εργασιακούς συμβούλους κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και οι 55 θέσεις θέσεις εργασιακούς συμβούλους κλάδου Διοικητικού – Λογιστικού τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις θέσεις που θα καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998, επτά θέσεις θα καλυφθούν από  Άτομα με ειδικές ανάγκες,  πέντε θέσεις από πολύτεκνους, δύο θέσεις για έμμεσα ΑμεΑ, δύο θέσεις ανάπηρος πολέμου και τέκνα τους, επτά θέσεις για τρίτεκνους και δύο για Εθνική Αντίσταση.

Πηγή: dimosio.g
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Δείτε τι έγινε χθες στις εκδηλώσεις στην Πατρίδα με την Μ.Ασλανίδου

Δείτε τι έγινε χθες στις εκδηλώσεις στην Πατρίδα με την Μ.Ασλανίδου να ξεσηκώνει τον κόσμο στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου....
Διαβάστε όλο το άρθρο»