24 Μαρ 2019

Κτηματολόγιο: Ποια ακίνητα κινδυνεύουν να περιέλθουν στο Δημόσιο - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες


Χιλιάδες ακίνητα κινδυνεύουν να χαθούν φέτος και την επόµενη χρονιά και να περιέλθουν στο ∆ηµόσιο, εάν δεν δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο αντίστοιχος αριθµός για την προηγούµενη διετία προσεγγίζει τα 15.000, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις παραγόντων της αγοράς. Και αυτό γιατί λήγουν οι προθεσµίες των διορθώσεων αλλά και η δυνατότητα να δηλωθούν έστω και εκπρόθεσµα. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί από κανέναν και έχουν χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Υπενθυµίζεται ότι για τα προγράµµατα κτηµατογράφησης της περιόδου 1997-1999 ο χαρακτηρισµός «αγνώστου ιδιοκτήτη» προσδίδεται σε ένα ακίνητο εφόσον δεν δηλώθηκε για 15 χρόνια (14 της αρχικής προθεσµίας συν 1 της παράτασης), ενώ για τα προγράµµατα από το 2008 και µετά ως «αγνώστου» χαρακτηρίζονται όσα δεν έχουν δηλωθεί επτά χρόνια µετά την έναρξη της λειτουργίας του Κτηµατολογικού Γραφείου σε κάθε περιοχή. Εντός της τρέχουσας χρονιάς, µάλιστα, συµπληρώνονται 14 χρόνια από τη λειτουργία των πρώτων Κτηµατολογικών Γραφείων σε 111 περιοχές της χώρας, συµπεριλαµβανοµένων µεγάλων δήµων της Αττικής, όπως τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, ο Γέρακας, η Νέα Σµύρνη και το Νέο Ψυχικό. Ετσι, πρακτικά πολλοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να δουν τα ακίνητά τους να περιέρχονται στο ∆ηµόσιο, είτε επειδή δεν έσπευσαν να τα δηλώσουν στις πρώτες περιόδους κτηµατογράφησης είτε επειδή δεν είχαν ενηµερωθεί σχετικά ή τα έχουν δηλώσει µε σφάλµατα.

Κατά την ισχύουσα νοµοθεσία, τα ακίνητα τα οποία στις πρώτες εγγραφές του Κτηματολογίου φέρονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», µετά την παρέλευση της προθεσµίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών θεωρείται ότι ανήκουν στην κυριότητα του ελληνικού ∆ηµοσίου. Βάσει του νόµου, όποιος χάσει το ακίνητό του έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια για να ακολουθήσει τη δικαστική οδό διεκδικώντας αποζηµίωση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις όχι και την επιστροφή της κυριότητας του ακινήτου. «Τυχόν πραγµατικοί δικαιούχοι ορισµένων από τα ακίνητα αυτά διατηρούν µόνο δικαίωµα αποζηµίωσης έναντι του ∆ηµοσίου, η οποία µπορεί να συνίσταται και στην αυτούσια απόδοση του ακινήτου. Για την επιδίκαση της αποζηµίωσης ή της απόδοσης του ακινήτου, απαιτείται αγωγή και έκδοση δικαστικής απόφασης» είχε πει στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηµατολογίου, Βύρων Νάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Αντίστροφη μέτρηση και για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)στους δικαιούχους του προγράμματος. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Από τις απογευματινές ώρες της 28ης Μαρτίου θα αρχίσει η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στις 29 Μαρτίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23 Μαρ 2019

Σε εκδηλώσεις της ΠΕΔ και του Χώρου Τεχνών η Γεωργία Μπατσαρά

Σε συνεχή κίνηση βρίσκεται η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» Γεωργία Μπατσαρά. Το τελευταίο διήμερο συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις με διαφορετικό χαρακτήρα η κάθε μία. 

Πρώτα στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις πρακτικές οδηγίες σε υποψηφίους για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της Παρασκευής συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε στον Χώρο Τεχνών Βέροιας με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που ήταν αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση.

Αναφερόμενη η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά στην παρουσία της στις δύο εκδηλώσεις, δήλωσε τα εξής:

«Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν η κάθε μια τη δική της σημασία. Η ενημέρωση και οι οδηγίες που δόθηκαν στους υποψηφίους\ες δημάρχους από την συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, ήταν πέραν του δέοντος χρήσιμες για όλους μας. Υπάρχουν τροποποιήσεις που αφορούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που περιλαμβάνονται στο νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης» τις οποίες οφείλουμε όλοι μας να γνωρίζουμε, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τον αριθμό των υποψηφίων, την ποσόστωση, τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες, έτσι ώστε να γίνει ένας σωστός προεκλογικός αγώνας, με τις μικρότερες παρανοήσεις και την αποφυγή λαθών.

Όσον αφορά την εκδήλωση στον Χώρο τεχνών της Βέροιας που ήταν αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση, έχω να πω πως ήταν μια υπέροχη βραδιά και ήταν τυχεροί όσοι τη παρακολούθησαν. Με δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες που ερμήνευσαν τραγούδια και απήγγειλαν ποιήματα, με μαγικές λέξεις και βαθιά νοήματα.  Ήταν μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα του πνεύματος.

Δεσμεύομαι ως Δήμαρχος Βέροιας να διοργανώνονται ανάλογες και περισσότερες εκδηλώσεις οι οποίες και θα επιμορφώνουν και θα αναδεικνύουν τον πνευμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνελήφθη 41χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Κατασχέθηκαν 28 δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα κάνναβης

Για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης συνελήφθη χθες (22 Μαρτίου 2019) το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Ημαθίας, 41χρονος ημεδαπός, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε ο 41χρονος σε δασική περιοχή της Ημαθίας να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 28 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Επίσης στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε κρυμμένη στο έδαφος μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 235 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άννα Συμεωνίδου: Από τη σκλαβιά 400 χρόνων στην επανάσταση του 21


Η Επανάσταση του 1821, ήταν μία από τις πολλές εξεγέρσεις των υποδουλωμένων Ελλήνων. Πριν από αυτή, είχαν προηγηθεί δεκάδες επαναστατικά κινήματα. Η επαναστατική τάση των Ελλήνων ξεκίνησε από τη στιγμή που ο σουλτάνος Μωάμεθ Β' ο Πορθητής κυρίευσε την Κωνσταντινούπολη. Στις καρδιές των νικημένων και υποταγμένων Ελλήνων υπήρχε μόνιμα ο πόθος για επανάκτηση της ανεξαρτησίας τους. Στη συνείδησή τους η μόνη νόμιμη κυβέρνηση ήταν αυτή των Αυτοκρατόρων της Ανατολής (Βυζαντίου).

Η ιστορία έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι οι Έλληνες είναι λαός, που δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν δέχεται δυνάστες (κατά κανόνα…)

Ίσως υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου Έλληνες και Οθωμανοί, είχαν βρει ένα ιδιότυπο τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης. Αυτό όμως δεν ίσχυε για τους πολλούς. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ενός μπέη της Άρτας:

"Αδικήσαμε τον ραγιά και από πλούτη και από τιμή και τον αφανίσαμε και μαύρισαν τα μάτια του… Και η αρχή είναι τούτη, όπου θα χαθεί το βασίλειόν μας".

"Οι παντοειδείς αυθαιρεσίες μιας άδικης και τυραννικής εξουσίας με τις απαγορεύσεις, τις βαριές φορολογίες, και αγγαρείες, τις καταδιώξεις, κακοποιήσεις, φυλακίσεις και εκτελέσεις, η προσβολή των αυστηρών αντιλήψεων ηθικής των ραγιάδων με την αρπαγή και το κλείσιμο των παιδιών τους στα χαρέμια ή με άλλες ακολασίες και οι δευτερεύουσες άλλες αιτίες καταπίεζαν στον υπέρτατο βαθμό έκφρασης, καθώς και το αίσθημα της τιμής.

Όλα αυτά τα δεινά δημιουργούσαν μια αφόρητη κατάσταση τρομοκρατίας, γέμιζαν με αγωνία τη ζωή των Ελλήνων, τους απέλπιζαν και τους έσπρωχναν προς την εξέγερση". (Απόστολος Βακαλόπουλος, "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821").


Οι Έλληνες σε όλη την διάρκεια της υποταγής τους στον ζυγό ενός ξένου έθνους και μιας εχθρικής θρησκείας ποτέ δεν λησμόνησαν ότι η χώρα που κατοικούσαν ήταν η χώρα των προγόνων τους. Και η σύγκρουσή τους με τους ξένους και άπιστους κυριάρχους, κατά την διάρκεια της πιο ταπεινωτικής δουλείας, προοιώνιζε ότι η αντίθεση έπρεπε να τελειώσει ή με την καταστροφή τους ή με απελευθέρωση.

Τα δεινοπαθήματά τους ήταν αυτά που προκάλεσαν τις εξεγέρσεις τους και η απελπισία τους, το κύριο ψυχολογικό ελατήριο που τους ωθούσε στον πόθο για ελευθερία. 

 

Οι λόγοι για τους οποίους όμως αποτύγχαναν τα κινήματα αυτά, συμπυκνώνονται πολύ εύστοχα από τον Σαράντο Καργάκο στο έργο του "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821".

i) Ήταν τοπικά κινήματα και δεν είχαν πανελλήνιο χαρακτήρα.

ii) Τα κινήματα αυτά γίνονταν με υποκίνηση των ξένων, που αφού πετύχαιναν αυτό που επιδίωκαν, άφηναν τους Έλληνες στο έλεος των Τούρκων.

iii) Δεν υπήρχε ισόρροπη ωρίμανση κοινωνική και πολιτική όλων των Ελλήνων, του εσωτερικού και του εξωτερικού, ούτε είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό μια ιδεολογία εθνικής συνοχής.

iv) Η οθωμανική αυτοκρατορία, ακόμα και μετά τα Ορλοφικά (1770)  παρόλο ότι βρισκόταν σε φάση αποσύνθεσης ,μπορούσε να κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις εναντίον των Ελλήνων.

v) Δεν υπήρχε ένας ηγέτης για να καθοδηγήσει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού. "Συνεπώς, χρειαζόταν κάτι περισσότερο από ένα πρόσωπο για να κινήσει την επαναστατική διαδικασία, χρειαζόταν μια επαναστατική εταιρεία", γράφει ο Σ.Καργάκος. 

 

Μια σειρά από καταστάσεις και γεγονότα ήταν οι αιτίες που ωρίμασαν τις συνθήκες ώστε να φτάσει ο διακαής ελληνικός πόθος για ελευθερία να γίνει πραγματικότητα.  Οι παραδόσεις, οι θρύλοι, τα ιστορικά τραγούδια και οι προφητείες, που αναφέρονταν στην μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων και την απελευθέρωσή τους, υπήρξαν παρηγοριά και καταφύγιο για τους υπόδουλους Έλληνες.

Ενώ στα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας υπήρχε βαθύ πνευματικό σκοτάδι στους υπόδουλους Έλληνες, στα τέλη του 17ου και τον 18ο αιώνα, εμφανίζεται ένα πνευματικό κίνημα και όπως γράφει ο Carles A. Frazee:   "Το Πατριαρχείο ήταν ο ισχυρός συνήγορος αυτού του πνευματικού κινήματος. Ιδρύθηκαν ελληνικά σχολεία στην Βιέννη, στην Οδησσό, στην Κέρκυρα, στη Μόσχα, στη Λειψία, στο Βουκουρέστι και Ιάσιο. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στην οθωμανική αυτοκρατορία. Εκεί υπήρχαν δύο σχολές στην Κων/πολη, τρεις στα Ιωάννινα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από μία στην Ανδριανούπολη, στη Φιλιππούπολη, στο Άγιο Όρος, στην Καστοριά, στη Μοσχόπολη, στην Κοζάνη και στις Σέρρες. Παντού ορθόδοξοι κληρικοί ασχολούνταν με την αναγέννηση του εθνικού πνεύματος". Οι ονομαστοί Διδάσκαλοι του Γένους Άνθιμος Γαζής, ο Θεόφιλος Καΐρης, ο Νεόφυτος Δούκας, έχουν τεράστια συμβολή στην πνευματική ανάταση των Ελλήνων. Ο Αδαμάντιος Κοραής, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, θεωρήθηκε πρόδρομος και προφήτης της ελληνικής ελευθερίας. Ξεχωριστή θέση, κατέχει ο Ρήγας Φεραίος, με τη "Χάρτα" και τον περίφημο "Θούριό" του. Εδώ, να αναφέρουμε ότι στη "Χάρτα" του Ρήγα, κυριαρχεί η μορφή του Μεγαλέξαντρου, η οποία συνδέεται με την αφύπνιση του εθνικού αισθήματος.

Η Γαλλική Επανάσταση του 1789, συντάραξε και αναστάτωσε την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ευρώπης. Οι διδασκαλίες των Γάλλων φιλοσόφων του Διαφωτισμού και η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, βρήκαν βαθιά απήχηση στους κορυφαίους διανοούμενους της προεπαναστατικής Ελλάδας. Το ίδιο και τα υπόλοιπα κινήματα ανεξαρτησίας σε Ευρώπη και Αμερική.

Και μια "εσωτερική ανταρσία" όμως, αυτή του Αλή πασά, είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες δυνάμεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας να απασχολούνται με την κατάπνιξή της. 

Το 1813, ιδρύθηκε στην Αθήνα, η "Φιλόμουσος Εταιρεία".

Από τον κύκλο της προήλθαν και εκείνοι που προετοίμασαν το έδαφος για την εξάπλωση και τη διεύρυνση της Φιλικής Εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε στην Οδησσό το 1814, από τους Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η ανυπαρξία του οθωμανικού ναυτικού και η χαλάρωση της δράσης των Γάλλων στην Εγγύς Ανατολή, έδωσαν τη δυνατότητα στους Έλληνες ναυτικούς, κυρίως της Ύδρας, των Ψαρών και των Σπετσών να γίνουν κυρίαρχοι στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, στη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη, κατά κύριο λόγο, οι Έλληνες έμποροι πλουτίζουν, μορφώνονται και δημιουργούν την τάξη των αστών. Ο Νικόλαος Κασομούλης γράφει ".. η τάξις των ξενιτευμένων λογιοτάτων και εμπόρων είναι ήτις πρώτη ετόλμησε και εκίνησε τον μοχλόν τούτον και έμβασεν και τους Προεστούς και Αρματολούς εις τα αίματα".

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Επανάσταση του '21 ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της αστικής τάξης. Η άνοδος των αστών στην οικονομική και κοινωνική ιεραρχία, έδωσε την ώθηση στον υπόδουλο ελληνικό λαό, που είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά και ιδεολογικά επί αιώνες.

Όλες οι αιτίες που αναφέραμε παραπάνω, προκάλεσαν την αφύπνιση των Ελλήνων και δημιούργησαν την εθνική ενότητα που βλέπουμε λίγο πριν την Επανάσταση του '21. Χωρίς αυτές τις αιτίες, θα ήταν αδύνατο να ωριμάσει, να εκραγεί και τελικά να πετύχει, παρά της αντιξοότητες και τα προβλήματα, η Ελληνική Επανάσταση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι μικροί blogger από το Μακροχώρι στο laikoyra.gr και συνομίλησαν με τον Γιώργο Αυτιά

Μια ευχάριστη επίσκεψη είχαμε σήμερα το πρωί από συναδέλφους από το γυμνάσιο Μακροχωρίου...
Και τι εννοούμε συναδέλφους...Τα παιδιά έχουν δημιουργήσει ένα blog το MAKROBLOGGERS το οποίο έχει μεγάλη απήχηση..

Η μικροι συνάδελφοι Λοιπόν ήρθαν στα γραφεία του laikoyra.gr Ζήτησαν να ενημερωθούν για την δημοσιογραφία και για τα ρεπορτάζ το πώς γίνονται...

Τους εξηγήσαμε το πώς γίνεται το ρεπορτάζ για όσα γνωρίζουμε φυσικά και δεχτήκαμε και ερωτήσεις..

Όμως πραγματικά Οι ερωτήσεις ήταν αρκετά δύσκολες ...και ζητήσαμε και την συνδρομή ενός μεγάλου δημοσιογράφου του Γιώργου Αυτιά να τούς μιλήσει για το επάγγελμα... 

Πραγματικά επικοινωνήσαμε με τον κύριο Αυτιά και ο ίδιος συνομίλησε τηλεφωνικά για αρκετή ώρα μαζί τους... και με μεγάλη χαρά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν οι μικροί συνάδελφοι bloggers στον κύριο Αυτιά .
Ευχόμαστε στα παιδιά το καλύτερο και μπράβο για την πρωτοβουλία που πήραν να δημιουργήσουν ένα δικό τους blog.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σας ενδιαφέρει: Νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, αντί για την 1η Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Απριλίου στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον π. ΟΑΕΕ και π. ΟΓΑ.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στους λοιπούς συνταξιούχους οι συντάξεις του μηνός Απριλίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Φεβρουαρίου από τον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν


Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, για τη διευκόλυνση στην πληρωμή των εισφορών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, τα ειδοποιητήρια Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτηθούν έως 31/3/2019 και η προθεσμία καταβολής τους παρατείνεται έως την Δευτέρα 8/4/2019.

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τι ισχύει με το δώρο Πάσχα για τους άνεργους του ΟΑΕΔ


Μια επιπλέον "ανάσα" με το δώρο Πάσχα αναμένουν οι άνεργοι του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το δώρο είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Αθανάσιος Γεροντίδης ένας νέος άνθρωπος στο πλευρό της Γεωργίας Μπατσαρά στο δήμο Βέροιας

Ο Αθανάσιος Γεροντίδης Υποψήφιος με την Γεωργία Μπατσαρά 
Ονομάζομαι Αθανάσιος Γεροντίδης και είμαι 42 χρονών. Επίσης είμαι προπονητής Πολεμικών Τεχνών του Αθλητικού Συλλόγου ΔΙΑΣ Βέροιας και του Παραρτήματος Αγίου Γεωργίου του Δήμου μας. 
Σας γνωστοποιώ την υποψηφιότητα μου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» με επικεφαλής την κυρία Γεωργία Μπατσαρά. 
Ένα πρόσωπο με πολλά θετικά γνωρίσματα! Κύρια χαρακτηριστικά της η ορθή της κρίση, η ανιδιοτέλεια της, η μόρφωση της, η υπευθυνότητα της, η ευαισθησία της, η αυθεντικότητα του ατόμου της. 
Οι λόγοι που με οδήγησαν στο να λάβω αυτή την απόφαση ώστε να θέσω υποψηφιότητα ήταν αρκετοί. Ο πιο ισχυρός όμως ήταν και είναι η απερίγραπτη αγάπη που τρέφω για τον τόπο και τους συνανθρώπους μου. Η ευημερία για κάθε επίπεδο ζωής δεν έρχεται εξ ουρανού, είναι οι ανθρώπινες προσπάθειες που συντελούν για να έρθει! Εκεί οφείλεται και αυτή μου η στάση-συμπεριφορά σχετικά με το γεγονός της υποψηφιότητάς μου. 
Σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια διεκδίκησης της διοίκησης του Δήμου που δίδετε, από την κυρία Γεωργία Μπατσαρά, εμένα και όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές του δημοτικού μας συνδυασμού έτσι ώστε με την διάθεση της προσφοράς και τις ικανότητες που διαθέτουμε να παράξουμε έργο αξιόλογο, έχοντας τους συνδημότες δίπλα μας, αφουγκράζοντας την κάθε τους ανησυχία. 
Ο αγώνας που θα δοθεί θα είναι έντιμος και καθαρός! 
Μακριά από κάθε τι λαϊκιστικό και μισαλλόδοξο! 
Μερικές από τις σκέψεις που έχω συμπεριλάβει σαν στόχους για την Ανάπτυξη του Δήμου είναι το υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας του Δήμου, η εκτέλεση σειράς έργων σε διάφορους τομείς (έμφαση σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων), η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, η ανάπτυξη τομέων Τουρισμού, Γεωργίας και Αθλητισμού, η ενθάρρυνση της Εξωστρέφειας και της Καινοτομίας, η ανάπτυξη του επιχειρείν και η ανάδειξη επιχειρήσεων που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, η διαχείριση ζητημάτων του δημότη, η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α 
Ένα σημαντικό αποτέλεσμα των όσων προανέφερα μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εγκαθίδρυσης ενός νέου αποτελεσματικού μοντέλου αυτοδιοίκησης όπου θα βασίζεται σε ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό (επιστημονική κατάρτιση, αυτοδιοικητική γνώση μεθοδικότητα, όραμα, φαντασία κ.α) βασισμένο στις ανάγκες των πολιτών προερχόμενο από μια ομάδα στελεχών-συνεργατών που ήδη διαθέτουμε και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα του αισθήματος της ευθύνης που »κουβαλάμε», της διεκδικησιμότητας, του πνεύματος συνεργασίας και κυρίως του πάθους για τον τόπο που αγαπάμε εμπνεόμενοι των αρχών της Διαφάνειας, της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της εξυπηρέτησης του πολίτη κ.α. 
Ήρθε η ώρα που οι αγνές και καλές προθέσεις θα έχουν ρόλο κυρίαρχο! Το ίδιο η γνώση και η λογική! 
Ήρθε η ώρα που ο άνθρωπος-δημότης θα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων! 
Ήρθε η ώρα που η Νέα Γενιά έχει έκφραση και εκπροσώπηση! 
Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από το τέλμα της στασιμότητας! 
Ήρθε η ώρα για το Βήμα Στο Αύριο! 
Γιατί ο Δήμος Μας Αξίζει καλύτερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμικά με τον Γ.Παπαγιάννη πάνε οι συνεργάτες του


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ...
Γιατι με τον Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Γιατι ειναι μια καταξιωμενη προσωπικοτητα της
πολης μας,πετυχημενος επιστημονας -επαγγελματιας ,καθηγητης
Παν/μιου,πατριωτης,δημοκρατης που το αποδεικνυει με πραξεις !
Καλη συγκυρια με εφερε κοντα του πριν 5 χρονια...
Γιατι μετα απο τοσα χρονια αποφασισα να ξαναασχοληθω με τα
αυτοδιοικητικα:
Η ΒΕΡΟΙΑ ατυχησε οικτρα με τις επιλογες των κατοικων της τα τελευταια
χρονια…Αυτοδιοικητικες ηγεσιες παρηλασαν τα τελευταια χρονια και
μοιρασαν μεγιστη απογοητευση στους Βεροιεις!
Δικαστικο σηριαλ θυμιζει η λειτουργια του Δημου μας …
Οι Δημοτικοι συμβουλοι πανε κι ερχονται παραιτουμενοι , αλλαζοντας
παραταξη , ή κατηγορουμενοι για ατασθαλιες αναμεταξυ τους….της ιδιας
παραταξης!!!Οικονομικοι επιθεωρητες,εισαγγελεις,δικηγοροι,ακομα και αυτος
του Δημου στρεφεται εναντιον του…
Μια παραταξη διοικει σε πληρη αποσυνθεση προσωπων αλλα και ηθικη…
Ένα πρωτοφανες φαινομενο που κραταει χαμηλα και στελνει πισω την πολη
μας πολλα χρονια….
ΠΡΕΠΕΙ επιτελους να ανατραπει αυτή η νοσουσα κατασταση…
Να οργανωσουμε εξ αρχης την αναπτυξη της πολης μας,οικονομικη-
τουριστικη-πολιτισμικη-αναψυχης….
Εμεις ανησυχουντες και παρακολουθοντας τον κατηφορο
,επεμβαινουμε…επαγγελομαστε χρηστη διοικηση,ενασχοληση όχι για
προσπορισμο εισοδηματων ,ειμαστε επιτυχημενοι
επαγγελματιες,επιστημονες,εργαζομενοι,αυτοαπασχολουμενοι η
πλειοψηφια,δεν 'βλεπουμε' την ενασχοληση μας σαν προσωπικη οικονομικη
σωτηρια…
Εχουμε ΟΝΕΙΡΑ ,αξιες,αλλα και ΛΥΣΕΙΣ, για επανεκινηση, λυσεις σε
χρονιζοντα προβληματα οπως
κυκλοφοριακο,παρκινγκ,κολυμβητηριο,αδεσποτα,ασανσερ Ελιας και Γεφυρα
Κουσιου που εχουν στοιχειωσει και θα τριζουν τα κοκκαλα των δωρητων…
Μια άλλη δωρεα της Κορνηλιας Καρανασταση 10 χρονια περιμενει πισω από
λινατσες την αξιοποιηση της …είναι δυνατον!!!
ΜΙΑ ΠΟΛΗ Βρωμικη κατά κοινη ομολογια [αναπολουμε την εποχη
Βλαζακη],μια πολη που για το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ πεσαν Δημαρχοι,οι
υποσχεσεις ξεπερασαν κάθε φαντασια και όμως ΤΙΠΟΤΕ δεν εγινε, ακομη και
η μελετη που χρυσοπληρωθηκε αραχνιαζει στα συρταρια των αρμοδιων του
Δημου,ενώ εξαγγελονται κομβοι και παρεμβασεις αντιθετες και περαν από
αυτην …πρωτοφανη και μονο να τα ακουει καποιος!
Ανικανοτητα,Αδιαφορια,Αποσυνθεση???!!!
ΜΙΑ ΠΟΛΗ με 3 ποταμια αναξιοποιητα,που θα μπορουσαν να αποτελουν
πηγη ζωης,αναψυχης ,αθλητικων δραστηριοτητων και προσθεση υπεραξιας
στα οικονομικα του Δημου.
Η ερημη Μπαρμπουτα [Τριποταμος] στεκει εγκαταλελειμενη από την εποχη
Τσαλερα….’εγκλημα’ η εγκαταλειψη της!
Τον Αλιακμωνα τον χαρισαμε στην ΔΕΗ…δεν διεκδικησαμε το κομματι που θα
προσεφερε πολλα στους Βεροιωτες και ΟΧΙ μονο!
Το ΛΙΑΝΟΒΡΟΧΙ με ιαματικα νερα …δεν μας ενδιαφερει καθολου???!!
Αλλου μια πηγη εχουν και την εκμεταλευονται στο επακρον!!
Το Πανεπιστημιο αφου μετα κοπων το πηραμε το χασαμε ανευ αγωνος …

Το Κολυμβητηριο τα τελευταια 30 χρονια εξαγγελλεται κάθε παραμονη
εκλογων ,ξεχνιεται την επομενη!!!...Η Ναουσα εχει ,η Αλεξανδρεια εχει
ΕΜΕΙΣ?!
ΜΙΑ αναπλαση αρον-αρον και κουτσα στραβα,κατεστρεψε την Ελια μας , το
μπαλκονι της Μακεδονιας…και στερησε 1250 θεσεις παρκινγκ!!!Το ασανσερ
και οι κυλιομενες σκαλες …ακομα δεν εγινε η παραλαβη!!!
Σαφης παραβιαση αποφασης του Δημ.συμβουλιου!
Το εκτρωμα της πλατειας Ωρολογιου ,ανευ ωρολογιου!!!...όπως και η πλατεια
Αγιου Αντωνιου που αυτοκινητοκρατειται,...η πλατεια Πλατανων που αδειασε
από τα αυτοκινητα αλλα…εγκαταλειφθηκε στις λασπες και τις λακουβες!!!
Το παρκο των Αγιων Αναργυρων ,απαγορευμενη περιοχη τις βραδυνες
ωρες!!!
ΜΙΑ ΠΟΛΗ προνομιουχος με τα ποταμια ,τις λιμνες ,[από το 1990 ειχα
προτασεις αξιοποιησης ]τον καμπο,τα χιονοδρομικα,μια πολη που εφαπτεται
στην Εγνατια ΔΕΝ είναι επισκεψιμη,μοιαζει εγκαταλειμενη στην τυχη
της...ΔΕΝ ελκει!!!…
Το ΙΔΙΟ και οι συνοικιες,οι κοινοτητες σε χειροτερο χαλι…
Η Ακραια Φτωχεια αυξανεται,εκτος απο το προγραμμα ΤΕΒΑ [που ειχα την
ευκαιρια να βοηθησω σαν εκπροσωπος του φαρμ.συλλογου ]της Ε.Ε.που
εξυπηρετει η Περιφερεια σαν Δημος δεν πρεπει να προσφερουμε βοηθεια σε
ανημπορους,φτωχοποιημενους συμπολιτες μας που δεν εχουν τα απαραιτητα
καθως και στα σχολεια οπου παιδια φτωχων οικογενειων αδυνατουν να εχου
ενα στουχειωδες πρωινο?!
Τα ΣΚΥΛΙΑ …κινδυνος κάθε μερα για τα παιδια αλλα και τους μεγαλους
θυματα μερα-νυχτα …Δεν εχει ένα χωραφι ο Δημος να γινει ένα παρκο
φυλαξης ,τροφης,περιποιησης,περιθαλψης,στειρωσης,εμβολιασμων προσιτο
και στους φιλοζωους για ενασχοληση??!
ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ μακαβριο αλλα το θεμα σερνεται από την εποχη
Σκουμποπουλου και πριν!!!...Θα γινει καποια μελετη…μια δημοσια
διαβουλευση …καποια ενεργεια ή αρον-αρον θα μπαλωθει όπως τοσα και
τοσα??!!
ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ και φροντιζει τελικα αυτή την ομορφη πολη??!!
ΤΙ ΝΕΟ ΕΦΕΡΑΝ όλα αυτά τα χρονια …
Στην Ε.Ε. υπαρχουν προγραμματα επιδοτουμενα που περιμενουν να τα
αξιοποιησουμε προς οφελος και αναπτυξη της πολης μας!
ΟΤΑΝ όμως οι Δημαρχοι οριζονται από Αθηνα και κομματικα γραφεια , ή οταν
προκυπτουν απο συναλλαγες αλληλουποστηριξης τι να περιμενουμε??!!
Παντα ημουνα εναντιον σε τετοια δακτυλιδια,επιλογες-πρακτικες ηττας και
παραβιασης της θελησης των κατοικων της πολης αλλα που διχαζουν και τα
ιδια τα κομματα…και τα πληρωσαμε ακριβα…
Βαλαμε μυαλο τελικα?!...Πιστευω ΝΑΙ !
2 φορες συμμετειχα υποψηφιος με υποψ.Δημαρχους ανεξαρτητους,αξιους και
διαμαντια της πολης…Βλαχοπουλος ,Χιονιδης ….οι κομματικοι δεν τους
αφησαν …αυτά πληρωνουμε σημερα!!
Ετσι και τωρα συνεπης στις αρχες μου στηριζω τον Γιαννη Παπαγιαννη
μετεχοντας δυναμικα στον συνδυασμο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ!!!
ΕΛΠΙΔΑ & ΔΙΕΞΟΔΟ ,αν μας επιλεξουν οι Βεροιεις,σε οσα βαριδια και κακες
επιλογες,αμαρτιες του παρελθοντος, λιμναζουν και εμποδιζουν αυτή την
ΟΜΟΡΦΗ πολη την ΒΕΡΟΙΑ να προχωρησει ,να αναπτυχθει και να
ξεχωρησει παλι….

Η ΒΕΡΓΙΝΑ …αφεθηκε στον αυτοματο πιλοτο χωρις υποδομες…χωρις
σχεδιασμο!
Σε λιγο θα εχουμε ενα νεο μεγαλοπρεπες Μουσειο και ενα μεγαλειωδες
παλατι-Παρθενωνα στην Βεργινα ...τι θα κανουμε για την αξιοποιηση τους σαν
Δημος???!!!
Περαν από τα ακριβα ταξιδια ανα την υφηλιο θα υπαρξει συνεργασια με
οσους εμπλεκονται με τον τουρισμο στην περιοχη μας και όχι μονο???!Ποιος
θα κανει τα deals,ποιος θα δικτυωθει παγκοσμια για την προβολη ??!...μονος
του ο αντιδημαρχος???!!
Θα συνεχισουμε ετσι περιμενοντας μηπως κανενα λεωφορειο τουριστικο
σταματησει για 2-3 ωρες??!!!
Ορισμενοι μεμψιμοιρουν και αδυνατουν να ξεφυγουν από το πολιτικο
κατεστημενο της πολης…Εμεις ΟΧΙ …παρακολουθουμε Δημαρχους σε άλλες
πολεις όπως Τρικαλα,Πατρα που κανουν θαυματα,με το μαγικο ραβδι τους
μεταμορφωνουν τις πολεις τους και οι δημοτες ευημερουν και
απολαμβανουν!!!
Ετσι δινεται και ενα χτυπημα στη Ανεργια!
ΘΕΛΗΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΟΡΑΜΑ-ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ και σε 4 χρονια θα ζουμε σε μια
άλλη πολη!!!!
Θα ρωτησει καποιος και οι αλλοι συνδυασμοι τι?...στο πυρ το εξωτερον??!!
Όχι περαν από αυτους που δοκιμασθηκαν και απετυχαν ,υπαρχουν
συνυποψηφιοι αξιολογοι, ισως ενταγμενοι σε λαθος συνδυασμους ,οι οποιοι
πιστευω θα συνεργασθουν μαζι μας μετα τις εκλογες για το καλο της πολης
μας!
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ μαζι μας , με ηγετη τον Γιαννη Παπαγιαννη, με ένα
συνδυασμο αξιολογων συμπολιτων προσφορας και περα απο κομματα και σ
υ μ φ ε ρ ο ν τ α ,να κανουμε και παλι την Βεροια πραγματικη Βασιλισσα της
Μακεδονιας ,της ΜΙΑΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ!!!

Ο Κωνσταντίνος Ρούσος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό
"Δικαίωμα για Νέα Βέροια" του υποψηφίου Δημάρχου Ιωάννη Παπαγιάννη.
Ο γνωστός ιατρός- παθολόγος κος. Ρούσος Κωνσταντίνος είναι υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια". Ο κος.
Ρούσος γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στη Βέροια. Απέκτησε τον τίτλο
ειδικότητας του παθολόγου- ιατρού το 2007. Από το 1999 ως το 2001
υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Ειδικεύτηκε
στο Γενικό Νοσοκομείο της Βέροιας, στην Παθολογική Κλινική, και στην Α'
Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Από το
2007 ως το 2008 εργάσθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου Λήμνου.
Από το 2008 διορίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όπου υπηρέτησε ως
Επιμελητής Β' μέχρι το 2013. Από το 2013 μέχρι σήμερα υπηρετεί στην
Παθολογική Κλινική της Μονάδας Νάουσας του Γενικού Νοσοκομείου
Ημαθίας ως Επιμελητής Α'. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και βουλγάρικα. Έχει
εργασθεί ως ιατρός αγώνων μπάσκετμπολ και χάντμπολ. Από το 2000 ως το
2001 εργάσθηκε ως εκπαιδευτής στο δημόσιο ΙΕΚ Βεροίας. Ο Κωνσταντίνος
Ρούσος είναι αρραβωνιασμένος με την κα. Καμάτσου Σωτηρία, η οποία
εργάζεται στο ΙΚΑ Βέροιας.
Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ρούσος σε δήλωσή του
τόνισε: "Ως άνθρωπος και ως ιατρός νιώθω την ανάγκη και την ομορφιά του
να είμαι χρήσιμος και να προσφέρω λύσεις. Ως επιστήμονας και ως δημόσιο
πρόσωπο επιθυμώ να προσφέρω τις γνώσεις και τις ικανότητες μου στην
ιδιαίτερη πατρίδα μου. Μαζί με τον εγνωσμένου κύρους επιστήμονα,
Καθηγητή Πανεπιστημίου και λαμπρό οικογενειάρχη Ιωάννη Παπαγιάννη
μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε την μεγάλη αλλαγή και την έφοδο προς το
μέλλον που χρειάζεται ο τόπος μας. Έχουμε στο συνδυασμό μας "Δικαίωμα
για νέα Βέροια" τη γνώση, τη θέληση, τα καθαρά χέρια, τη δύναμη για να
βγάλουμε τον τόπο από τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση. Υπάρχει
εντιμότητα, όρεξη για δουλειά, αποδεδειγμένες ικανότητες, δύναμη και
σοβαρό πρόγραμμα. Το οποίο σας καλώ να μου δώσετε τη δυνατότητα με την
ψήφο σας να το υλοποιήσουμε, γιατί και θέλουμε και έχουμε τις ικανότητες και
είμαστε οι πλέον κατάλληλοι για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας.
Ευημερία, Αλληλεγγύη, Εθνική Αξιοπρέπεια. Μπορούμε και θα τα
καταφέρουμε καλύτερα".


Η Σταυρούλα (Ρούλα) Τσιτιρίδου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το
συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" του υποψηφίου Δημάρχου Ιωάννη
Παπαγιάννη.

Η Σταυρούλα (Ρούλα) Τσιτιρίδου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το
συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια". Η κα. Τσιτιριδου γεννήθηκε και
μεγάλωσε στη Βέροια. Γονείς της ο Όθωνας Τσιτιριδης, υπάλληλος στον Δήμο
Βέροιας, και η Ελένη Μιζαντζιδου, ιδιωτική υπάλληλος. Αποφοίτησε από το 3ο
Γενικό Λύκειο Βέροιας. Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία.
Συγχρόνως φοίτησε στο Goethe Institut, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε
Ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο στο Μοσχάτο με την επάρκεια διδασκαλίας.
Επιστρέφοντας στη Βέροια δημιούργησε οικογένεια με τον Ιωάννη Τσουκαλά
και απέκτησε δυο παιδιά. Εργάστηκε επί έτη σε διάφορα γυμνάσια και λύκεια
της πόλης μας καθώς και στη Σχολή Νοσοκόμων Βέροιας. Σήμερα είναι
τοποθετημένη σε κεντρικό σχολείο της Βέροιας και υπηρετεί στο δημοτικό
σχολείο Αγίου Γεωργίου. Η Ρούλα Τσιτιρίδου παρακολούθησε σεμινάρια σε
προγράμματα σπουδών ξένων γλωσσών για καινοτόμες διδακτικές
προσεγγίσεις στη σύγχρονη εκπαίδευση και επιμορφώθηκε σχετικά με την
ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος. Διετέλεσε
μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Μέλος του Δ.Σ.
της ΕΚΑΔΕΗ (Ένωση Καθηγητών Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας).
Παράλληλα αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική και εθελοντική δράση.
Σε δήλωσή της η υποψήφια Δημοτική σύμβουλος κα. Ρούλα Τσιτιρίδου
τόνισε: "Η συνάρτηση του ήθους και της δικαιοσύνης, οι τίμιες συναλλαγές και
η ανιδιοτέλεια, διαμορφώνουν την κατάσταση σε έναν τόπο. Η στελέχωση της
πόλης από άτομα που έρχονται από το μέλλον, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες,
που το μόνο κίνητρο τους είναι η ανιδιοτελής αγάπη και αυτοθυσία για τον
τόπο αυτόν, είναι μέρος μιας υγιούς διοίκησης. Η επιθυμία μου να είμαι
πολίτης ενός ιδανικού Δήμου με καλύτερη ποιότητα ζωής που
συμπεριλαμβάνει τη σταθερότητα, πολιτισμικές δράσεις, συντήρηση και
αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ανάδειξη τοπικών προϊόντων, μνημείων και
αξιοθέατων της πόλης, δυνατότητες που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο
καθώς και παροχές υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, με οδήγησε να είμαι
υποψήφια στον συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" του υποψηφίου
Δημάρχου, έγκριτου επιστήμονα, Καθηγητή Πανεπιστημίου κου. Ιωάννη
Παπαγιάννη. Αρωγοί, λοιπόν, στον αγώνα μας για Ευημερία, Διαφάνεια,
αλληλεγγύη, Εθνική αξιοπρέπεια και Ίσες ευκαιρίες. Μπορούμε και θα τα
καταφέρουμε καλύτερα."

Η Άννα Συμεωνίδου υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό
"Δικαίωμα για Νέα Βέροια" του υποψηφίου Δημάρχου Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη.
Η γνωστή Συμβολαιογράφος Συμεωνίδου Άννα είναι υποψήφια δημοτική
Σύμβουλος με τον αδέσμευτο, ανεξάρτητο συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα
Βέροια" του Ιωάννη Παπαγιάννη. Η κα. Συμεωνίδου είναι πτυχιούχος της
Νομικής Σχολής και διατηρεί Συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Βέροιας. Μιλά

αγγλικά και γαλλικά. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Ασχολήθηκε ενεργά με
τοφοιτητικό συνδικαλισμό ως στέλεχος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ. Διετέλεσε επί έτη
σύμβουλος του τ. Υπουργού Ενέργειας και Τεχνολογίας κου. Σαλαγκούδη, επί
κυβερνήσεων Καραμανλή. Μέλος σειράς φιλανθρωπικών, χριστιανικών και
πολιτιστικών συλλόγων. Εκλεγμένο, ενεργό μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ε. Βεροίας της
Νέας Δημοκρατίας.
Η Άννα Συμεωνίδου σε δήλωσή της τόνισε: «Σε γνωρίσαμε και είμαστε
τυχεροί γιατί είσαι ο φίλος που αγαπήσαμε, ο οικογενειάρχης που θέλαμε, ο
επαγγελματίας που εκτιμήσαμε. Ως δημόσιο πρόσωπο μας έδειξες ότι αγαπάς
τον τόπο, την πατρίδα και το Θεό, αδιαφορώντας για την άδικη κριτική που
δέχτηκες γι' αυτό από ανόητους μηδενιστές που κακόβουλα έσπευσαν να σου
το χρεώσουν ως δήθεν μειονέκτημα. Η συνείδησή μας είναι αυτή που μας
προτρέπει να σε πλαισιώσουμε, για να προβάλλουμε μαζί ένα νέο ήθος και
τακτική στη διοίκηση του Δήμου Βέροιας. Σε ευχαριστούμε που μας δίνεις τη
δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα για να αποδείξουμε ότι
θέλουμε, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε καλύτερα."

Η καθηγήτρια αγγλικών και πτυχιούχος Νομικής Εύη (Ευμορφία) Ρούση
υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια»
του Ιωάννη Παπαγιάννη.
Η γνωστή νομικός, καθηγήτρια αγγλικών και ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων
γλωσσών κα. Εύη Ρούση είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το
συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ιωάννη Παπαγιάννη «Δικαίωμα για
Νέα Βέροια». Η Εύη Ρούση σπούδασε Νομικές 
Επιστήμες στην Ελλάδα και Μ. Βρετανία, όπου διδάχθηκε ευρωπαϊκό δίκαιο
στην αγγλική και γαλλική γλώσσα, λαμβάνοντας υποτροφία. Ιδιοκτήτρια
κέντρου ξένων γλωσσών στην Αγ. Βαρβάρα και υπεύθυνη κέντρου
ξενόγλωσσων εξετάσεων βρετανικού φορέα στην αγγλική γλώσσα. Είναι
μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία κο.
Δημήτριο Καζαντζίδη. Η Εύη Ρούση σε δήλωσή της τόνισε: "Αξίζουμε
περισσότερα, συμμετέχουμε δυναμικά για μια ελπιδοφόρα τοπική
αυτοδιοίκηση, μαζί με τον Γιάννη Παπαγιάννη αναδεικνύουμε έντιμα
πρόσωπα και αλλάζουμε σελίδα στο Δήμο Βέροιας. Μπορούμε και θα τα

καταφέρουμε καλύτερα
Ο Δεμερτζίδης Γιώργος υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" του υποψηφίου Δημάρχου Ιωάννη Παπαγιάννη.
Ο γνωστός καθηγητής Δεμερτζίδης Γεώργιος είναι υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο, υπερκομματικό συνδυασμό "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" του Ιωάννη Παπαγιάννη. Ο κος. Δεμερτζίδης, κατοικεί στη Βέροια και κατάγεται από τη Ν. Λυκογιάννη. Είναι απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής Ιωαννίνων και εργάζεται επί δεκαετίες ως Καθηγητής μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπηρέτησε ως Διευθυντής των Γυμνασίων Βεργίνας και Κοπανού και του Λυκείου Πλατέος. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο κα. Τσέτη Κωνσταντίνα (Ντίνα) και πατέρας δύο γυιών. Μέλος της ΔΑΚΕ Καθηγητών και λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γιώργος Δεμερτζίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Ο συνδυασμός Δικαίωμα για Νέα Βέροια μπορεί και θα αναλάβει με επιτυχία και δυναμισμό το αύριο και την προοπτική του Δήμου μας. Όλοι όσοι και όσες συγκροτούμε το ψηφοδέλτιο νίκης έχουμε τις ικανότητες, την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα να προχωρήσουμε μπροστά κάνοντας τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται. Θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα ελπιδοφόρο, ρεαλιστικό και με όραμα για τη Βέροια και τις τοπικές κοινότητες. Μαζί με τον υποψήφιο και αυριανό Δήμαρχο Γιάννη Παπαγιάννη δημιουργούμε το ανεξάρτητο και υπεροκομματικό κίνημα για το παρόν και μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Με ευημερία, αλληλεγγύη, εθνική αξιοπρέπεια. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε καλύτερα!


Ο μηχανικός αυτοματισμού Γεώργιος Αθανασιάδης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του Ιωάννη Παπαγιάννη.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος Γεώργιος Αθανασιάδης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ιωάννη Παπαγιάννη «Δικαίωμα για Νέα Βέροια». Ο Γεώργιος Αθανασιάδης είναι μηχανικός αυτοματισμού. Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται και κατοικεί στη Βέροια. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Παράλληλα με τη βασική εργασία του βοηθά τους γονείς του σε αγροτικές εργασίες στον Τριπόταμο Βεροίας. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής του Μακεδόνα Βεροίας. Ο Γιώργος Αθανασιάδης σε δήλωσή του τόνισε: "Οι νέοι εργαζόμενοι και επιστήμονες συμμετέχουμε ενεργά και αναδεικνύουμε νέα, άφθαρτα και έντιμα πρόσωπα στο Δήμο Βέροιας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε καλύτερα".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ποιοι ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι δικαιούνται το επίδομα των 360 ευρώ


Το επίδομα των 360 ευρώ δίδεται στους ανασφάλιστους υπερήλικες αλλά και σε αυτούς που δεν πληρούν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Ανασφάλιστοι θεωρούνται όσοι δεν ασφαλίστηκαν ποτέ σε κανέναν φορέα της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή ο χρόνος ασφάλισης που έχουν συμπληρώσει δεν επαρκεί για να δικαιούνται σύνταξη.

Μέχρι πρότινος η αίτηση χορήγησης του επιδόματος σε όσους για διάφορους λόγους δεν είχαν λάβει την σύνταξη τους, η οποία θα ήταν ένα ποσό άνω των 360 ευρώ (οφειλές κ.τ.λ.), απορρίπτονταν.

Πλέον με ειδική ρύθμιση οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας, θα λαμβάνουν το επίδομα των 360 ευρώ.

Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν και οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ, του πρώην ΟΑΕΕ.

Υπερήλικες θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΗΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 360 ΕΥΡΩ

Το επίδομα δικαιούνται όσοι:

-Δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη ή προνοιακό επίδομα μεγαλύτερα των 360 ευρώ μηνιαίως, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.

-Εάν η σύνταξη ή το επίδομα που λαμβάνουν οι υπερήλικες είναι μικρότερο των 360 ευρώ, τότε το επίδομα που θα λάβουν θα είναι το ποσό της διαφοράς μεταξύ των δύο ποσών. Εάν το ποσό που προκύπτει, είναι μικρότερο των 20 ευρώ, τότε δεν θα καταβάλλεται.

-Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για 15 συνεχόμενα έτη στο διάστημα μεταξύ του 17ου κι 67ου έτους της ηλικίας του, εκ των οποίων τα δέκα συνεχόμενα. Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά την χορήγηση του επιδόματος.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

-Το συνολικό ετήσιο εισόδημα , καθώς και το απαλλασσόμενο φορολογούμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 4320 ευρώ.

Για τους έγγαμους , το ποσό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 8640 ευρώ. Στο εισόδημα δεν υπολογίζονται:

-Οι οικονομικές ενισχύσεις σε άτομα με αναπηρίες για τον σκοπό αυτό.

-Το διατροφικό επίδομα στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους.

-Το επίδομα ανεργίας.

-Η διατροφή που καταβάλλεται μετά από δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή ιδιωτικό έγγραφο.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

-Εάν η συνολική φορολογητέα ακίνητη περιουσία τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ.

-Κινητή περιουσία:

Το τεκμήριο της αντικειμενικής δαπάνης της κινητής περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δεν δικαιούνται το ποσό του επιδόματος όσοι διαμένουν σε ιερές μονές και συντηρούνται από αυτές καθώς και όσοι εκτίουν ποινές.

Εξαιρούνται επίσης όσοι συντηρούνται από συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα μεγαλύτερο των 360 ευρώ.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΤΠΩΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το πλήρες ποσό του επιδόματος δικαιούνται όσοι διαμένουν στην Ελλάδα , χωρίς άλλες παροχές σύνταξης ή επιδόματος.

Το ποσό μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα.

Το επίδομα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση σε όσους κάνουν αίτηση από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από εκείνον που θα υποβάλλουν την αίτηση.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »