24 Νοε 2017

BLACK_FRIDAY ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ JORDANI

✅Jordani Coffee-Pizza Espresso
✔ #BLACK_FRIDAY✔
✔ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11✔
📌ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!
🍕🍺ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΠΡΩΪΝΟ, ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 50%!
✅ ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ, ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΙ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ BURGERS #ΜΟΝΟ 5€!!
✅ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ 1€!!
#BLACK_FRIDAY #ΜΟΝΟ #ΣΤΟΝ #JORDANI

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Η νομική αντιμετώπιση.

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 1 στις 3 γυναίκες στην Ευρώπη και 1 στις 4 στη χώρα μας έχουν υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή τους. Στην Ελλάδα τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στα 5.000 ετησίως, ενώ μόνο 150 από αυτά καταγγέλλονται και φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πρόκειται για το πιο αποσιωπημένο έγκλημα διαρκείας. Δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στην κουλτούρα, στην εθνικότητα, στη γλώσσα, στη θρησκεία, στο χρώμα ή στην κοινωνικο-οικονομική τάξη.
Στην πρώτη παράγραφο της αιτιολογικής εκθέσεως του ν. 3500/2006 επισημαίνεται ότι σκοπός του είναι «να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στη βάση των αρχών της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της αξιοπρέπειας του ατόμου, ώστε να ενισχυθεί η αρμονική συμβίωση των προσώπων στο πλαίσιο της οικογένειας». Στόχος, λοιπόν, είναι η αποτροπή των φαινομένων μετατροπής της οικογένειας σε τόπο ατιμώρητης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η έννοια της «ενδοοικογενειακής βίας» περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή βίας που ασκείται από και προς μέλος της οικογένειας: σωματική βία, παράνομη βία και απειλή, λεκτική βία, οικονομική βία, βιασμός και κατάχρηση σε ασέλγεια ακόμα και εντός του γάμου. Προστατεύονται, πλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 3500/2006, όχι μόνο οι περιπτώσεις της έγγαμης συμβίωσης αλλά και οι σύντροφοι που συνοικούν και οι τέως σύζυγοι.
Κρίσιμο είναι να σημειώσουμε ότι έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, γνωστής και ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και κακοποίησης, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα στην προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης να εξασφαλίσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Νομική προστασία. Τι μπορώ να κάνω;

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η καταγγελία της πράξης τη στιγμή της τέλεσής της ή το συντομότερο δυνατό στην αρμόδια κατά τόπο Αστυνομική Αρχή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει καταγραφή του συμβάντος στο Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων. Το θύμα μπορεί να υποβάλλει έγκληση προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη στον δράστη. Στην περίπτωση, μάλιστα, της σωματικής βίας, της παράνομης βίας και απειλής, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παρακώλυσης απονομής της δικαιοσύνης σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας η ποινική δίωξη κινείται αυτεπαγγέλτως από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η Αστυνομία, εν προκειμένω, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγγελία υποχρεούται να παραπέμψει την υπόθεση στον Εισαγγελέα και δεν μπορεί να αρκεστεί σε συστάσεις.
Εξίσου κρίσιμη είναι και η επίσκεψη του θύματος σε νοσοκομείο προκειμένου να υπάρξει ιατροδικαστική έκθεση ή ιατρική γνωμάτευση που θα πιστοποιεί την πρόκληση σωματικών βλαβών.
Περαιτέρω, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από το θύμα, σύμφωνα με το άρθ. 15 του ν. 3500/2006, με την οποία θα ζητείται η μετοίκηση του δράστη και η απομάκρυνση από την οικογενειακή κατοικία καθώς και η απαγόρευση να προσεγγίζει τους χώρους κατοικίας και εργασίας του θύματος, τις κατοικίες στενών συγγενών, τα σχολεία των παιδιών, τους ξενώνες φιλοξενίας.
Το θύμα δικαιούται, ακόμη, να ασκήσει αγωγή κατά του δράστη για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης, η οποία, όπως ορίζεται στο ν. 3500/2006, δε μπορεί να είναι κατώτερη των 1.000 ευρώ.
Τέλος, αν ο δράστης και το θύμα είναι σύζυγοι, ορίζεται ότι η ενδοοικογενειακή βία συνιστά μαχητό τεκμήριο ισχυρού κλονισμού της έγγαμης συμβίωσης. Το θύμα μπορεί να ζητήσει τη λύση του γάμου όσο και τη ρύθμιση της επιμέλειας των ανήλικων τέκνων, την καταβολή μηνιαίας διατροφής για αυτά αλλά και για την ίδια υπό προϋποθέσεις.
Πρωτοποριακή, θα λέγαμε, για τα δεδομένα της χώρας μας είναι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης για τα πλημμελήματα του ν. 3500/2006. Αποτελεί μια εναλλακτική προς τη διεξαγωγή της ποινικής δίκης διαδικασία που αποσκοπεί στην επανόρθωση της βλάβης του θύματος σε συνδυασμό με την υπαγωγή του δράστη σε θεραπευτική διαδικασία. Ο Εισαγγελέας καλεί τον δράστη να δηλώσει εάν επιθυμεί ή όχι τη διενέργεια της διαμεσολάβησης. Για να διενεργηθεί απαιτείται και η συναίνεση του θύματος. Βασική προϋπόθεση είναι η ανεπιφύλακτη δήλωση του προσώπου στο οποίο αποδίδεται η τέλεση της πράξης ότι: α) δε θα τελέσει στο μέλλον οποιαδήποτε πράξη ενδοοικογενειακής βίας, β) σε περίπτωση συνοίκησης, δέχεται να μείνει εκτός της οικογενειακής κατοικίας για εύλογο χρονικό διάστημα, εάν το επιθυμεί το θύμα, γ) θα παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα σε δημόσιο φορέα και δ) θα άρει ή θα αποκαταστήσει τις συνέπειες των πράξεων του και θα καταβάλλει εύλογη χρηματική ικανοποίηση στο θύμα.
Εφόσον ο δράστης συμμορφωθεί με τους ως άνω όρους για χρονικό διάστημα τριών ετών, τότε η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται. Αν, αντίθετα, αθετήσει τις υποχρεώσεις του, η διαδικασία διακόπτεται, η δικογραφία ανασύρεται από το αρχείο και ακολουθούνται οι οικείες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Οι έννοιες βία και οικογένεια είναι εκ φύσεως αντίθετες δεδομένου ότι η οικογένεια συνιστά το έσχατο καταφύγιο του ατόμου. Και τι πιο ψεύτικο και πιο σαθρό από ένα καταφύγιο, στο οποίο ζει κανείς αμυνόμενος; (Παπαδοπούλου – Κλαμαρή Δ., "Σκέψεις για τον ν. 3500/2006 – Τα προστατευόμενα πρόσωπα και ο σκοπός του νόμου", Νομικό Βήμα, 2012).
Το πανελλαδικό δίκτυο 61 δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή, βιασμός, trafficking, σεξουαλική παρενόχληση) στελεχώνεται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων εξειδικευμένων στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νομικούς), οι οποίοι παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις γυναίκες. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Σταυρούλα Λυμούση - Νομική Σύμβουλος

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Καπετάν Άγρα 3Α Βέροια
τηλ. 2331065304
mail: isotita@veria.gr

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Χαρακτήρα τελικού λαμβάνει το ματς του ΑΟΚ Βέροιας στη Θεσσαλονίκη

Ένα άκρως καθοριστικό παιχνίδι έτσι όπως εξελίσσεται η σεζόν θα δώσει ο ΑΟΚ Βέροιας στη γειτονική Θεσσαλονίκη.


Η ομάδα του Κωνσταντίνου Ηλιάδη θα αντιμετωπίσει στο ΔΑΚ Ιωνίας τον ουραγό Ιωνικό, ο οποίος "καίγεται" επίσης για τη νίκη μετά το σερί των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής.


Για τους Ημαθιώτες η νίκη είναι αυτοσκοπός και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες στο στρατόπεδο των "λύκων", με τους παίκτες να φαίνονται αποφασισμένοι για τη νίκη, τόσο στο παιχνίδι της Κυριακής (26/11, 17.00) όσο και στο επόμενο με τον Ζέφυρο στο ΔΑΚ "Βικέλας".


Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και άπαντες θα συστρατευθούν για το κρίσιμο ματς της 7ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει επίσης πολύ σημαντικά ματς για την οικονομία του ομίλου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα :


Νικόπολη Πρέβεζας – ΑΓΣ Ιωαννίνων
Φαίακας Κέρκυρας – ΓΕ Αγρινίου
Φίλιππος Βέροιας – Εύαθλος
Νίκη Βόλου – Ίκαροι Τρικάλων
Πρωτέας Γρεβενών – ΑΠΣ Πτολεμαΐδα
Ιωνικός Ιωνίας – ΑΟΚ Βέροιας
Ρεπό: Ζέφυρος ‘02


δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος


Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, ως πρωτοπόρο στην έναρξη προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, προσφέρει δωρεάν μαθήματα Η/Υ σε όλες τις ομάδες πληθυσμού.
Από το 2013,και με περισσότερους από 1000 εκπαιδευόμενους, συνεχίζει με επιτυχία τα ταχύρυθμα και επιδοτούμενα τμήματα εκμάθησης Πληροφορικής (διάρκειας 1 μήνα), αναγνωρισμένα από τoν ΑΣΕΠ.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 2 επίπεδα:

• Το Basic επίπεδο, αποτελούμενο από τις 3 πρώτες ενότητες(Word,Excel,Internet),το οποίο αποτελεί και βασική προϋπόθεση για όλες τις προκηρύξεις.

• Το advanced επίπεδο, αποτελούμενο από τις επόμενες 3 ενότητες(PowerPoint,Windows,Βάσεις Δεδομένων Access),το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατοχής πτυχίου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
• δωρεάν βιβλία,
• πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό
• ηλεκτρονική πλατφόρμα για εξάσκηση στο σπίτι
• Επιπλέον ενισχυτικά μαθήματα πριν από τις εξετάσεις και απεριόριστες ώρες πρακτικής άσκησης στην αίθουσα Πληροφορικής της σχολής.

Η εμπειρία τόσων ετών, οι πολυάριθμοι ωφελούμενοι αυτών των προγραμμάτων μαζί με τη σωστή ποιότητα διδασκαλίας αποτελούν την μόνη εγγύηση για την απόκτηση πτυχίου.


Πληρώνετε μόνο τα εξέταστρα.

Ειδικές τιμές και προσφορές σε ανέργους, φοιτητές –μαθητές, τρίτεκνους-πολύτεκνους.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά τις ώρες 9:00-21:00 Αγ.Αντωνίου 20 & Καρατάσου γωνία


Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2331021061, 6974338357.
Email:ekedimtheoxas@gmail.com , fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας
Site: http://ekedim-verias.gr/

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη 14η θέση της UEFA

Δεν ήταν αρκετή η ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ριέκα προκειμένου η χώρα μας να διατηρήσει τη διαφορά που είχε από την Ελβετία στην κατάταξη της UEFA. Οι Ελβετοί μείωσαν κι άλλο μετά τη νίκη της Λουγκάνο επί της Μπερ Σεβά.

Πλέον η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη 14η θέση, καθώς έχει 28.000 βαθμούς και η Ελβετία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 27.600.

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Η τρόικα απαιτεί 1.400 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το μήνα


Την ουσιαστική λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2018, με τη διενέργεια ικανοποιητικού όγκου πλειστηριασμών μέσω του νέου συστήματος κατά το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση οι θεσμοί, ενώ η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει τις τράπεζες ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει επίπτωση στο stress test.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί ότι τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα διενεργούν τουλάχιστον 600 με 700 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ανά μήνα, διασφαλίζοντας ότι η αγορά θα έχει υπόσταση.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι μόνον η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κάτι που μέχρι τώρα μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα, αλλά κυρίως το να πραγματοποιούνται ικανοποιητικές συναλλαγές, διαφορετικά το εργαλείο θα είναι άνευ ουσιαστικού νοήματος.

Οι θεσμοί έχουν ζητήσει τουλάχιστον 600 - 700 πλειστηριασμούς τους πρώτους μήνες του νέου έτους, με σταδιακή αύξηση του όγκου μετά το δεύτερο εξάμηνο, ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 οι τράπεζες θα πρέπει να διενεργήσουν 10.000 πλειστηριασμούς με στόχο ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους 18.000.

Πρόκειται για στόχο τριπλάσιο των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν το 2016 (5.641 ακίνητα και 827 κινητά), ωστόσο το επίπεδο αυτό είναι 3 φορές μικρότερο από τον όγκο πλειστηριασμών (58.849) που πραγματοποιήθηκαν το 2008.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών καθώς την τελευταία διετία στην πράξη οι πλειστηριασμοί έχουν «παγώσει», ωστόσο η αύξηση θα πρέπει να είναι σταδιακή ώστε να μην υπάρξει σοκ στην αγορά ακινήτων.

Μια μεγάλη πίεση στις τιμές θα είχε σοβαρή επίπτωση στους ισολογισμούς των τραπεζών, καθώς θα μειωνόταν η αξία των εξασφαλίσεων –δηλαδή η αποτίμηση των ακινήτων– υποχρεώνοντάς τες σε πρόσθετες προβλέψεις.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι η έκρηξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που σήμερα φτάνουν τα 100 δισ. ευρώ, είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ενθάρρυνσης των συμπεριφορών αθέτησης.

Δεν είναι τυχαίο, σημειώνουν, ότι οι μεγαλύτερες οφειλές εντοπίζονται στις τράπεζες και στη ΔΕΗ, όπου τα τελευταία χρόνια επικράτησε πλήρης ασυλία για όσους δεν εξοφλούσαν τις υποχρεώσεις τους, κατάσταση που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί «στρατηγικοί» κακοπληρωτές. Στο όνομα των αδυνάμων, τα κόμματα υπόσχονταν «σεισάχθεια» και ευνοϊκές ρυθμίσεις, που ήλπιζαν πολλοί να εκμεταλλευτούν.

Βόμβα στα θεμέλια των τραπεζών και στα συναλλακτική ήθη αποτέλεσε ο νόμος Κατσέλη, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2010, προσφέροντας νομικό καταφύγιο σε πολλούς που, ενώ μπορούσαν, σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους. Προηγήθηκε η οριζόντια απαγόρευση πλειστηριασμών για 6 μήνες, που θεσπίστηκε από τον Γ. Παπαθανασίου και την κυβέρνηση Καραμανλή, απαγόρευση που επεκτεινόταν διαρκώς, προστατεύοντας τους πάντες.

Ωστόσο, το θέμα των πλειστηριασμών και της υιοθέτησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει αναδειχθεί σε κεντρικό ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης, με τους θεσμούς να έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση νέας εμπλοκής, τότε αυτόματα η διαδικασία της αξιολόγησης θα τεθεί σε καθεστώς αναστολής.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδουν οι θεσμοί στο ζήτημα είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει αναφερθεί δύο φορές στο θέμα των πλειστηριασμών. Παρ’ όλα αυτά, οι τράπεζες εμφανίζονται προβληματισμένες τονίζοντας ότι, μετά τη χθεσινή αναβολή της συνέλευσης των συμβολαιογράφων, μειώνονται οι πιθανότητες για την έναρξη της διαδικασίας στις 29 Νοεμβρίου, ημερομηνία που είχε τεθεί ως στόχος.

Νέα συνέλευση των συμβολαιογράφων

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και πάλι η συνέλευση των συμβολαιογράφων προκειμένου να αποφασίσουν επί της αναστολής ή μη της αποχής που έχουν εξαγγείλει από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η συνέλευση είχε προγραμματιστεί για χθες, ωστόσο ανεβλήθη λόγω μη συμπλήρωσης απαρτίας. Κατά την προσέλευση των συμβολαιογράφων και του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γιώργου Ρούσκα στο θέατρο «Ακάδημος», όπου θα πραγματοποιείτο η συνέλευση, δημιουργήθηκε ένταση από μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Συγκεκριμένα, έξω από το θέατρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου είκοσι άτομα που κατά την είσοδο των συμβολαιογράφων τους αποδοκίμασαν και τους χειροκροτούσαν ειρωνικά. Μάλιστα, μόλις αντίκρισαν τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα εξαπέλυσαν ύβρεις εις βάρος του

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

23 Νοε 2017

Ειδικοί Φρουροί: Η στολή δεν είναι θεατρικό κουστούμι


Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την απόφαση του "γαδάρχη" να απομακρύνει από την Άμεση Δράση δύο αστυνομικούς καθώς τους εντόπισε να μην φορούν το υπηρεσιακό τους καπέλο.

Το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων πως "η στολή στην Ελληνική Αστυνομία δεν αποτελεί "θεατρικό κοστούμι" που δανειζόμαστε από βεστιάριο ηθοποιών για να διαδραματίσουμε το ρόλο μας, αλλά συνδέεται με αστυνομικό έργο που πολλές φορές μας αναγκάζει να προσαρμοζόμαστε σε ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες".

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Να γυρίσουν σήμερα οι συνάδελφοι της Α.Δ. στις Υπηρεσίες τους. Η Στολή δεν είναι θεατρικό κουστούμι.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με αφορμή την δημόσια καταγγελία συνδικαλιστικού εκπροσώπου, την οποία με λύπη διαπιστώνουμε να επιβεβαιώνεται στην πράξη και αφορά την απομάκρυνση από τις υπηρεσίες τους, δύο συναδέλφων υπηρετούντων στην Άμεση Δράση διότι βρέθηκαν από τον Γ.Α.Δ. Α κ. Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη ασκεπείς εκφράζουμε :

Την αντίθεση μας σε εν θερμώ αποφάσεις που παραβιάζουν, κατ αρχήν την διέπουσα από το πειθαρχικό δίκαιο διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, μάλιστα χωρίς καν την εφαρμογή του δικαιώματος της προηγούμενης ακρόασης .

Η τιμωρία με τη μέθοδο του "εξοστρακισμού ' εφαρμοζόταν στην Αθήνα το 510 π.χ και η εφαρμογή της ως τιμωρία αιώνες μετά , υποβαθμίζει τον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας ως έννοια και ως λειτουργία .

Η στολή στην Ελληνική Αστυνομία δεν αποτελεί "θεατρικό κοστούμι" που δανειζόμαστε από βεστιάριο ηθοποιών για να διαδραματίσουμε το ρόλο μας, αλλά συνδέεται με αστυνομικό έργο που πολλές φορές μας αναγκάζει να προσαρμοζόμαστε σε ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες.

Χωρίς να μακρηγορούμε για τα αυτονόητα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους καταγγέλλοντες και καλούμε τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να ακυρώσει σήμερα τις απομακρύνσεις των Συναδέλφων, σε διαφορετική περίπτωση θέτουμε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α σε εγρήγορση για περεταίρω έμπρακτες διαμαρτυρίες

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Μηνιαίος λογαριασμός θα εκδίδει η ΔΕΗ

Μηνιαίους λογαριασμούς θα εκδίδει σύντομα η ΔΕΗ σύμφωνα με όσα ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης. Αυτό θα αφορά στους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά. Σε ομιλία του στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017" του ΙΕΝΕ χαρακτήρισε ανέφικτο και αχρείαστο τον στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% και μίλησε για στρεβλώσεις της αγοράς που πρέπει να αρθούν.

Οπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα είναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι κρίσιμος παράγοντας είναι το εύλογο τίμημα που θα εισπράξει η επιχείρηση το οποίο, όπως είπε, θα επιτρέψει τη στροφή σε άλλες επενδύσεις, στρατηγικής σημασίας και πιο αποδοτικές όπως οι ανανεώσιμες πηγές. «Σε ένα χρόνο η αγορά θα έχει διαφορετική εικόνα από σήμερα. Η ΔΕΗ θα έχει μερίδιο κάτω του 50% στην παραγωγή και σημαντική αλλά όχι δεσπόζουσα θέση. Θα υπάρχουν πολλοί ισχυροί παίκτες και αυτοί που θα πάρουν λιγνιτικές μονάδες καλό είναι να πάρουν και μερίδιο αγοράς. Με την πώληση των μονάδων θα γίνει επένδυση ύψους 800-900 εκατ. ευρώ στη Φλώρινα , στα ορυχεία και την κατασκευή της δεύτερης μονάδας, που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει από τη ΔΕΗ» ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Αντίθετα στο επιπεδο της λιανικής, η εκτιμηση της ΔΕΗ ειναι πως ο στόχος για περιορισμό του μεριδίου στο 50% ως το 2020 ειναι ανέφικτος αλλά και αχρείαστος. Όπως είπε, μόνο το 3,5% των καταναλωτών έχουν μετακινηθεί από τη ΔΕΗ (σε επίπεδο όγκου το μερίδιο της ΔΕΗ είναι 83,5%) και για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια. «Δεν έχω δει κανενα επιχειρηματικό πλάνο γι' αυτό», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να απεμπλακεί ο σχεδιασμός της αγοράς από τη διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει βάζοντας «τικ» στα κουτάκια που μας έχουν δώσει οι προϊστάμενοί μας. Ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές. Άσκησε εξάλλου κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Παραπουρας Σωτήρης ένας νέος άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Μετά από συζήτηση ανάμεσα σε συναδέλφους και άλλους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, με
τους οποίους μας συνδέει κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του εμπορικού τομέα του τόπου, αποδέχθηκα πρόταση που μου έγινε και αποφάσισα να ασχοληθώ με το
Επιμελητήριο Ημαθίας.
Θα είμαι υποψήφιος διοικητικός σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα, με τον συνδυασμό της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης» του υποψηφίου προέδρου Γιώργου Μπίκα.
Ασχολούμαι χρόνια με το ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΤΩΝ  "ΚΑΒΑ ΠΑΡΑΠΟΥΡΑΣοικογενειακής επιχείρησης, με αντικείμενο εδώ και πολλα χρόνια...
Προσωπικά, ως υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα, δεσμεύομαι για μια συνεχή προσπάθεια,συλλογική,  και κυρίως δημιουργική, για όλο τον εμπορικό και παραγωγικό κλάδο της Ημαθίας...
ΠΑΡΑΠΟΥΡΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ
23310 81228     6936888324                                       e-mail  sotirispara@gmail

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Αναβάλλεται η συνάντηση των γεωργών που είχε προγραμματιστεί για αύριο

Σας ενημερώνουμε πως η συνάντηση με τους αγροτικους συλλογους και φορεις του αγροτικου κοσμου  που ειχε προγραμματιστει απο τον Αγροτικο Συλλογο Βεροιας για αυριο αναβάλλεται για την επομενη εβδομαδα και σε ημερομηνία που θα οριστει (για την οποια φυσικα θα εννημερωθειτε ) .

 Η αναβολή οφειλεται σε κώλλυμα που μας δηλωθηκε απο Συλλόγους οι οποιοι δεν εχουν ολοκηρώσει τις Γενικες τους Συνελευσεις 

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Γ.Μπικας:“Είμαι υπερήφανος για τους υποψήφιους του συνδυασμού μας ”

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΚΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ”
«Ο συνδυασμός της “Επιχειρηματικής Ανανέωσης” είναι αποτέλεσμα μιας συναπόφασης ανθρώπων της αγοράς, γνωστών επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Ημαθίας, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός νέου- σύγχρονου και αναπτυξιακού Επιμελητηρίου, πολυεργαλείο για την καινοτομία και την ανάπτυξη, συμπαραστάτη και σύμβουλου όλου του τοπικού επιχειρείν». Δίνοντας έμφαση σε αυτά τα σημεία, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας, περιέγραψε το βασικό πλαίσιο του σχεδιασμού του και παρουσίασε τους υποψήφιους της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης», στην εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στη Βέροια. Πρόκειται για έναν συνδυασμό με συνολικά 79+1 υποψήφιους, που προέρχονται από όλους τους χώρους, από όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας (εμπόριο, μεταποίηση, εξαγωγές, μεταφορές, υπηρεσίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενέργεια, τουρισμός κλπ) και καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις περιοχές της Ημαθίας.

Πάνω από το 90% των υποψηφίων της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης», κυρίως εκπρόσωποι της νέας γενιάς του επιχειρηματικού κόσμου, ασχολούνται με τις επιμελητηριακές εκλογές για πρώτη φορά και κυριολεκτικά κάνουν πράξη την ανανέωση. Παράλληλα, έμπειροι επιχειρηματίες της αγοράς, πολλοί από τους οποίους έχουν γνώσεις και άποψη για τον θεσμό, τιμούν το ψηφοδέλτιο με τη παρουσία τους και προσθέτουν ιδιαίτερο κύρος. Επί πλέον, για πρώτη φορά, ο Γιώργος Μπίκας μπόρεσε να ενώσει σε έναν συνδυασμό, ανθρώπους που σε προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν σε ξεχωριστούς συνδυασμούς κι αυτό από μόνο του, είναι σημαντική επιτυχία.


«Είμαι υπερήφανος για τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, της ‘Επιχειρηματικής Ανανέωσης’, για την αξία τους, ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες, για τον έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα που δίνουν καθημερινά, για το ότι προεκλογικά κινούνται μόνο σε συναδελφικά πλαίσια κι αυτό είναι που δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στην προσπάθεια που μαζί κάνουμε και τους ευχαριστώ προσωπικά» τόνισε ο Γιώργος Μπίκας μετά το τέλος της εκδήλωσης. Μια εκδήλωση που συνοδεύτηκε μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, από χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο, με όλους τους παρευρισκόμενους , τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και φυσικά όλων των υποψηφίων της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης», που όπως φαίνεται έχουν δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή και κυρίως μια πολύ ικανή ομάδα.

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Έτσι θα είναι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα


Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμαπαρουσίασε στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον τραπεζικό λογαριασμό IBAN, τηλέφωνο επικοινωνίας και τον ΑΜΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση" εξηγεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία με τα στοιχεία Ε1 του 2016. 

Σε σημείο της αίτησης ζητούνται και τα στοιχεία για τα προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση των ενήλικων φιλοξενουμένων στο νοικοκυριό πρέπει να ειδοποιηθούν να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους ώστε να αντληθούν τα στοιχεία τους και να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους στο νοικοκυριό. Προσοχή, αν εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος άτομο που δεν έχει αληθινά σχέση με το νοικοκυριό, ο αιτών έχει δυνατότητα να τον εξαιρέσει από τον υπολογισμό με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στο τέλος της διαδικασίας, η ηλεκτρονική εφαρμογή σου λέει αν πληροίς τα κριτήρια και αν είσαι εν τέλει δικαιούχος. Προσοχή, είναι απαραίτητο ο χρήστης – δικαιούχος να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πίστωση του μερίσματος στον λογαριασμό του. Το σύστημα του υπολογίζει αυτόματα το ακριβές ποσό που δικαιούται.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στο www.koinonikomerisma.gr αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης.

Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ1:
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Π. Χουρσουζίδης: Το νέο Επιμελητήριο που χρειαζόμαστε είναι υπόθεση όλων μας, των πολλών και όχι των λίγων

YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»ΤΟΥ Γ. ΜΠΙΚΑ

Νομίζω πως συμφωνείτε όλοι ότι σήμερα στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, το Επιμελητήριο Ημαθίας είναι ανύπαρκτο. Τουλάχιστον σε εμάς τους μικρομεσαίους, το μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς, η λέξη «Επιμελητήριο» είναι… άγνωστη λέξη. Κι όμως ένα σύγχρονο Επιμελητήριο, είναι φορέας ανάπτυξης για την τοπική οικονομία, είναι φορέας ενημέρωσης και συμπαράστασης για τις τοπικές επιχειρήσεις. Τέτοιο Επιμελητήριο δεν έχουμε, ένα τέτοιο Επιμελητήριο μπορούμε να αποκτήσουμε. Οι εκλογές στις 3 Δεκεμβρίου δίνουν την ευκαιρία να το πετύχουμε και ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός «Επιχειρηματική Ανανέωση» με υποψήφιο πρόεδρο τον Γιώργο Μπίκα, εγγυάται ότι μπορούμε.
Με τις σκέψεις αυτές αποφάσισα να ασχοληθώ με τις εκλογές και είμαι υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών, φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσω όχι μόνο τους συναδέλφους από τον κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά έχω σκοπό να σταθώ στο πλευρό των ανθρώπων όλης της αγοράς. Γνωρίζω τα προβλήματα (όπως και όλοι σας), μαζί θα βάλουμε τις προτεραιότητες και μέσα από ένα νέο σχήμα διοίκησης, με τον Γιώργο Μπίκα πρόεδρο, θα αναζητήσουμε τις λύσεις που απαιτούνται. Και θα τις πετύχουμε, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το κλίμα της τοπικής οικονομίας, με το Επιμελητήριο σύμμαχο και συμπαραστάτη μας.

Η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, είναι υπόθεση των πολλών και όχι μόνο των «μεγαλόσχημων». Εμείς οι «πολλοί» μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις και να δρομολογήσουμε θετικές καταστάσεις. Με τις σκέψεις αυτές ζητώ την υποστήριξή σας, πρώτα για τον συνδυασμό μας και μετά για την υποψηφιότητα μου. Και είμαι στη διάθεσή όλων σας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ετοιμάσουμε ιδέες και να συναποφασίσουμε.

Με εκτίμηση
Πολύκαρπος (Πόλυς) Χουρσουζίδης
καφέ «Red Rose» – Αλεξάνδρεια
Ποδοσφαιρική Ακαδημία «Αστέρας Αλεξάνδρειας»
υποψήφιος για το Επιμελητήριο Ημαθίας, στο Τμήμα Υπηρεσιών
με το συνδυασμό «Επιχειρηματική Ανανέωση» του Γιώργου Μπίκα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλ. 6937 295972

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ: Οι επιχειρηματίες χόρτασαν από λαγούς και πετραχήλια

Η επόμενη μέρα του Eπιχειρείν στην Ημαθία βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεχιζόμενων επαφών του Τάσου Γιάγκογλου και υποψήφιων του συνδυασμού του στις καθημερινές επισκέψεις τους σε επιχειρήσεις, καταστήματα και θεσμικούς φορείς Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τον συνδυασμό "Ημαθία Επιμελείν" αναφέρεται επιγραμματικά στον σχεδιασμό του για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλες τις βαθμίδες και ηλικίες, όχι με διοικητικού χαρακτήρα ανεδαφικές και υπερφίαλες υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά, αλλά με δοκιμασμένες, ευέλικτες και υλοποιήσιμες πρακτικές, που στοχεύουν στην ουσιαστική βοήθεια των επιχειρηματιών και του Επιχειρείν.
Απαντώντας στις ερωτήσεις επιχειρηματιών της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας για τη σκέψη λειτουργίας παραρτημάτων του Επιμελητηρίου στις πόλεις τους, ο κ. Γιάγκογλου απαντά με σαφήνεια ότι στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και των on-line συστημάτων κάθε κίνηση στην κατεύθυνση αυτή είναι αναχρονιστική, περιττή και παραπλανητική, με έντονα στοιχεία λαϊκισμού.
"Κάποιοι εξωθεσμικοί έχουν παρεισφρήσει βιαίως στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας και οδηγούν στα άκρα μια αναμέτρηση που θα έπρεπε να ενώνει τις επιχειρηματικές δυνάμεις και όχι να τις διχάζει, όπως δυστυχώς γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά φέτος, χωρίς δική μας ευθύνη. Στέλνω σε όλες και όλους το μήνυμα ότι η ψήφος του επιχειρηματία δεν εξαγοράζεται, αλλά κατακτιέται. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν χρειάζεται υποσχέσεις για νέες προσλήψεις (με ποιον τρόπο άραγε;), ούτε νέες δομές αμφίβολης αποτελεσματικότητας και υψηλού κόστους, για ένα Επιμελητήριο που στέκεται πολύ ψηλά με πολύ κόπο. Οι επιχειρηματίες χόρτασαν από λαγούς και πετραχήλια. Τώρα απαιτούν από εμάς πολλή δουλειά και πειστικές απαντήσεις στις απορίες και στις αγωνίες τους, κάτι που προσωπικά απέδειξα ότι πρόσφερα με συνέπεια και αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τέσσερα χρόνια τώρα" υπογραμμίζει ο κ. Γιάγκογλου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Υπηρεσία υποδοχής ενημέρωσης εκπαίδευσης και υποβοήθησης νέων επιχειρηματιών, που θα πληροφορεί για τις επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής, τους κορεσμένους άλλα και τους δυναμικούς κλάδους, τους κίνδυνους που θα διατρέξουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν, ώστε η τελική απόφαση τους να λαμβάνεται με πλήρη γνώση όλων των σχετικών παραμέτρων. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει σε ομάδες νεοσύστατων η υπό σύσταση επιχειρήσεων:
1) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, που θα συνοδεύεται από ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικής υποστήριξης βραχείας διάρκειας.
2) Παροχή υπηρεσιών ‘θερμοκοιτίδας’ σε υπό σύσταση καινοτομικές επιχειρήσεις με παροχή ολοκληρωμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε πέντε, υπό σύσταση ή νεοϊδρυθείσες, επιχειρήσεις ανά έτος.

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 23/11/2017 ενημέρωση μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου, της Δ2 τάξης, παρουσία της δασκάλας τους κας Αυγέρη Θωμαής. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης των πόρων από το προσωπικού του Τμήματος Καθαριότητας & Ανακυκλώσιμων Υλικών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολ. Προστασίας.
Οι μικροί μας φίλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της περιοχής Κυριώτισσας καθαρίζοντας την περιοχή και στολίζοντας την με χαμόγελα και ενθουσιασμό.
Το ενδιαφέρον τους και ο ζήλος τους είναι η ελπίδα μας για το μέλλον και ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.
«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο …….»


Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας – Ζωικής Παραγωγής – Προστασίας & Περίθαλψης Αδεπότων ΖώωνΠαπαδόπουλος Βασίλειος

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να λάβετε το μέρισμα


Έως το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος. Η κοινή υπουργική απόφαση ενδέχεται να εκδοθεί ακόμη κι έως το τέλος της εβδομάδας.

Χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω του Realfm, ανακοίνωσε ότι το μέρισμα θα λάβουν τελικά και όσοι κατέστησαν άνεργοι εντός του 2017, εφόσον από τα εισοδήματα του 2016 αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στον αριθμό των μηνών ανεργίας. Έτσι, αν κάποιος ήταν άνεργος για 10 μήνες εντός του 2017, θα αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό των εισοδημάτων από το 2016 ώστε να πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια και να ενταχθεί στους δικαιούχους.

Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, εξετάζονται τρόποι εξυπηρέτησης ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν έχουν γνώση χρήσης του διαδικτύου ή πρόσβαση σε αυτό. Όπως προκύπτει μάλιστα από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες, στη Βουλή, περίπου 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους θα καλύψει το κοινωνικό μέρισμα. Πρόκειται για 1.459.834 νοικοκυριά, δηλαδή το 32% του πληθυσμού της χώρας. Το μέσο ύψος του μερίσματος, υπολογίζεται σε 483 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή το μέσο ύψος του μερίσματος ανά νοικοκυριό αναμένεται να ανέλθει σε 483 ευρώ και θα διανεμηθεί σε 1,459 εκατομμύρια νοικοκυριά. "Μέχρι το τέλος του μήνα που διανύουμε θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα", τόνισε από την πλευρά της χθες η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Εξηγώντας ταυτόχρονα αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι για να λάβουν το μέρισμα :

1. Αρχικά μπαίνουν στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και εισάγουν τους προσωπικούς τους κωδικούς του taxis. Εκεί δηλώνουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μια ηλεκτρονική διεύθυνση email ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους αν αυτό χρειαστεί. Επίσης δηλώνουν τον ΑΜΚΑ τους. Το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

2. Αμέσως μετά την συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών – κλειδάριθμων taxis εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα προσωπικά, εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία του δικαιούχου με βάση την φορολογική δήλωση του 2016. Εκεί θα εμφανίζεται και το συνολικό φορολογητέο εισόδημα, όπως δηλώθηκε στην τελευταία φορολογική δήλωση, το οποίο και θα λαμβάνεται υπόψη ως εισοδηματικό κριτήριο για τον καθορισμό των δικαιούχων. Στο στάδιο αυτό πιστοποιούνται αν ο δικαιούχος έχει ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε Ταμείο της Ελλάδας έστω και ένα μήνα όπως και τα μέλη του νοικοκυριού του.

3. Στο τρίτο βήμα ο δικαιούχος πρέπει να συμπληρώσει το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το μέρισμα. Προσοχή, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου να συμπληρωθεί σωστά ο αριθμός του IBAN.

4. Ακολούθως έρχεται η σειρά των τυχόν ενήλικων φιλοξενουμένων στο νοικοκυριό, οι οποίοι πρέπει να ειδοποιηθούν να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν την συναίνεσή τους ώστε να αντληθούν τα στοιχεία τους και να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους στο νοικοκυριό. Προσοχή, αν εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος άτομο που δεν έχει αληθινά σχέση με το νοικοκυριό, ο αιτών έχει δυνατότητα να τον εξαιρέσει από τον υπολογισμό με το πάτημα ενός κουμπιού.

5. Στο τέλος της διαδικασίας, η ηλεκτρονική εφαρμογή σου λέει αν πληροίς τα κριτήρια και αν είσαι εν τέλει δικαιούχος. Προσοχή, είναι απαραίτητο ο χρήστης – δικαιούχος να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πίστωση του μερίσματος στον λογαριασμό του. Το σύστημα του υπολογίζει αυτόματα το ακριβές ποσό που δικαιούται.

Η απαιτούμενη υπουργική απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών και θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας καταγραφής και ελέγχου των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Πηγή: Real.gr

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Κώστα και Γιάννης Σισμανίδης δυο δραστήριοι επιχειρηματίες στο ψηφοδέλτιο του Γ.ΜπικαΟ προεκλογικός αγώνας για το Επιμελητήριο της Ημαθίας έχει αρχίσει για τα καλά και ήδη Οι υποψήφιοι άρχισαν να κάνουν τις επαφές τους με φίλους και γνωστούς.. Άλλος ένας επιχειρηματίας της Βέροιας Ο Γ.Σισμανίδης πρατηριούχος υγρών καυσίμων μας δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μπίκα για το Επιμελητήριο της Ημαθίας.. Μας δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Γιώργο Μπίκα και ότι το Επιμελητήριο της Ημαθίας θα ανέβει πολύ ψηλά αν θα εκλεγεί πρόεδρος ο Γιώργος μπίκας.

Όπως και ο Κώστας Σισμανίδης ένας δραστήριος άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες αν εκλεγεί σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μπίκα είναι από τους πρώτους που εμπιστεύτηκαν τον συγκεκριμένο συνδυασμό..

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Συνελήφθη στην Βέροια για λαθραία τσιγαρα

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα Συνελήφθη χθες (22-11-2017) το πρωί στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 52χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 310 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες καπνού, τα οποία έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου.

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Βέροια με πολλούς μαθητές και λίγους εκπαιδευτικούς

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πόλη της Βέροιας..
Μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα...
Αίσθηση έχει προσκαλέσει που η πλατεία γέμισε με πάρα πολλούς μαθητές Ενώ οι καθηγητές ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα όπως και γονείς .
posted from Bloggeroid
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Ιορδάνης Κυρατλίδης:Υποψήφιος στο Εξαγωγικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Στους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας, η παραγωγή και οι εξαγωγές αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και την εγγύηση της ανοδικής πορείας για την περιοχή μας. Ως Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μέσης και Αντιπρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, εργάζομαι με στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και της προώθησής τους στις αγορές όλου του κόσμου. Η συμμετοχή μου στο εξαγωγικό τμήμα του Επιμελητηρίου Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο «ΗΜΑΘΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΝ» και επικεφαλής τον ΤΑΣΟ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της τοπικής και εθνικής οικονομίας, τώρα που όλοι μας χρειάζεται να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και ακόμη μεθοδικότερα ώστε να εξασφαλίσουμε την προοπτική για τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους μας. Σε μια παραγωγική Ημαθία του επιχειρείν και του επιμελείν.

Ιορδάνης Κυρατλίδης

Υποψήφιος στο Εξαγωγικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Ημαθίας με το συνδυασμό «ΗΜΑΘΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΝ»

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»