28 Απρ 2017

Διευκρινίσεις για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών- Οι ημερομηνίες για τις δηλώσεις

Διευκρινίσεις για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών- Οι ημερομηνίες για τις δηλώσειςΔιευκρινίσεις έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγροτών.
Όπως αναφέρει, όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις, λόγω συνυπολογισμού στο όριο αυτό και των ποσών επιδοτήσεων, που εισπράχθηκαν εντός του έτους 2016 και αφορούν σε παλαιότερα φορολογικά έτη, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών.
Για τον σκοπό αυτό απαιτείται η υποβολή δήλωσης μεταβολών μετάταξης έως και τις 12 Μαΐου.
Η δήλωση υποβάλλεται έως την ημερομηνία αυτή χωρίς κυρώσεις εκπροθέσμου υποβολής.
Όσοι αγρότες προτίθενται να επιλέξουν την επαναφορά τους στο ειδικό καθεστώς, δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία υποβολής λήγει αύριο, 28 Απριλίου.
Σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και τις διαδικασίες, θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες, με σχετική εγκύκλιο.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Σε εξωδικαστική ρύθμιση και τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

Σε εξωδικαστική ρύθμιση και τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια με εγγύηση του ΔημοσίουΣύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με βασικό θέμα συζήτησης τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αποσαφήνιση και άρση των ερμηνευτικών δυσκολιών σε σχέση με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών», που έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Στη σύσκεψη έγινε ξεκάθαρο πως στο ρυθμιστικό πλαίσιο του νόμου, θα υπάγονται και τα βεβαιωμένα αγροτικά δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Επίσης, σημειώθηκε πως με τις νέες διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των οφειλών, όλοι οι αγρότες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εφόσον τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων.
Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, όπως τονίστηκε από την πλευρά του υπουργείου, «είναι μια δίκαιη συμφωνία με όλους, η οποία θα βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής της επιχείρησης».
Όσον αφορά στο θέμα των πανωτοκιών που απασχολεί τους φορείς, ανακοινώθηκε πως αυτό θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε πως «χιλιάδες Έλληνες αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αυτό του δανεισμού, ώστε να συνεχίσουν με καλύτερες προϋποθέσεις και απρόσκοπτα να παράγουν, να ζουν τις οικογένειές τους και να συνεισφέρουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της εταιρείας Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης Α.Ε «είχε στόχο την πλήρη εναρμόνιση του νόμου για την εξώδικη ρύθμιση των οφειλών - ενός νομοθετήματος προηγμένου νομικού πολιτισμού, τόσο με τις ανάγκες των αγροτών όσο και με την κανονική εφαρμογή και υλοποίηση των ρυθμίσεων».
«Έγινε μια καλή αρχή για την οριστική διευθέτηση των αγροτικών δανείων. Η ανακούφιση των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων θα λάβει χώρα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και με βασικό μέλημα την ελάφρυνση των πραγματικά αδύναμων δανειοληπτών και όχι των στρατηγικά κακοπληρωτών. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να φέρουμε σε πέρας μία προσπάθεια με ξεκάθαρα κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακή στρατηγική κατεύθυνση» κατέληξε ο Βασίλης Κόκκαλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Νικόλαος Μαυραγάνης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής του Ν. Λακωνίας, Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ.ά.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη "Νεοφυή Επιχειρηματικότητα"

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη &quot?Νεοφυή Επιχειρηματικότητα&quot?Παρατείνεται έως τις 15 Ιουνίου 2017, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη δράση "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα".
Η προθεσμία, όπως ορίζει η απόφαση που υπογράφει η ειδική γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα, είναι οριστική και μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου.
Για όσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων υποβληθούν τα δικαιολογητικά πριν την ως άνω καταληκτική ημερομηνία, θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, για όσα επιχειρηματικά σχέδια θεμελιώνεται το δικαίωμα υπαγωγής τους στη δράση θα εκδίδεται άμεσα η σχετική απόφαση ένταξής τους στη δράση.
Ο ΕΦΕΠΑΕ να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για την απόφαση η οποία αναρτήθηκε και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ http://www.antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης www.mindev.gov.gr.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

27 Απρ 2017

Στήνει άμυνες για τις εκλογές…

Η αδυναμία και υστέρηση εμβάθυνσης και ανάλυσης που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, ειδικά στον χώρο της Αντιπολίτευσης… χτύπησε κόκκινο στο...
περιθώριο της συνέντευξης Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο Twitter επιστρατεύτηκαν διάφοροι… πρόθυμοι σχολιαστές, ενώ και η επίσημη γραμμή των κομμάτων έδειξε ότι σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε τι επεδίωξε ο Πρωθυπουργός από τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ένας πολιτικός ηγέτης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε καμία τύχη στις εκλογές του μέλλοντος, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να μην πέσει χωρίς μάχη. Ίσως επειδή διακρίνει ίχνη ανεπάρκειας στους… απέναντι, και ως γνωστόν κάθε εκλογή έχει περιεχόμενο συγκριτικής επιλογής: Φύγε εσύ, έλα εσύ…

Στο περιθώριο της αγανάκτησης που προκάλεσαν σε πολύ κόσμο αρκετές από τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός έστειλε τα μηνύματα που ήθελε, εκεί… που ήθελε. Και άφησε τα πρώτα ίχνη του μωσαϊκού από πολιτικές άμυνες που θα χτίσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μην φτάσει στις κάλπες ως… πρόβατο προς σφαγή.

Η ανάδειξη της τοξικότητας πολιτικών προσώπων αλλά και συμπεριφορών της αντιπολίτευσης, η υπενθύμιση της διακυβέρνησης 2012-2015 στις πιο… χαριτωμένες πτυχές της, και φυσικά… σκάνδαλα, πολλά σκάνδαλα, είναι το μείγμα που θα επιχειρήσει να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα του βγει; Σχεδόν αδύνατο. Είναι ωστόσο αξιοπρόσεκτο το πείσμα του. Ίσως και η πεποίθησή του ότι οι Έλληνες που, σε ποσοστό 50% θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον “κανένα”, και σε ποσοστό σχεδόν 40% διστάζουν να αποκαλύψουν τι θα ψηφίσουν, βιώνουν αδιέξοδο εκλογικής εναλλακτικής. Και η παράμετρος αυτή τον κάνει να… οσφραίνεται αίμα..
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Grill M33 Στην Βέροια ποιότητα στο φαγητό

Your image is loading...
Grill M33 Στην Βέροια ποιότητα  στο φαγητό 
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Εμφιαλωμένα νερά ΤΖΙΜΠΟΥΛΑΣ Ημαθία

NEΡΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑΕμφιαλωμένα νερά ΤΖΙΜΠΟΥΛΑΣ Ημαθίαwater
Διαβάστε όλο το άρθρο»

ΤΖΟΚΕΡ - Ένας υπερτυχερός κέρδισε 2 εκατ. ευρώ

ΤΖΟΚΕΡ - Ένας υπερτυχερός κέρδισε 2 εκατ. ευρώΈναν υπερτυχερό που κερδίζει 2.088.141 ευρώ ανέδειξε η σημερινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

ΑΝΑΣΙΩΣΕ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΕΘΙΜΟ Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ

Με ευλάβεια, σεβασμό και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων αναβίωσε την Κυριακή του Θωμά στις 23 Απριλίου 2017 για δεύτερη χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας το «Ταφικό Έθιμο». Ένα έθιμο που έχει αρχαιοελληνικές ρίζες και συνδεδεμένο άρρηκτα με την ποντιακή παράδοση γεγονός που φανερώνει την πίστη του ποντιακού λαού στην χριστιανική αντίληψη για την ανάσταση των νεκρών και το σεβασμό και την τιμή προς εκείνους.
Ο εφημέριος του χωρίου πατέρας Χρήστος τέλεσε τρισάγιο  υπέρ όλων των κεκοιμημένων, ενώ όλοι μαζί οι παραβρισκόμενοι έψαλαν το «Αιωνία τους η Μνήμη», ρίγη συγκίνησης  προκάλεσε το «Αναστωρώ» ,που τραγούδησε η Νίκη Παραστατίδου στη μνήμη των νεκρών. Σε όλους τους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα και κόκκινο κρασί, την εκδήλωση τίμησαν ο σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ,Γαβράς, ο σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας, ο σύλλογος Ποντίων Μελίκης.

«Ανάσταση στις ψυχές των ανθρώπων που χάσαμε. Ανάσταση στις ψυχές των ορθόδοξων χριστιανών που με βία άφησαν την τελευταία τους πνοή στα άγια χώματα του Πόντου»
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Πρωτομαγιά 2017 – Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την αργίαΗμέρα υποχρεωτικής αργίας με Υπουργική Απόφαση. Δείτε αναλυτικά πόσα χρήματα θα πάρετε στην περίπτωση που δουλέψετε ανάλογα με το μισθό σας.
Η Πρωτομαγιά καθορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας με Υπουργική Απόφαση. Φέτος πέφτει Δευτέρα.

Την... 

 

 
 
Πρωτομαγιά απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας όπως π.χ επιχειρήσεις στον τομέα Υγείας, Τουρισμού, Συγκοινωνίας, εργοστάσια συνεχούς λειτουργίας κ.λπ.

Ειδικότερα:

Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΟΣ ΑΓΡΟΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


 
Ζωντάνεψαν μνήμες σήμερα στην εκδήλωση τιμής της θυσίας του ηρωικού αγωνιστή, αγρότη Βασίλη Χαρισόπουλου, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης στο αγροτικό συλλαλητήριο στις 27 Απριλίου του 1987, θυσιαζόμενος για τα δίκαια της ελληνικής αγροτιάς. Η...  θυσία του αποτέλεσε μια ηρωική πράξη διαμαρτυρίας και μία πρωτοφανή πράξη αντίστασης και αγώνα, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα που έλαβε χώρα ποτέ σε αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία του, το μήνυμα του ήρωα αγρότη Βασίλη Χαρισόπουλου από τη Σφενδάμη, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Στην σημερινή εκδήλωση στην ίδια πλατεία που είχε αυτοπυρποληθεί ο Βασίλης Χαρισόπουλος, στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, ο λαός της Πιερίας τίμησε τη θυσία του ηρωικού αγρότη.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης μίλησε ο πρόεδρος Γιώργος Χαρισόπουλος και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Ντούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Δίου Ολύμπου Διονύσης Φόλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Πύδνας Κολινδρού Γιώργος Πολυχρονίδης, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων Ρίζος Μαρούδας,  ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΑγροτώνΗμαθίας Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Μπέττυ Κωνσταντίνου. 
Λουλούδια στη μνήμη του ηρωικού αγωνιστή Βασίλη Χαρισόπουλου κατέθεσαν στο άγαλμα της Ελευθερίας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργος Χαρισόπουλος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Χρήστος Βάγιας.
Μετά το πέρας των ομιλιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έληξε με τον εθνικό ύμνο και την κραυγή "ΑΘΑΝΑΤΟΣ".


 
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Αλλαγή «βόμβα» στο Survivor!


Αλλαγή βόμβα στο Survivor!
Βλέποντας την επιτυχία του ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να προβάλλει επεισόδια του Survivor και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ώστε και να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις, αλλά και να «χτυπά» τον ανταγωνισμό.
Απόψε Πέμπτη λοιπόν θα προβάλλουν ωριαίο επεισόδιο του «Survivor» και αμέσως μετά θα γίνει η πρεμιέρα του «X Factor», ενώ ωριαίο επεισόδιο θα προβάλλουν πλέον και τις Παρασκευές! 
Διαβάστε όλο το άρθρο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια ρεαλιστική, συνθετική και συνεκτική πρόταση για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας"

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), συμμετείχε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου. Στη συνεδρίαση, έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εξαγωγικός τομέας της χώρας αλλά και τις προτάσεις αλλαγών στο φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις εξαγωγές.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα. Είναι δεδομένες οι ανησυχίες των ανθρώπων της αγοράς, αυτών που αποτελούν τη δημιουργική Ελλάδα, την Ελλάδα που παράγει και εξάγει. Η εξαγωγική δραστηριότητα της οικονομίας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της εξωστρέφειας. Η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια ρεαλιστική, συνθετική και συνεκτική πρόταση για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Η πρόταση αυτή έχει ως δομικούς άξονες: Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, την ισότιμη και αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αφού το 56% των εξαγωγών μας γίνονται προς τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.. Είναι δεδομένο ότι, ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας μπορεί να υπάρξει, μόνο μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, που κατ’ επέκταση θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.»

posted from Bloggeroid

Διαβάστε όλο το άρθρο»

Συνελήφθησαν 3 άτομα την Ημαθία 34, 40 και 46 ετών

Image result for συνεληφθη αστυνομιαΣυνελήφθη χθες (26-4-2017) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 3 ημεδαποί ηλικίας 34, 40 και 46 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού 2 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 3,7 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργείται  από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Διαπραγμάτευση: Τρέχουν και δεν… φτάνουν για να φέρουν το νέο Μνημόνιο


 
Τη χαριστική βολή στην Ελλάδα έρχεται να δώσει το «Μνημόνιο 4» που βρίσκεται ήδη στα… σκαριά, υπό τη μορφή μιας νέας συνολικής συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Η ... 
 
 
 

 
 
 
πρώτη επαφή των υπουργικών στελεχών με τα κλιμάκια των Θεσμών, μολονότι προκάλεσε αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο βρίσκεται προ των πυλών, εντούτοις έφερε στο προσκήνιο την «λυπητερή» που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες, με τα νέα μέτρα που έρχονται.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και του Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκονται τα τέσσερα προσχέδια των νέων μνημονιακών συμβάσεων, που αναμένεται να φορτωθεί ως «προίκα» η χώρα.
Πρόκειται, αναλυτικότερα, για το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU), το τεχνικό MoU των ευρωπαϊκών Θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM), το τρίτο Μνημόνιο του ΔΝΤ (MEFP) συν το τεχνικό MEFP που έχει συντάξει το ΔΝΤ και θα συνοδεύει πιθανή νέα δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα.

Πληροφορίες από το Capital, το οποίο επικαλείται κυβερνητική πηγή πολύ κοντά στη διαπραγμάτευση, αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος θα απαντήσει έως το βράδυ της Τετάρτης (26/04/2017) και στα τέσσερα μνημονιακά κείμενα.  
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Κλείνουν για ανακαίνιση 38 σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη - Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματαΠρόγραμμα ανακαίνισης 38 καταστημάτων τους προωθούν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της... 
 
 
 

 
 
 
 
εταιρείας Σκλαβενίτης: «Στο πλαίσιο της διαδικασίας των ανακαινίσεων στα καταστήματα των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη, από την Δευτέρα 24.04.2017, 38 από τα καταστήματα του δικτύου θα κλείσουν προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση τους. Πρόκειται για (16) καταστήματα στην Β. Ελλάδα, (15) καταστήματα στον Νομό Αττικής και (7) καταστήματα στην Νότια Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα όσο το δυνατόν πλησιέστερα του τόπου κατοικίας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Θερινό ωράριο στο ρεύμα από 1η ΜαΐουΘα ισχύει από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί
 
Σε εφαρμογή τίθεται από 1η Μαΐου το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα από... 
 

 
 
 
 
1 Μαΐου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017 το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θα ισχύει με συνεχές ωράριο από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.
Διαβάστε όλο το άρθρο»

Τέσσερα κόλπα για τις μασχάλες που μυρίζουν από τον ιδρώτα
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις μασχάλες σας χημικά προϊόντα του εμπορίου, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν και τα αποτελέσματα που “υπόσχονται”, ή εάν δεν είστε ικανοποιημένοι από τα αποσμητικά και αντιιδρωτικά που έχετε ήδη δοκιμάσει, εξετάστε τις ακόλουθες πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που... 
 

 
 
 
 
μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα στις μασχάλες.

Η εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Δείτε τέσσερα "κόλπα" για να απαλλαγείτε από αυτή την αγωνία...

Μαγειρική σόδα

Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Διάφορα προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης οσμής, μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια αυτού του απαλού φυσικού ελαίου. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες του ελαίου από δέντρο τσαγιού και λίγο φυσικό ροδόνερο και στη συνέχεια ψεκάστε το πάνω στην περιοχή της μασχάλης.

Αλκοόλ

Επιλέξτε άοσμη αλκοόλη, όπως βότκα, προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά από το ίδιο το αλκοόλ. Ψεκάστε λίγο αλκοόλ κάτω από τα χέρια σας και θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τα βακτηρίδια αμέσως. Φυσικά, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πριν ντυθείτε.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη που παρέχει, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξαλειφθεί η οσμή στη μασχάλη. Απλά συνδυάστε το οξυζενέ με νερό ή φυσικό ροδόνερο και ψεκάστε το στις μασχάλες σας.
 
Το διαβάσαμε στο iatropedia
Διαβάστε όλο το άρθρο»