Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Βέροια και την Βεργίνα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Βέροια και την Βεργίνα

Με μία λαμπρή τελετή και αρκετό κόσμο που αψήφησε τον βροχερό καιρό, η Βέροια υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στις 23 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «PARIS 2024».
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στην Πλατεία Ελιάς και η διαδρομή της συνεχίστηκε από την οδό Ελιάς, την οδό Βενιζέλου και τη Λεωφόρο Ανοίξεως. Από εκεί μεταφέρθηκε στο προαύλιο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων στην Βεργίνα, όπου άναψε τον βωμό η αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων, Μαρία Ντάνου, ενώ η αφή της έγινε από τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή ποδοσφαίρου, Παντελή Καφέ.
Την φλόγα στην πόλη μετέφεραν κατά σειρά οι λαμπαδηδρόμοι αθλητές: Βίκυ Πανετσίδου, Έλσα Παπαδοπούλου, Σοφία Υφαντίδου και Άγγελος Αποστολίδης.
Με φόντο τον τύμβο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, ακολούθησαν οι ομιλίες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, καλωσόρισε τους επισήμους στην κοιτίδα των Μακεδόνων: «Βρισκόμαστε στο επίκεντρο του βασιλείου του Φιλίππου Β’, στον τόπο απ’ όπου κληροδοτήθηκε στην οικουμένη το θαύμα της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο τόπος μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων. Οι αξιόπιστες αρχαίες πηγές του Ηρόδοτου και του Θουκυδίδη μαρτυρούν το γεγονός ότι οι Μακεδόνες βασιλείς των Αιγών, λάμβαναν μέρος στα αρχαία αγωνίσματα διεκδικώντας την Ολυμπιακή νίκη και τη δόξα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βέροιας.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Jean Luc Lavaud, ο οποίος τόνισε ότι «η πρεσβεία της Γαλλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αναδείξουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα».
Τέλος, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας: ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών». Η Βέροια αποχαιρέτησε την Φλόγα, η οποία συνέχισε το ταξίδι της για τα Ιωάννινα.
Την γιορτή του πολιτισμού και αθλητισμού παρακολούθησαν ο βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Κοτίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μιχάλης Τζαφερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βεργίνας, Νίκος Καραμητσιόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως η φλόγα ξεκίνησε απο την ελιά καθώς ήμουν θεατής εκεί και ήρθε απο άλλη λαμπαδιοδρομο πέρα απο αυτους που αναφέρετε,από την πιεριων μεριά

Post Bottom Ad

Σελίδες