Βενζίνη: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ανεβαίνει η τιμή της σύμφωνα με τους βενζινοπώλες-Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βενζίνη: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ανεβαίνει η τιμή της σύμφωνα με τους βενζινοπώλες-Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Τους λόγους για τους οποίους η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα εξήγησε σήμερα η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα μιλώντας στην ΕΡΤNEWS.

Το πετρέλαιο είναι χρηματιστηριακό είδος  είπε και πρόσθεσε πως η δυστυχώς η τιμή του παίζει ανάλογα των συμφερόντων των μεγάλων και την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Όσο λοιπόν υπάρχουν δυσάρεστα διεθνή γεγονότα, τα καύσιμα που έρχονται σε εμάς, τους βενζινάδες, είναι με αυξημένη τιμή. Και είπε πως βλέπει  ήδη πως οι τιμές να ανεβαίνουν, να  τσιμπάνε το τελευταίο διάστημα πάνω από μήνα και ήταν επόμενο οι τιμές της απλής αμόλυβδης στην Αττική να φθάσουν πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο.

«Εμείς αλλάζουμε τις τιμές βάσει τιμολογίων. Ο καθένας από εμάς έχει μια εταιρεία από την οποία προμηθεύεται καύσιμα. Έρχεται λοιπόν το τιμολόγιο όπου η εταιρεία έχει αγοράσει από ένα από τα δύο διυλιστήρια που έχουμε στη χώρα με νέα τιμή, εγώ είμαι υποχρεωμένη από τον νόμο, αλλιώς έχω πρόστιμο ή να ανεβάσω η να κατεβάσω την τιμή πώλησης. Τώρα με τα νέα τιμολόγια δεν μπορεί να υπάρχει τιμή κάτω από 1,90 ευρώ/λίτρο και βλέπω τιμές με 1,73 ευρώ/λίτρο, θα τρελαθώ. Αυτά δεν τα βλέπει η κυβέρνηση;
Να γίνονται έλεγχοι εκεί η τιμή είναι 2,40 και είμαι βέβαιη πως για να το βάλουν θα έχουν ανάλογα τιμολόγια οι άνθρωποι, αλλά να πάει ο έλεγχος και σε αυτούς που είναι δήθεν φτηνοί. Πόσες φορές το έχω κάνει θέμα προσωπικά εγώ σαν πρόεδρος του κλάδου να λέω περίεργο είναι αυτές οι φτηνές τιμές, δεν υπάρχουνε. Και δεν υπάρχουνε γιατί είναι τιμές λιανικής, κάτω από την χονδρική τιμή των διυλιστηρίων, άρα; Είναι δυνατόν να αγοράζω 1,80 και να πουλάω 1,50; Δεν γίνεται αυτό, κάτι άλλο συμβαίνει » είπε μεταξύ άλλων.

Ζητάμε να γίνει κάθαρση του χώρου, και για αυτό η κυβέρνηση ψήφισε νόμο, που όποιο μαγαζί πιάνουν να νοθεύει, να έχει πειραγμένες αντλίες ή να έχει λαθραίο πετρέλαιο για δύο χρόνια το κλείνει,  τόνισε με έμφαση η κ. Ζάγκα.

Για τον κλάδο των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα

Επίσης μίλησε και για τον κλάδο των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα. Πεθαίνει ο κλάδος των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα γιατί εκεί οι Έλληνες φεύγουν και περνάνε απέναντι σε Βουλγαρία και Τουρκία για να αγοράσουν φθηνή βενζίνη, γιατί σε αυτές τις χώρες είναι μικρός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε  η κ. Ζάγκα. Έφευγε και φεύγει ελληνικό χρήμα από τα σύνορα και πεθαίνουν οι επαγγελματίεςσημείωσε και ανέφερε πως  οι πολίτες που το κάνουν έχουν δίκιο, αλλά και ο κλάδος πρέπει να ζήσει.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φτηνό καύσιμο, όταν το 60% της τιμής του καυσίμου είναι Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και επιπλέον έχει και τον ΦΠΑ, φόρο πάνω στο φόρο δηλαδή παράλογο. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα, διερωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες