Αραμπατζή-Η κλιματική κρίση και το δυσμενές διεθνές περιβάλλον δεν βοήθησαν στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού, - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Αραμπατζή-Η κλιματική κρίση και το δυσμενές διεθνές περιβάλλον δεν βοήθησαν στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού,


Αγροτικά Ζητήματα
Μια τετραετία στη διάρκεια της οποίας έγιναν τεράστιες προσπάθειες στήριξης των αγροτών, ήταν η πρώτη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κλιματική κρίση και το δυσμενές διεθνές περιβάλλον δεν βοήθησαν στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού, ωστόσο στο κλείσιμο της δύσκολης τετραετίας το πρόσημα είναι θετικό, με τα ποσά που δόθηκαν στους αγρότες για αποζημιώσεις να είναι πολλαπλάσια των προηγούμενων χρόνων.


Τη νέα τετραετία διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τον αγρότη και τους φορείς. Κυρίως:
1. Να λυθεί το πρόβλημα με τους εργάτες γης, στη βάση μόνιμων πολιτικών που θα ικανοποιήσουν τον κλάδο ποσοτικά και ποιοτικά.
2. Να προχωρήσει επιτέλους το ζήτημα της επικαιροποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να μην παρακαλάνε κάθε χρόνο οι αγρότες για ζημιές στην παραγωγή που είναι βέβαιο ότι θα μας ακολουθούν για χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Ο αγροτικός κλάδος είναι πολύ σημαντικός στον τόπο μας, δεδομένου ότι η Ημαθία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Η συνεχιζόμενη κλιματική κρίση πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα του αγροδιατροφικού κλάδου, με στόχο ο Έλληνας αγρότης να παραμείνει στο χωράφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες