Η ομιλία της Φρόσω καρασαρλιδου στην παρουσίαση ψηφοδελτίου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Η ομιλία της Φρόσω καρασαρλιδου στην παρουσίαση ψηφοδελτίου

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ, για την συμμετοχή σας στον κοινό αγώνα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις 21 Μαΐου.
Για να νικήσουμε, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της Δεξιάς, να ανατρέψουμε το καθεστώς Μητσοτάκη, ένα καθεστώς που έχει επιδοθεί στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος χωρίς προηγούμενο.
Για να σταματήσουμε τον αργό θάνατο που οδηγούν την χώρα μας.
Για να αποτρέψουμε τη νέα χρεωκοπία που έρχεται αν συνεχίσουν αυτοί.
Για να μείνουν οι νέοι και οι νέες που έχουν μείνει στην χώρα μας (87.7% θέλει να φύγει) και να επιστρέψουν κάποια από τα νέα παιδιά που έχουν ξενιτευτεί.
Για να δώσουμε ελπίδα και όραμα στη νέα γενιά.
Γιατί, φίλες και φίλοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Και αυτό μπορεί να γίνει προβάλλοντας και πείθοντας τους πολίτες, και κυρίως τη νεολαία, για το μεγάλο μας πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Γιατί ο πυρήνας των ιδεών της Αριστεράς βασίζεται στην ηθική, στην εντιμότητα, στην ισότητα, στην Δικαιοσύνη. Και μπορεί να γίνει η αρχή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για Δικαιοσύνη Παντού. Σας προσκαλώ, σας παρακαλώ να διαβάσετε, να μετρήσετε και να διαδώσουμε παντού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μία εβδομάδα μας έμεινε.
Η Δεξιά έχει υπεροπλία (ΜΜΕ, οικονομικά συμφέροντα, βαθύ κράτος). Αυτοί έχουν την προπαγάνδα και το ψέμα.
Εμείς έχουμε την αλήθεια και το μοναδικό μας όπλο είμαστε εμείς. Είναι τα 1500 μέλη στην Ημαθία. Οι χιλιάδες φίλοι μας, οι δημοκράτες πολίτες. Και αυτό είναι μια ακαταμάχητη δύναμη. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας μπορούμε να τους νικήσουμε.
Θέλω να αναφερθώ για λίγο σε εμένα, να συστηθώ κυρίως σε νέους συντρόφους και φίλους που δε με γνωρίζουν. Είμαι από το Γιαννακοχώρι και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια όπως και πολλοί από εσάς. Εντάχθηκα στην Αριστερά στην εφηβική μου ηλικία. Εργάστηκα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας (σπούδασα Νοσηλευτική) για πάνω από δύο 10ετίες. Πρωτοστάτησα στην ίδρυση του Εργασιακού Σωματείου, εκλέχθηκα, υπήρξα πρόεδρος του Εργατικού Σωματείου για δύο θητείες, με πολύ έντονη δράση. Εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ημαθίας.
Στα μέσα της δεκαετίας του 90 και παράλληλα με την εργασία μου στο Δημόσιο, έχοντας οικογένεια και παιδί, φοίτησα σε Σχολή Γυαλιού. Το 2008 πήρα το μεγάλο ρίσκο. Παραιτήθηκα από την «ασφάλεια» του Δημοσίου, χωρίς να συνταξιοδοτηθώ, για να ασχοληθώ αποκλειστικά με την επιχείρηση χυτού γυαλιού που είχα δημιουργήσει, μέχρι και την εκλογή μου τον Γενάρη του 2015.
Η σχέση μου με την πολιτική είναι διαρκής, είναι βιωματική, όχι όμως επαγγελματική.
Τον απολογισμό μου για την θητεία μου – για τα 6,5 χρόνια (Ιανουάριος 2015 με Ιούλιο 2021 από την θέση της βουλεύτριας Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. την κατέθεσα γραπτά. Γιατί τα γραπτά μένουν.
ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Το πρόγραμμα μας για Δικαιοσύνη Παντού, τα 11 σημεία του συμβολαίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., θα μείνουν κενό γράμμα και θα αποτύχουμε αν δε μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Ανάπτυξη που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Το σημερινό μοντέλο, ένα μοντέλο που είναι κυρίαρχο τις τελευταίες 10ετίες, είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές που οδήγησε τη χώρα μας σε χρεωκοπία. Μαζί, βέβαια, με τις μίζες, τις υπερκοστολογήσεις (π.χ.Υγεία - Φάρμακο, Δημόσια έργα, στρατιωτικές δαπάνες κ.λ.π.).
Μόνο τα 4 τελευταία χρόνια η διακυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει επιπλέον:
⁃ Αύξηση του Δημόσιου χρέους κατά 50 δις.
⁃ Αύξηση του Ιδιωτικού χρέους κατά 40 δις.
⁃ Αρνητική αύξηση του ισοζυγίου (εμπορικών συναλλαγών).
Άρα, με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχίσουμε έτσι οδηγούμαστε σε νέα χρεωκοπία.
Εμείς προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματός μας. Για την Ημαθία ο ισχυρός άξονας, ο ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης είναι ο Αγροδιατροφικός. Είναι η δύναμη που μας χαρίζει η φύση, είναι το δυνατό χαρτί της Ημαθίας.
Το μικροκλίμα, η ηλιοφάνεια, η βιοποικιλότητα είναι αυτά που δε μπορούν να τα αγοράσουν οι ανταγωνιστές μας. Και επίσης διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία. Γι’ αυτούς τους λόγους τα Ελληνικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένα και περιζήτητα στην παγκόσμια αγορά. Εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε και να φροντίσουμε να χτίσουμε ένα Μεσομακροπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο που θα ξεπεράσει τα μειονεκτήματά μας.
Με την ευθύνη κυρίως της Πολιτείας:
⁃ Με την Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα εξασφαλίζει την χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου.
⁃ Με την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της γεωργικής εκμετάλλευσης.
⁃ Με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος και των κοινωνικών υπηρεσιών για την ύπαιθρο (μόνο το 4% της νεολαίας θέλει να παραμείνει στην ύπαιθρο).
Θέλω να κλείσω με ένα μήνυμα:
Να γίνει η 21η Μαΐου μια μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Για τους νέους και τις νέες, που έχουν χάσει την αισιοδοξία τους για το μέλλον που τους ανήκει. Που βλέπουν τη μόρφωσή τους να εξαϋλώνεται σε συνθήκες εργασιακής έντασης και ανασφάλειας.Που στην παραγωγική τους ηλικία ζουν στην γονεϊκή εστία επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος στέγης.
Για τις γυναίκες, που βιώνουν τα πολλαπλά πέπλα των διακρίσεων και της εκμετάλλευσης.
Για τους ανθρώπους της δουλειάς, που εργάζονται πιο πολύ από ποτέ και το εισόδημα εξαντλείται στα μισά του μήνα.
Για τους αγρότες, που αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να παράξουν και τον επόμενο χρόνο.
Για τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους δημόσιους υπαλλήλους που δίνουν προσωπική μάχη για να κρατήσουν όρθιο το κοινωνικό κράτος.
Για τους συνταξιούχους, που δεν μπορούν να πάρουν ένα δώρο στα εγγόνια τους.
Για όλες και όλους που έχουν συμφέρον να επικρατήσει η Δικαιοσύνη Παντού.
Φρόσω Καρασαρλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες