Μαρκούλης:Ενίσχυση του κράτους δικαίου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Μαρκούλης:Ενίσχυση του κράτους δικαίου

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Για άλλη μια φορά η ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τα δικονομικά και ουσιαστικά δικαιώματα των πολιτών για παροχή έννομης προστασίας . 
Με την από 09-05-2023 ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας καταγγέλλετε η αδράνεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εκδώσει υπουργική απόφαση κατά νομοθετική εξουσιοδότηση με βάση το άρθρο 22 παρ. 2 του Νέου Οργανισμού Δικαστηρίων ( Ν. 4938/2022), η οποία θα επιλύει τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν στα Δικαστήρια, Υποθηκοφυλακεία και στην διενέργεια πλειστηριασμών κατά την διάρκεια αναστολής των εργασιών τους λόγω των εθνικών εκλογών και της έλλειψης του απαραίτητου υπαλληλικού προσωπικού, διότι οι περισσότεροι δικαστικοί υπάλληλοι θα ασκήσουν καθήκοντα ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. 
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ολομέλειάς σχετικά με αυτό το θέμα το Υπουργείο αδυνατεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος, αδιαφορεί ή εκ προθέσεως δεν το κάνει. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται ανεπαρκής και δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολλών. 
Για εμάς είναι απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια δικαίου και η διασφάλιση του συνταγματικού δικαιώματος παροχής έννομης προστασίας. 
Για εμάς είναι δεδομένο ότι θεμέλιο της Δημοκρατίας αποτελούν οι κανόνες του Κράτους Δικαίου.
Η ισονομία, η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ασφάλεια δικαίου, η απρόσκοπτη απονομή δικαιοσύνης, ο έλεγχος της διαφθοράς και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος συγκροτούν τις εγγυήσεις εφαρμογής των προγραμματικών μας θέσεων καθώς και την δέσμευση ότι θα αποτελούν η ουσιαστική ασπίδα προστασίας με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη.
Δεσμευόμαστε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο ευρύτερο δικαστικό σύστημα, στην απλοποίηση της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος και στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης.

Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες