Οργανωμένο δίκτυο και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έφοδο σε όλη την Ελλάδα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Οργανωμένο δίκτυο και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έφοδο σε όλη την Ελλάδα


Ένα καλά οργανωμένο δίκτυο με ειδική δομή και διαφορετικούς ρόλους ξεσκεπάστηκε με την εξάρθρωση του κυκλώματος των Ρομά που με μεθόδους χάκινγκ είχε φτάσει να έχει υποκλέψει από δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς το συνολικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, εντύπωση προκαλούν τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην κατοχή των δραστών, κάτι που αποδεικνύει το ύψος των κερδών, μια κατάσταση απροσδόκητης άνεσης εντελώς αντίθετη με τη βάση από όπου στήνονταν οι απάτες, τους καταυλισμούς Δυτικής Αττικής.

Με σκοπό την καταπολέμηση των εγκληματικών ενεργειών, συσπειρώθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα.

Συνολικά, με βάση τη δικογραφία, διενεργήθηκαν 14 συλλήψεις, τη στιγμή που κατασχέθηκε σειρά αντικειμένων, από όπλα μέχρι κάρτες ΟΠΑΠ Play, έξι οχήματα, κοσμήματα. Τζόγαραν μάλιστα μεγάλα χρηματικά ποσα σε παιγνιομηχανήματα ενώ ήταν καλοί πελάτες και στα καζίνο της χώρας.

Οι έφοδοι των Αρχών δεν περιορίστηκαν μόνο στους καταυλισμούς των δραστών, στη Δυτική Αττική, αλλά έφτασαν μέχρι τη βόρεια Ελλάδα, κάτι που αποδεικνύει τις διακλαδώσεις του εγκληματικού δικτύου.


Τα χρήματα που βρέθηκαν, δε, στην επιχείρηση εφόδου της αστυνομίας ξεπερνούσαν τις 8.000 ευρώ. Από τα αντικείμενα, πάντως, που κατασχέθηκαν αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι κακόβουλες ψηφιακές ενέργειες είχαν περάσει σε ένα στάδιο τρομακτικής συστηματικότητας, ενώ και τα κινητά τηλέφωνα ήταν ασυνήθιστα πολλά. Ανάμεσα σε όσα είχαν κλαπεί από τους Ρομά, που είχαν εξαπατήσει από μητροπολίτη μέχρι λογιστές και επιχειρηματίες, και διαφόρων ειδών κοσμήματα, όπως και... ένα χρηματοκιβώτιο.
Όσον αφορά στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, διενεργήθηκε, στις 4 Απριλίου, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Αττικής, της Λάρισας, της Λαμίας, των Τρικάλων, της Αλεξάνδρειας, της Λιβαδειάς και της Πέλλας.

Οι επιχειρήσεις, που αφορούσαν σε πανελλαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν στις περιοχές Ζεφύρι, Κορωπί Αττικής, Καλοχώρι Πολίχνη, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα, Καλαμπάκα Τρικάλων, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Ορχομενό Βοιωτίας και Κρύα Βρύση Πέλλας. Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν και δικαστικοί λειτουργοί.
Πηγή
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες