Μαρκούλης:Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Μαρκούλης:Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων»



Η ελληνική κοινωνία βυθίζεται κάθε μέρα που περνάει στον ζόφο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Με τον ν. 4738/2020, τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη, καταργήθηκε ουσιαστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διατηρήσει μέσα στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου.
Σε ό,τι μας αφορά, δώσαμε την κρίσιμη μάχη κατά των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) και των funds στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26-01-2023, ασκώντας παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών - οφειλετών. Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε κατά πλειοψηφία τους servicers.
Όμως, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ: η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο θα δώσει την τελική λύση - δικαίωση για τους δανειολήπτες.
Πέραν αυτών των δικαστικών ενεργειών, ωστόσο, απαιτείται και καθαρή πολιτική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων». Λύση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Αντώνης Μαρκούλης

υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες