Τάσος Μπαρτζώκας: Στήριξη στους Αχλαδοπαραγωγούς- πιέζει για αποζημιώσεις! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Τάσος Μπαρτζώκας: Στήριξη στους Αχλαδοπαραγωγούς- πιέζει για αποζημιώσεις!

 


Να αποζημιωθούν με οποιοδήποτε διαθέσιμο τρόπο οι παραγωγοί αχλαδιού, που επλήγησαν από τις παγωνιές στο τέλος Μαρτίου, ζήτησε από την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ , κ. Μ. Παππά,  ο Τάσος Μπαρτζώκας, πιέζοντας να ενταχθούν σε πακέτο αποζημιώσεων, είτε με στρεμματική είτε με οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Βουλευτής συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι παραγωγοί, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόδεδρος της τοπικής Κοινότητας Νησίου, κ. Π. Πατρίκας, στην οποία ετέθη με σαφήνεια το ζήτημα των επιπτώσεων της παγωνιάς σε συγκεκριμένες ποικιλίες αχλαδιών, πχ σίσσυ, κρυστάλλια, Φέτελ.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε από την κ. Παππά να αποτυπωθεί, το συντομότερο δυνατόν, η έκταση της ζημίας με εισηγητικό σημείωμα και να ενημερωθεί η κεντρική Υπηρεσία ΕΛΓΑ, ώστε μετά την εισηγητική έκθεση του τοπικού Υποκαταστήματος, να κινητοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες, για την αποζημίωση των παραγωγών.

Όπως τόνισε, οι επιπτώσεις των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών αποτυπώνονται καθυστερημένα, επισημαίνοντας και το αδιέξοδο των παραγωγών, οι οποίοι καλούνται να κάνουν δηλώσεις παραγωγής ΟΣΔΕ, με σημαντικά μειωμένη καρποφορία.

Ο Βουλευτής δηλώνει την απερίφραστη στήριξή του στους παραγωγούς, τονίζοντας ότι θα σταθεί στο πλάι τους με κάθε τρόπο, χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες