Το πιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Το πιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη



Η περιοχή ονομάστηκε για πρώτη φορά το 1992 από τον Κροάτη τοπογράφο μηχανικό Hrvoje Lukatela

Το Point Nemo βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από σχεδόν οπουδήποτε στη Γη, στη μέση... 


 

του μεγαλύτερου ωκεανού του κόσμου, με την πλησιέστερη στεριά να απέχει περίπου 2.688 χιλιόμετρα ή 1.670 μίλια.

Αυτή είναι μόνο η πλησιέστερη στεριά προς μία κατεύθυνση, το νησί Ducie – μια ατόλη στα νησιά Pitcairn – είναι τεχνικά το πλησιέστερο μέρος σε αυτό, αλλά ακόμη και αυτό είναι ακατοίκητο, οπότε θα πρέπει να πάτε λίγο πιο μακριά για να βρείτε ανθρώπους.

Αυτό ισχύει αν κατευθυνθείτε προς τα βόρεια, τέλος πάντων.

Αν κατευθυνθείτε νότια, θα καταλήξετε στο νησί Μάχερ στην Ανταρκτική, ή αν κατευθυνθείτε βορειοανατολικά, θα βρείτε το νησί Μότου Νούι, ένα άλλο ακατοίκητο νησί κοντά στο νησί του Πάσχα.

Το ακριβές σημείο του Point Nemo εξαρτάται από τις ακριβείς συντεταγμένες αυτών των τριών σημείων και δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα λύση στο πρόβλημα του «μακρύτερου κολύμβησης», καθώς το σημείο του ωκεανού απέχει ακριβώς την ίδια απόσταση και από τα τρία αυτά σημεία.

Στην πραγματικότητα, όπως συμβαίνει με κάθε απομακρυσμένο μέρος που απέχει περισσότερο από 400 χιλιόμετρα ή 250 μίλια από οπουδήποτε αλλού, οι πιο κοντινοί άνθρωποι σε αυτό είναι συχνά οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος περνάει από πάνω του.

Η περιοχή ονομάστηκε για πρώτη φορά το 1992 από τον Κροάτη τοπογράφο μηχανικό Hrvoje Lukatela, ο οποίος έκτοτε έχει υπολογίσει εκ νέου τις ακριβείς συντεταγμένες χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους χάρτες Google Maps προκειμένου να συγκριθεί με τα αρχικά του ευρήματα.

Το όνομα Nemo προέρχεται από μια λατινική λέξη -όχι από ένα θαρραλέο πορτοκαλί ψάρι- και σημαίνει “κανένας άνθρωπος”, πράγμα που φαίνεται αρκετά δίκαιο αν σκεφτείτε πού βρίσκεται.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για δορυφόρους και άλλα διαστημόπλοια που κατεβαίνουν από το διάστημα, καίγονται στην ατμόσφαιρα πάνω από την απομακρυσμένη τοποθεσία.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη και κάποια ενδιαφέροντα διαστημικά σκουπίδια κάτω από τον ωκεανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες