Τα ιδιαίτερα έθιμα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου σε πέντε διαφορετικές χώρες

 


Παρακάτω 5 διαφορετικές χώρες δείχνουν τον ιδιαίτερο τρόπο που έχουν επιλέξει να γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων κάθε χρόνο.

 
Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Φινλανδία

Στη Φινλανδία, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ονομάζεται «Ystävänpäivä» και μεταφράζεται ως «Ημέρα των Φίλων». Μαζί με τα ερωτευμένα ζευγάρια που επιλέγουν να δείξουν περισσότερο από κάθε άλλη μέρα του χρόνου τον έρωτά τους, παράλληλα οι Φινλανδοί γιορτάζουν και τις φιλίες τους.

Έτσι είθισται φίλοι και συγγενείς να στέλνουν και να λαμβάνουν κάρτες και λουλούδια για να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμηση τους.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου και στις 14 Μαρτίου.

Οι γυναίκες εγκαινιάζουν την ανταλλαγή στις 14 Φεβρουαρίου δίνοντας μια σοκολάτα και ένα δώρο στον σύντροφό τους, ενώ ένα μήνα αργότερα, στις 14 Μαρτίου, σε μια γιορτή που ονομάζεται «Λευκή Ημέρα», οι άνδρες ανταποδίδουν προσφέροντας ένα δώρο στις γυναίκες της ζωής τους.

Μάλιστα, η παράδοση προστάζει τα δώρα που προσφέρονται την «Λευκή Ημέρα», να είναι συχνά πιο περίτεχνα και ακριβά σε σχέση με εκείνα που δίνονται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, συνηθίζεται οι γυναίκες να προσφέρουν σοκολάτα στους άντρες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, όχι οποιαδήποτε σοκολάτα.

Υπάρχουν δύο είδη σοκολάτας που προσφέρονται την συγκεκριμένη μέρα: Η giri-choco, που δίνεται σε άντρες συναδέλφους και γνωστούς ως ένδειξη υποχρέωσης και η honmei-choco, η οποία προσφέραται σε έναν ρομαντικό σύντροφο και εκφράζει συναισθήματα αληθινής αγάπης και αμοιβαιότητας. Οι honmei choco συνήθως είναι υψηλότερης ποιότητας, αισθητικά ελκυστικότερες και ως εκ τούτου πιο ακριβές.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Δανία

Στη Δανία, θα λέγαμε πως η ημέρα των ερωτευμένων είναι η επιτομή του ρομαντισμού, καθώς οι ερωτευμένοι στέλνουν ανώνυμα γράμματα και επιστολές προς το αντικέιμενο του πόθου τους.

Οι νέοι άνδρες στέλνουν τις επιστολές τους στις γυναίκες που θαυμάζουν, μαζί με μικρά συμβολικά δωράκια όπως λουλούδια ή γλυκά.

Το έθιμο ονομάζεται «Gaekkebrev» και αποτελεί έναν δημοφιλή τρόπο για τους νεαρούς άνδρες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Αυτό μας θυμίζει το παλιό έθιμο του κρυφού θαυμαστή, όπου ο ερωτευμένος έδινε ραντεβού με την εκλεκτή της καρδιάς του. Απλά στην πιο σκανδιναβική εκδοχή του.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ιταλία

Στην Ιταλία, τα ζευγάρια γιορτάζουν την «Festa degli Innamorati», ή στη γλώσσα μας, το Φεστιβάλ των Εραστών. Την ημέρα αυτή, οι δεσμευμένοι ανταλλάσσουν δώρα και εκδηλώνουν την αγάπη τους, ενώ οι ελεύθεροι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Οι εργένηδες λοιπόν, γράφουν το όνομα του/της επιθυμητού/ής συντρόφου τους σε ένα μικρό χαρτάκι κι έπειτα όλα μαζί τα χαρτάκια τοποθετούνται σε ένα καπέλο. Κάθε άτομο επιλέγει ένα χαρτάκι και περνά την ημέρα του με το άτομο του οποίου το όνομα αναγράφεται στο χαρτάκι που επέλεξε.

Πρόκειται για ένα τολμηρό παιχνίδι, στο οποίο αξίζει να λάβουμε μέρος μόνο εφόσον αισθανόμαστε εξαιρετικά τυχεροί

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε