Να τι δεν πρέπει να κάνεις πριν πας για ύπνο σύμφωνα με τους ειδικούς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Να τι δεν πρέπει να κάνεις πριν πας για ύπνο σύμφωνα με τους ειδικούς

 



Όταν η ποιότητα του ύπνου είναι καλή, τα αποτελέσματα στο σώμα και στο μυαλό είναι ακόμα καλύτερα
 
Ο ύπνος αποτελεί... 

 
ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, στην ξεκούραση του οργανισμού, στο χτίσιμο της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, όταν ξεκουραζόμαστε, έχουμε καλύτερο ανοσοποιητικό.

Όταν η ποιότητα του ύπνου είναι καλή, τα αποτελέσματα στο σώμα και στο μυαλό είναι ακόμα καλύτερα. Πώς, όμως, μπορούμε να βελτιώσουμε τον ύπνο μας;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να χαλαρώσουμε. Ακόμη, αρκετά πράγματα πρέπει να αποφεύγονται πριν από εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΎΠΝΟ:

Να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή και το κινητό

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς, κοιμόμαστε με το κινητό πάνω στο κομοδίνο μας. Ωστόσο, όπως έχουν δείξει και οι έρευνες, αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Το μπλε φως των συσκευών όπως είναι ο υπολογιστής και το κινητό, ξυπνάνε τον οργανισμό μας και δε μπορεί να κοιμηθεί εύκολα.

Να τσεκάρεις τα emails της δουλειάς

Υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να ελέγχουν τα emails της δουλειάς πριν κοιμηθούν, ώστε να ξέρουν τι έχουν να κάνουν την επόμενη μέρα. Βεβαίως, όπως καταλαβαίνεις αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και διαταραχή στην ηρεμία σου. Θα σε βάλει σε σκέψεις και μπορεί να σου προκαλέσει αρκετό στρες, που δεν θα σε βοηθήσει καθόλου να χαλαρώσεις.

Να τσακώνεσαι

Πιθανόν να έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένη. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικό να λύνεις τα ζητήματά σου με τους φίλους, ή την οικογένεια πριν κοιμηθείς. Στην πραγματικότητα, οι δύσκολες συζητήσεις ή οι καυγάδες τη νύχτα δεν μπορούν παρά μόνο να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στη σχέση σου, αλλά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και τον ύπνο σου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, όπως μπορούμε να καταλάβουμε.

Να τρως

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι είναι ο,τι χειρότερο να τρως πριν κοιμηθείς. Το φαγητό αργά το βράδυ πέρα από το ότι σχετίζεται με την παχυσαρκία, αλλά σου χαλάει και τον ύπνο. Για παράδειγμα η ζάχαρη, μπορεί να σε κρατήσει ξύπνια, ή κάποιες τροφές να σου προκαλέσουν παλινδρόμηση. Άρα, φρόντισε να τρως και να έχεις χωνέψει νωρίς.

Να πίνεις καφεΐνη

Ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν σε επηρεάζει, η καφεΐνη σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατάει αν όχι το σώμα, το μυαλό ξύπνιο. Έτσι, θα δυσκολευτείς πολύ να πέσεις σε βαθύ ύπνο και ενδέχεται να κοιμάσαι ελαφριά ή να στριφογυρνάς.

Να πας γυμναστήριο

Μπορεί να συστήνεται η γυμναστική ώστε να κοιμάσαι καλύτερα, αλλά πρέπει να έχεις κατά νου ότι το να πηγαίνεις γυμναστήριο αργά, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Η προπόνηση ανεβάζει την αδρεναλίνη και ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται, κάτι που σίγουρα δεν βοηθά στον ύπνο. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες