Ποια… χρωματιστά τρόφιμα θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ποια… χρωματιστά τρόφιμα θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

 



Άλλοι τρόποι με τους οποίους τα χρωματιστά τρόφιμα επηρεάζουν την απώλεια βάρους
 
Η σημασία των φρούτων και...  

 
των λαχανικών μπορεί να φαίνεται αυτονόητη όταν πρόκειται για την υποστήριξη των προσπαθειών απώλειας βάρους.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν να «τρώτε τρόφιμα από το φάσμα του ουράνιου τόξου», καθώς τα φυτά έχουν διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά που τους δίνουν τα χρώματα και τα οφέλη για την υγεία τους.

Φυσικά, αυτό μας οδηγεί στο ερώτημα: Υπάρχει κάποιο χρωματιστό τρόφιμο που σας βοηθά να χάσετε βάρος περισσότερο από άλλα;

Απώλεια βάρους: Ποια από τα χρωματιστά τρόφιμα βοηθούν στο να χάσετε κιλά

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, τα πλούσια σε καροτενοειδή λαχανικά μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του συσσωρευμένου λίπους γύρω από το στομάχι.

Οι ερευνητές μελέτησαν συγκεκριμένα παχύσαρκους Ιάπωνες άνδρες, οι οποίοι έπιναν ροφήματα που περιείχαν τα καροτενοειδή λυκοπένιο και λουτεΐνη. Διαπίστωσαν ότι με την πάροδο του χρόνου, τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες και του σπλαχνικού λίπους τους μειώθηκαν.

Το WebMD επισημαίνει ότι το σπλαχνικό λίπος (λίπος της κοιλιάς), το οποίο τυλίγεται γύρω από τα όργανά σας, είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση από οποιοδήποτε άλλο είδος λίπους.

Οι τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή καταπολεμούν το λίπος επειδή είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Τα καροτενοειδή είναι λιποδιαλυτές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα, οι ντομάτες και τα φυλλώδη λαχανικά.

Υποστηρίζουν την υγεία των ματιών και την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ βοηθούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, την αποκατάσταση των μυών και την υγεία των οστών, αναφέρει το Well+Good.

Άλλοι τρόποι με τους οποίους τα χρωματιστά τρόφιμα επηρεάζουν την απώλεια βάρους

Ενώ τα πλούσια σε καροτενοειδή τρόφιμα υποστηρίζουν την υγεία με διάφορους τρόπους, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα σχετικά με το χρώμα των τροφίμων και το βάρος εξακολουθεί να είναι ελλιπής, εξηγεί το WebMD.

Οι τρέχουσες έρευνες προτείνουν να επικεντρωθείτε στην κατανάλωση όλων των τροφίμων με έντονα χρώματα για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, καθώς όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τα τρόφιμα πράσινου χρώματος, όπως τα σταυρανθή λαχανικά, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Τα πράσινα λαχανικά, ιδιαίτερα τα φυλλώδη λαχανικά, παρέχουν βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά, αν και οι ποσότητες ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του πράσινου, λέει η εγγεγραμμένη διαιτολόγος-διατροφολόγος Christine M. Palumbo στο Everyday Health.

Τα τρόφιμα μπλε και μοβ χρώματος υποστηρίζουν την υγεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου, με το έντονο μπλε χρώμα που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα να προέρχεται από τις υψηλές ποσότητες ανθοκυανίνης, η οποία είναι μια πολυφαινόλη που καταπολεμά την παχυσαρκία και άλλες ασθένειες. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το χρώμα των τροφίμων επηρεάζει την υγεία σας.

Οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την απώλεια βάρους. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το χρώμα των τροφίμων μπορεί να επηρεάσει την τάση σας να τρώτε, με το κόκκινο να ενισχύει την όρεξη και το μπλε να δρα ως κατασταλτικό της όρεξης.

Εν ολίγοις, η κατανάλωση τροφών στο φάσμα του ουράνιου τόξου και η άσκηση είναι κρίσιμες για την απώλεια βάρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες