Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν περπατάς 1,5 χλμ την ημέρα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν περπατάς 1,5 χλμ την ημέρα

 


Τα 4 οφέλη που έχει το περπάτημα
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το περπάτημα θεωρείται άσκηση με σημαντικά οφέλη.

Δεδομένου...      

 
ότι ανήκει στην κατηγορία της καρδιαγγειακής άσκησης, αυτό σημαίνει πως περιλαμβάνει όλη τη λίστα με τα σοβαρά οφέλη που αποκομίζεις από αυτή — ναι, ακόμη και το περπάτημα 1,5 χλμ.

Μάθε παρακάτω κάποια οφέλη που έχει το περπάτημα, αλλά και συμβουλές για σωστή στάση σώματος.

4 οφέλη που έχει το περπάτημα — ακόμα και 1,5 χλμ.

1. Συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυών

Αν και το περπάτημα δεν είναι το ίδιο με την προπόνηση ενδυνάμωσης, εξακολουθείς να λαμβάνεις κάποια οφέλη από την εμπλοκή των μυών όλου του σώματος, καθώς περπατάς. Ουσιαστικά, εμπλέκεις όλους τους μυς του κάτω μέρους του σώματός σου, καθώς και τον πυρήνα.

Μιλώντας για στάση σώματος, φρόντισε το κορμί σου να είναι ίσιο, το κεφάλι ψηλά, οι ώμοι κάτω και πίσω, η κοιλιά σφιχτή και η λεκάνη με μία ελαφριά κλίση προς τα μπρος. Διατήρησε τα χέρια σου χαλαρά και μην ξεχνάς να αναπνέεις. Αν κάνεις καθιστική δουλειά / ζωή, συνήθως, «παίρνεις» παντού μαζί σου τη σκυμμένη και σφιγμένη στάση σώματος που έχεις ενώ δουλεύεις ή κάθεσαι.

2. Βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των οστών

Τα οστά σου ανταποκρίνονται στην κίνηση που κάνεις, ειδικά αν αυτή η κίνηση έχει βάρος, όπως το να περπατάς 1,5 χλμ την ημέρα. Σύμφωνα με έρευνα, ο οστικός ιστός ανταποκρίνεται και δυναμώνει όταν ασκείσαι.

Βάζοντας προτεραιότητα την άσκηση, όπως το περπάτημα 1,5 χλμ την ημέρα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη απώλειας της οστικής μάζας, καθώς μεγαλώνεις.

3. Βοηθά στη δημιουργία μιας υγιούς ρουτίνας

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου και καθαρό αέρα. Εκτός από τα σωματικά οφέλη, το περπάτημα σού δίνει χρόνο για να σκεφτείς, να ακούσεις μουσική, ένα podcast ή να συναντήσεις έναν φίλο.

Υπάρχει, επίσης, αξία στο να θέτεις έναν στόχο και να περπατάς κάθε μα κάθε μέρα 1,5 χλμ, καθώς έτσι δημιουργείς συνέπεια και ρουτίνα.

4. Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική υγεία

Περπατώντας αυξάνεις τον καρδιακό σου παλμό, γεγονός που ενισχύει την υγεία της καρδιάς και του καρδιοαναπνευστικού σου συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες