Φορολογικές υποχρέωσεις: Ποιοι πρέπει να «κλείσουν» άμεσα ραντεβού με την εφορία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Φορολογικές υποχρέωσεις: Ποιοι πρέπει να «κλείσουν» άμεσα ραντεβού με την εφορία

Ραντεβού με την εφορία για αρκετούς φορολογούμενους προκειμένου να τακτοποιηθούν μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά, αυτές είναι οι εξής:

Δηλώσεις κατοίκων που άλλαξαν φορολογική κατοικία 

Τη χρονιά που αλλάζει κάποιος κατοικία θα πρέπει να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Δηλώσεις  εισοδήματος αναδρομικών προηγούμενων ετών  

Μέχρι τα τέλη του έτους θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν φορολογικές δηλώσεις εάν έχουν λάβει αναδρομικά. Οι φορολογούμενοι (κυρίως αυτό αφορά συνταξιούχους) θα πρέπει για κάθε φορολογική χρονιά να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Δηλώσεις από κληρονόμους

Οι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 τη φορολογική δήλωση της προηγούμενης χρονιάς για τους θανόντες.

Γονικές παροχές για κάλυψη τεκμηρίων 

Αφορά τους γονείς που κάνουν απευθείας γονική παροχή στα παιδιά τους, δηλαδή (εφόσον έχουν το φορολογικό προφίλ) να τους έχουν δώσει κάποια χρήματα ώστε να αγοράσουν για παράδειγμα ένα σπίτι ή αυτοκίνητο. Υπενθυμίζεται πως τα τεκμήρια είχαν φύγει από την ζωή των πολιτών για περίπου 2 χρόνια λόγω της πανδημίας. Επίσης επισημαίνεται πως από τον Οκτώβριο του 2021 δεν υπάρχει ο φόρος του 10% για τις γονικές παροχές,.. ενώ υπάρχει πλέον και το αφορολόγητο όριο των 800 χιλ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες