Τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά M&M της διάσημης σοκολάτας; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά M&M της διάσημης σοκολάτας;

 Μπορεί η σοκολάτα να εφευρέθηκε για πρώτη φορά το 1941, αλλά πολλοί από τους...  

 
καταναλωτές της εξακολουθούν να μην γνωρίζουν από πού προέρχεται το όνομά της.
 
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνουν τα αρχικά «M» στα M&M’s;

Ήξερες ότι θα είχες μια απόλαυση, αν άκουγες τον ήχο των μικρών σοκολατένιων «κουμπιών» που χτυπούσαν μεταξύ τους καθώς έφερνες το κουτί με το κολατσιό σου στο σχολείο. Ή αν πήγαινες στον κινηματογράφο και σου έδιναν όχι μόνο ένα κουβά ποπ κορν, αλλά και μια σακούλα με πολύχρωμα τραγανά σκληρά σοκολατάκια.

Ωστόσο, ενώ κάθεστε εκεί και μασουλάτε ολόκληρη τη σακούλα που μοιράζεστε ( πότε δεν μοιράζονται πραγματικά) σκεφτήκατε ποτέ τι μπορεί να σημαίνουν τα δύο Ms στα M&M’s; Μάλλον όχι.

Μπορεί η σοκολάτα να εφευρέθηκε για πρώτη φορά το 1941, αλλά πολλοί από τους καταναλωτές της εξακολουθούν να μην γνωρίζουν από πού προέρχεται το όνομά της. Το πρώτο αρχικό της δημοφιλούς μάρκας σοκολάτας σημαίνει “Mars” και το δεύτερο, “Murrie”.

Το Mars σημαίνει Forrest E. Mars Sr και το Murrie σημαίνει Bruce Murrie, καθώς οι Mars και Murrie είναι οι δύο ιδρυτές της αμερικανικής μάρκας σοκολάτας.

Ο Mars – γιος του Frank C. Mars, ιδρυτή της εταιρείας Mars – λέγεται ότι είχε την ιδέα για ένα κουμπί σοκολάτας με σκληρό κέλυφος, αφού προσπαθούσε να σκεφτεί έναν τρόπο για να αποτρέψει τη σοκολάτα από το να λιώνει πολύ εύκολα.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, γεγονός που οδήγησε τον Mars να προβλέψει ότι μπορεί τελικά να υπάρξει έλλειψη σοκολάτας.

Ο σχεδιασμός των M&M’s σήμαινε ότι οι στρατιώτες μπορούσαν να τα μεταφέρουν χωρίς να φοβούνται ότι η σοκολάτα θα έλιωνε. Όπως έλεγε ένα σλόγκαν για το σνακ: «Λιώνει στο στόμα σας, όχι στο χέρι σας».

Οι θαυμαστές της σοκολάτας έχουν καταφύγει στο Reddit με έκπληξη μαθαίνοντας τι σημαίνουν τα αρχικά. Κάποιος σχολίασε: «Γνωρίζοντας ότι τα M&M’s δημιουργήθηκαν για τους στρατιώτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέθεσα ότι το M&M σήμαινε Military Munchies. Όταν υποθέτεις…»

«Νόμιμα ένιωσα καλά που το έμαθα αυτό… σας ευχαριστώ», έγραψε ένας άλλος.

Ωστόσο, ένας τελευταίος αμφισβήτησε τη πληροφορία: «Ναι, αλλά πώς ξέρεις ποιο κομμάτι καραμέλας αντιπροσωπεύει το ‘Mars’ και ποιο το ‘Murrie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες