Που πάει το λίπος της κοιλιάς όταν το «καις»; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Που πάει το λίπος της κοιλιάς όταν το «καις»;

 


Το λίπος σου όταν καίγεται γίνεται διοξείδιο του άνθρακα
 
Αυτή είναι απορία όχι αστεία. Δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ που πάει το λίπος όταν χάνεται από την κοιλιά σου; Είναι περίεργο έτσι δεν είναι;

Σαν...  

 
μαγικό σχεδόν. Οι επιστήμονες μπορούν να απαντήσουν φυσικά. Σίγουρα δεν υπάρχει κάποια μαύρη τρύπα που ρουφάει όλα αυτά τα πιτόγυρα που έχεις κατεβάσει και σίγουρα δεν υπάρχει κάποια άλλη διάσταση που εσωκλείει όλες τις πίτσες που έχεις καταβροχθίσει. Πού πάει λοιπόν όλη αυτό το ανεπιθύμητο λίπος; Η έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ UNSW μας τα εξηγεί όλα.

Το λίπος σου όταν καίγεται γίνεται διοξείδιο του άνθρακα κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το υπόλοιπο γίνεται ούρα που φεύγουν στην τουαλέτα. Μιλάμε συχνά για το λίπος που πρέπει να καεί, για το λίπος που τελικά καίγεται, για το πώς θα το βοηθήσουμε αυτό το «κάψιμο».

Τι συμβαίνει όμως, στον οργανισμό; Αυτό το λίπος στο οποίο αναφερόμαστε και από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε πού πηγαίνει όταν καίγεται; Είπαμε γίνεται κάτι άλλο. Οι ερευνητές βρήκαν αυτή την εξίσωση που δίνει απάντηση σε όλα τα σενάρια που πιθανώς περνούν από το μυαλό σου.

Τίποτα δεν εξαφανίζεται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το λίπος για να καεί χρειάζεται οξυγόνο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε αέριο διοξείδιο του άνθρακα, νερό και ενέργεια. Όταν λέμε διοξείδιο του άνθρακα μιλάμε ουσιαστικά για την εκπνοή μας.

Το εντυπωσιακό που βρήκαν οι ερευνητές είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων της εξίσωσης είναι το διοξείδιο του άνθρακα και συγκεκριμένα το 84%.

Για κάθε ένα κιλό δηλαδή που χάνουμε, τα 840 γραμμάρια τα εκπνέουμε.Το άλλο 16% είναι το νερό, το οποίο φεύγει μέσω του ιδρώτα και των ούρων (160 γραμμάρια). Ασφαλώς, υπάρχει και η μετατροπή του λίπους και σε ενέργεια, σε δράση δηλαδή ώστε να παραχθεί κάποιο έργο ή κάποια κίνηση.

Από εκεί μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά. Επίσης από εδώ καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η άσκηση για το κάψιμο του λίπους. Το λίπος όταν καίγεται λοιπόν, από την κοιλιά σου και από παντού βασικά, γίνεται αέρας. Σε καλύψαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες