Έρχεται πλαφόν στις τιμές καυσόξυλων και πέλετ ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχεται πλαφόν στις τιμές καυσόξυλων και πέλετ ...

 «Παράλογες οι τόσο μεγάλες αυξήσεις»...


Τον μήνα αναφοράς για να ξεκινήσει η επιβολή του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στις τιμές καυσόξυλων και πέλετ αναζητά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Αντιλαμβανόμαστε... μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι όμως λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του Υπουργείου συζητάμε ποιο μήνα αναφοράς θα ορίσουμε» σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις αυξήσεις τιμών σε καυσόξυλα - πέλετ.

Για το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση στα καύσιμα ο υπουργός ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη. Προσπαθούν να αντιγράψουν τα μέτρα που πρώτοι πήραμε εμείς. Τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και θα τα επεκτείνουμε. Αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε όλοι μαζί».

Αυξάνονται οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι καταγγελίες από τους καταναλωτές για αισχροκέρδεια σε καυσόξυλα και πέλετ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, από 120 ευρώ το κυβικό πέρυσι, η ελιά έχει φτάσει να πωλείται πάνω από 150 ευρώ, ενώ ο δρυς από τα 100 ευρώ πέρυσι, υπερβαίνει πλέον τα 135 ευρώ. 

Η ζήτηση είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα η αναμονή παράδοσης σε πολλές περιπτώσεις να υπερβαίνει τον ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες