Πότε κλείνουν οι εκκρεμότητες με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή—Ποιοι πληρώνουν έως και 4 δόσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Πότε κλείνουν οι εκκρεμότητες με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή—Ποιοι πληρώνουν έως και 4 δόσεις

«Έπαιξαν και έχασαν» όσοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν υποβάλλουν μέσα στις επόμενες ημέρες τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία και θα πιστοποιούν ότι ορθώς έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Αν δεν το πράξουν θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης. Άτυχες και εκείνες οι επιχειρήσεις που θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες τον λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών για το ακριβές ποσό που θα πρέπει να αποπληρώσουν, καθώς θα αναγκαστούν να καταβάλλουν ακόμη και… τετραπλή δόση!  

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης 

Την ολιγωρία του Κράτους θα πληρώσουν αρκετοί επαγγελματίες είτε επειδή αυτό καθυστέρησε να κάνει την απαραίτητη εκκαθάριση, είτε επειδή δεν μπορούσε να στηρίξει σε κάποιες περιοχές την ηλεκτρονική «αλίευση» των αναγκαίων δικαιολογητικών. 

Πότε λήγει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά  

Βαθιά θα αναγκαστούν να βάλουν λοιπόν το χέρι στην τσέπη, όσοι: 

  • Δεν προσκομίσουν έως τις 23 Σεπτεμβρίου τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τους όσους όφειλαν να το κάνουν και δεν το έχουν κάνει. Ποιοι είναι αυτοί; Κυρίως, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εδρεύουν σε περιοχές στις οποίες τα δικαστήρια δεν έχουν ηλεκτρονικό σύστημα που το πιστοποιητικό αναζητείται αυτεπαγγέλτως από την ΑΑΔΕ. Με άλλα λόγια σε περιοχές που δεν είχαν την δυνατότητα ηλεκτρονικής άντλησης των δικαιολογητικών. 

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υποβληθούν τα δικαιολογητικά εμπρόθεσμα, θα ζητείται να επιστραφεί άμεσα και εντόκως όλο το ποσό που είχε χορηγηθεί στην επιχείρηση.  Πάντως, οι επιχειρήσεις στις οποίες το ποσό έχει βεβαιωθεί ήδη, δεν χρειάζεται να προσκομίσουν κάποιο έγγραφο. 

Ποιοι θα πληρώσουν με την πρώτη ως και 4 δόσεις!!

Υπάρχει και εκείνη η κατηγορία επιχειρήσεων και επαγγελματιών που θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη από μια άλλη «ολιγωρία» του Κράτους: Εκείνοι που θα λάβουν καθυστερημένα την εκκαθάριση μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Μάλιστα, έχει καθοριστεί συγκεκριμένη διαδικασία εξόφλησης που προβλέπει ως πρώτη καταβολή την αποπληρωμή ως και 4 δόσεων «μαζεμένων»! 

Συγκεκριμένα:  

  • Εάν το ποσό της Επιστρεπτέας εκκαθαριστεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου :  πληρωμή τριών δόσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου ή 15 % έκπτωση σε εφάπαξ πληρωμή έως την ίδια ημερομηνία. 
  • Εάν το ποσό της Επιστρεπτέας εκκαθαριστεί μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και έως τις 15 Οκτωβρίου : Πληρωμή τεσσάρων δόσεων έως τις 31 Οκτωβρίου ή 15% έκπτωση σε εφάπαξ πληρωμή έως την ίδια ημερομηνία. 
  • Οι υπόλοιποι που έχουν λάβει εκκαθαρίσεις συνεχίζουν κανονικά τις 96 δόσεις χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής επιπλέον κίνητρο έκπτωσης σε εφάπαξ αποπληρωμή ( το είχαν έως τις 29 Ιουλίου). 

Ποιοι θα επιστρέψουν ολόκληρη την ενίσχυση 

Πέρα βέβαια από αυτό υπάρχουν και συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών που κινδυνεύουν να τους ζητηθούν άμεσα όλα τα χρήματα που έλαβαν ως ενίσχυση να επιστραφούν πίσω και εντόκως. 

Πρόκειται για όσους:  

  • Δεν τήρησαν τις ρήτρες απασχόλησης που ορίζονταν στις σχετικές εγκυκλίους.  
  • Παρουσίασαν ψευδή οικονομικά στοιχεία στις αιτήσεις τους με συνέπεια να λάβουν περισσότερα χρήματα από το πρόγραμμα. 
  • Και φυσικά εκείνους που δεν θα προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 23 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες