Κατώτατος μισθός: Πότε και πώς θα γίνει η επόμενη αύξηση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Κατώτατος μισθός: Πότε και πώς θα γίνει η επόμενη αύξηση


Τη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού του 2023 περιέγραψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και θα είναι ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε πέρυσι, τον Απρίλιο. Ανακοινώθηκε ποιο ήταν το ύψος του κατώτατου μισθού, δηλαδή  δόθηκε η αύξηση των 50 ευρώ και πήγε ο κατώτατος από τα 663 ευρώ  στα 713 ευρώ, συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει τον Ιανουάριο του 2023 ώστε η αύξηση να γίνει το Μάιο ή το Απρίλιο. “Απαιτούνται κάποιες ημέρες διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα Επιστημονικά Ινστιτούτα, με την Τράπεζα της Ελλάδας και με το ΚΕΠΕ . Στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση και προσδιορίζει  μέσω του υπουργικού συμβουλίου  τον κατώτατο μισθό” απάντησε και πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει την   άνοιξη του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες