Πρόωρες εκλογές: Ανοικτό για πρώτη φορά το ενδεχόμενο για κάλπες το φθινόπωρο αφήνει ο Μητσοτάκης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Πρόωρες εκλογές: Ανοικτό για πρώτη φορά το ενδεχόμενο για κάλπες το φθινόπωρο αφήνει ο Μητσοτάκης

 

Ξεκάθαρα και για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την 4ετία, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...  

 
εφόσον η πολιτική όξυνση βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο – Τι είπε για την αυτοδυναμία, την απόλυτη παραλυσία και τις εξελίξεις στην Γαλλία με τον Μακρόν.

Τις προθέσεις του για το τι πρόκειται να πράξει αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο εξαιτίας όπως είπε της βαριάς πολιτικής πόλωσης άφησε για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο στο newsbomb.gr ο πρωθυπουργός εξήγησε πως δεν βάζει στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είχε κάνει εκλογές όταν οι δημοσκοπήσεις τον έδιναν πολύ ψηλότερα από ότι σήμερα: «Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο. Θέλω, επίσης, να θυμίσω ότι είχα πολλές "ευκαιρίες" να κάνω εκλογές σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά βολικές για τη Νέα Δημοκρατία και δεν το έκανα διότι δεν μπορώ να βάζω στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο capital.gr, χρέωσε την πολιτική πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για την Παιδεία για το οποίο όπως είπε η αντιπολίτευση προσπαθεί να οξύνει τα πράγματα. Έφερε μάλιστα και ως παράδειγμα τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία και το μεγάλο ποσοστό αποχής που παρατηρήθηκε εκεί.

«Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες. Και υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, ουκ ολίγες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες θα είναι αντικείμενο τέτοιων συζητήσεων. Πάρτε για παράδειγμα το σημαντικότατο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα έχει ψηφιστεί εντός του Ιουλίου. Θα είναι και αυτό ένα μέτρο του πώς αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση και πόσο τελικά επιδιώκει να οξύνει τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα. Εξάλλου το φαινόμενο της Γαλλίας, κυρίως ως προς την αποχή η οποία παρατηρήθηκε, είναι πολύ νωπό για να το αγνοήσουμε» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από αυτοδύναμη κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης έφερε και πάλι ως παράδειγμα τον Μακρόν λέγοντας ότι η Γαλλία κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στην απόλυτη παράλυση: «Προσοχή όμως: δείτε τι γίνεται σήμερα στη Γαλλία. Η Γαλλία κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε μια απόλυτη παράλυση. Όπου ναι μεν ο Πρόεδρος Μακρόν κερδίζει τις εκλογές, πλην όμως, μη έχοντας καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή, θα έχει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία να υλοποιήσει το νομοθετικό του έργο».

«Ο ίδιος, ισχυρός σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του -σε ένα διαφορετικό σύστημα από το ελληνικό- σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, σταθερός και πιστός φίλος της Ελλάδας, πλην όμως στην εσωτερική μεταρρυθμιστική του ατζέντα με πολύ μεγάλες δυσκολίες εξεύρεσης των κατάλληλων συμμαχιών» κατέληξε για το παράδειγμα της Γαλλίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες