Η κίνηση στο αυτοκίνητο που μπορεί να σε σκοτώσει

 
Μάθετε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας

Νέα έρευνα φέρνει στο φως την πιο επικίνδυνη κίνηση που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας οδηγός στο αυτοκίνητο και... 

 
η οποία αυξάνει γεωμετρικά τις πιθανότητες ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η πιο επικίνδυνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε μέσα σε ένα αυτοκίνητο; Έρευνα η οποία διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δίνει την απάντηση, φωτογραφίζοντας την αριστερή στροφή ως την πιο επικίνδυνη κίνηση που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χειριστής ενός οχήματος.

Ειδικότερα, η αριστερή στροφή σε διασταύρωση προκαλεί το 32% των ατυχημάτων στην ηλιακή ομάδα άνω των 70 ετών, ποσοστό που μειώνεται στο 20% στους μικρότερης ηλικίας οδηγούς.Εξίσου εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 33% όσων εμπλέκονται στον συγκεκριμένο τύπο ατυχήματος χάνουν τη ζωή τους, ενώ το 38% τραυματίζεται σοβαρά.
Η ιδιαίτερα υψηλή θνητότητα του συγκεκριμένου τύπου ατυχήματος είναι αυτή που έχει οδηγήσει στην απόφαση αρκετών κατασκευαστών να εξελίξουν συστήματα υποβοήθησης τα οποία εντοπίζουν σε διασταυρώσεις τα διερχόμενα οχήματα, παρεμβαίνοντας με τέτοιον τρόπο ώστε είτε να αποτρέψουν τη σύγκρουση είτε να περιορίσουν σημαντικά τις συνέπειές του.

Το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση του οδηγού για τον επερχόμενο κίνδυνο, ωστόσο, στην περίπτωση που εκείνος δεν αντιδράσει ανάλογα, τότε το σύστημα παρεμβαίνει πιο αποφασιστικά ή αν προτιμάτε ενεργά ώστε να αποτραπεί η σύγκρουση.

Σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας αυτών των συστημάτων θα αποτελέσει η περίφημη car to car επικοινωνία, η οποία θα επιτρέπει στο αυτοκίνητό μας να γνωρίζει την ακριβή θέση, την ταχύτητα κίνησης και την κατεύθυνση των υπόλοιπων οχημάτων στον δρόμο.

Μέχρι, βέβαια, να επιτευχθούν όλα αυτά, ο οπτικός έλεγχος, η χρήση του φλας και ο σεβασμός του ερυθρού σηματοδότη μπορεί να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες εμπλοκής σε ένα τροχαίο ατυχήματος.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε