Πλειστηριασμοί: Ποιοι οφειλέτες μπορούν να τους καθυστερήσουν τουλάχιστον για 15 μήνες – Βήμα βήμα η διαδικασία

 


Τη δυνατότητα να αναβάλει τον πλειστηριασμό  της κατοικίας τουλάχιστον για 15 μήνες  έχει συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών .

Αυτό αφορά κυρίως σε ευάλωτους οφειλέτες, δηλαδή όσοι έχουν:

Ετήσιο εισόδημα έως 7.000  ευρώ, + 3.500 ευρώ για κάθε μέλος.

Αξία ακίνητης περιουσίας έως 120.000 ευρώ, +15.000 ευρώ  για κάθε μέλος.

Τραπεζικές καταθέσεις έως 7.000 ευρώ, + 3.500 ευρώ για κάθε μέλος.

Πλειστηριασμός: Έτσι θα πετύχετε την αναστολή

Οι ευάλωτοι οφειλέτες μπορούν να πετύχουν την αναστολή πλειστηριασμού έως και 15 μήνες εάν προχωρήσουν στην έκδοση βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη μέσω της πλατφόρμας www.keyd.gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση αυτή χορηγείται για το παραπάνω χρονικό διάστημα ανεξάρτητα από το εάν είναι ο πρώτος πλειστηριασμός ή εάν πρόκειται για συνέχιση του πλειστηριασμού.

Από τη στιγμή που γίνει η έκδοση αυτού του πιστοποιητικού θα πρέπει οι παραπάνω οφειλέτες αρχικά να το αποστείλουν στον συμβολαιογράφο που χειρίζεται τον πλειστηριασμό και μετά να το στείλουν στην τράπεζα ή στο fund ή στο servicers που χειρίζεται το δάνειο τους για να είναι καλυμμένοι και να έχουν λάβει όλοι γνώση. Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τράπεζες και funds. Επίσης επισημαίνεται γίνεται και δεύτερη αναβολή πλειστηριασμού.

πλειστηριασμοί

Όταν τεθεί σε λειτουργία αυτός ο Φορέας,  αναμένεται να μειωθεί το διάστημα για αναστολή πλειστηριασμών και δεν θα υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας ούτε για τους ευάλωτους οφειλέτες.

Πηγή enikonomia.gr

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε