Βενζίνη: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για νέα άνοδο της τιμής την επόμενη εβδομάδα – Πού θα κυμανθεί - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Βενζίνη: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για νέα άνοδο της τιμής την επόμενη εβδομάδα – Πού θα κυμανθεί

 


Για το εάν θα “σκαρφαλώσει” η τιμή της αμόλυβδης της βενζίνης την επόμενη εβδομάδα μεταξύ 2,50 ευρώ και 2,60 ευρώ το λίτρο και μετά 3 ευρώ το λίτρο ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Ο κ Παπαγεωργίου δεν έκανε καμία πρόβλεψη γι’ αυτό. “Αυτό δεν το ξέρει κανένας. Εμείς το απευχόμαστε. Όσο ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα τόσο μειώνεται ο τζίρος μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “αυτή η εβδομάδα θα είναι έντονα πιεστική για τα καύσιμα”. Ωστόσο υπενθύμισε ότι είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα προσεγγίσει τα 2,50 ευρώ το λίτρο.

Το νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα

Επίσης μίλησε για το νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα. “Ξεκίνησε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα και αυτό το βλέπουμε από τις διυλιστηριακές τιμές. Σήμερα τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε 2,16 ευρώ το λίτρο την απλή αμόλυβδη και 1,70 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Χονδρικά θα σας πω ότι ένα 10% πρέπει να κερδίζουν όλοι στην αγορά, δηλαδή η εταιρεία, ο μεταφορέας και το πρατήριο “, τόνισε και πρόσθεσε ότι ” το 10% σημαίνει 2,36 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τις προβλέψεις για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έκανε και η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου στο MEGA. “Επειδή βλέπουμε και ανοδικές τάσεις διεθνώς σε τιμές, πολύ σύντομα θα φτάσουμε στα 2,50 ευρώ δυστυχώς”, σημείωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε γιατί η εκατοστάρα βενζίνη ανεβαίνει συνεχώς αφού ο κόσμος δεν την προτιμάει. “Ανεβαίνει η τιμή του βαρελιού διεθνώς και είναι υποκατάστατο της αμόλυβδης της απλής. Τα παραγόμενο προϊόν έχει συγκεκριμένη τιμή”, απάντησε και εξήγησε οτι ” υπάρχει πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός”.

Στην ερώτηση εάν τα πρατήρια υγρών καυσίμων  έχουν βγάλει τεφτέρια για να πληρώνουν οι πολίτες την βενζίνη, απάντησε: “Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και η πίστωση. Όσοι έχουν τη δυνατότητα και μπορούν την δίνουν “, απάντησε και τόνισε ότι ” οι τιμές γενικότερα έχουν ξεφύγει, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Εδώ για τη Μαγνησία μεσοσταθμικά είμαστε στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόννησο κοντεύει τα 2.70/lt.”.

Οι  υψηλότερες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε διάφορες  περιοχές της χώρας

Το Mega παραθέτει δύο πίνακες με τις υψηλότερες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά:

βενζίνη -τιμή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

βενζίνη-τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες