Διαλέξτε τους πιο υγιεινούς χυμούς στο σούπερ μάρκετ όπως οι διαιτολόγοι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Διαλέξτε τους πιο υγιεινούς χυμούς στο σούπερ μάρκετ όπως οι διαιτολόγοι

 

 
Είναι πολύ εύκολο να διαλέξετε τους πιο υγιεινούς χυμούς στο σούπερ μάρκετ, εξετάζοντας 5 στοιχεία όπως κάνουν οι διαιτολόγοι.

Αν και ένα ποτό με φρούτα και λαχανικά ακούγεται υγιεινό στη θεωρία, είναι πραγματικά υγιεινοί οι χυμοί υγιεινοί; Λοιπόν, ναι και όχι.
 

 

Πώς θα διαλέξτε τους πιο υγιεινούς χυμούς στο σούπερ μάρκετ

«Οι χυμοί μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αλλά δεν αντικαθιστούν τα ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, επειδή δεν λαμβάνετε τις φυτικές ίνες», εξηγεί η Dana Angela White, RD, διαιτολόγος στο realsimple.com. «Έτσι, για να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά και να ενυδατώνεστε φτιάξτε τους δικούς σας υγιεινούς χυμούς ή αγοράστε αυτούς με τα πιο απλά συστατικά».

Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο υγιεινοί χυμοί;

1. Κοιτάξτε που είναι τοποθετημένοι και ελέγξτε την ετικέτα

Ακριβώς επειδή αυτό το ποτό γράφει “υγιεινό” στην ετικέτα, δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά υγιεινό. Επιπλέον, πολλά ποτά που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ περιέχουν συστατικά που αναιρούν όλη αυτή την υγιεινή διάσταση που ελπίζετε. «Οι περισσότεροι χυμοί που βρίσκονται σε ράφι και όχι στο ψυγείο, σημαίνει ότι συχνά περιλαμβάνουν πρόσθετα συστατικά που δεν είναι απολύτως φυσικά», λέει η White. «Σαν γενικό κανόνα, αν δεν μπορείτε να το προφέρετε, ερευνήστε τι είναι».

Το άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι πρόσθετα σάκχαρα . Πολλές μάρκες χυμών για να εξασφαλίσουν γλυκιά γεύση, έχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα. Επίσης, προσέξτε τις μερίδες. Η White επισημαίνει ότι ενώ μπορεί να είναι ένα μικρό μπουκάλι, συχνά υπάρχουν δύο ή περισσότερες μερίδες εκεί.

2. Επιλέξτε χυμούς ψυχρής έκθλιψης.

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι ο χυμός σας είναι πιο υγιεινός επιλέξτε χυμούς ψυχρής έκθλιψης όταν μπορείτε. «Οι χυμοί ψυχρής έκθλιψης παρασκευάζονται συχνά σε αποχυμωτή με χαμηλές στροφές που δεν παράγει θερμότητα, κάτι που βοηθά τον χυμό να διατηρήσει τη θρεπτική του αξία», εξηγεί η Μέγκαν Ρούσβελτ, RDN , διαιτολόγος-διατροφολόγος. 


3. Διαλέξτε ισχυρά συστατικά.

Δεν είμαστε όλοι σεφ υγιεινών τροφών. Ευτυχώς, οι χυμοί μπορούν να γίνουν όχημα για τις διατροφικές επιλογές που είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στη διατροφή σας. Επιλέξτε με συστατικά όπως ο κουρκουμάς που καταπολεμά τις φλεγμονές ή το τζίντζερ που είναι ένα αντιοξειδωτικό ευεργετικό για την πέψη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να αναμίξετε τους χυμούς σας και να αποκομίσετε τα οφέλη αυτών των υπερτροφών.

Ενώ τα φρούτα είναι σίγουρα γεμάτα με ωφέλιμες βιταμίνες, στοχεύστε σε χυμούς με βάση τα λαχανικά. «Βεβαιωθείτε ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, με λαχανικά και μερικά φρούτα για φυσική γλυκύτητα», λέει η Ρούσβελτ. Τα λαχανικά όπως τα παντζάρια και τα καρότα είναι ήδη γλυκά.


4. Επιλέξτε ανάλογα με την εποχή.

Είτε μιλάμε για χυμούς ή σαλάτες, τα εποχιακά προιόντα είναι πάντα ο προτιμώμενος τρόπος. «Οι χυμοί σας θα έχουν πολύ καλύτερη γεύση και θα είναι πιο γευστικοί εάν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι στην εποχή τους», λέει η White. «Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή και ο ανανάς είναι πάντα υπέροχα τους πιο δροσερούς μήνες, ενώ το καρπούζι είναι νόστιμο και δροσιστικό το καλοκαίρι». Ελέγξτε για να δείτε τι είναι στην εποχή και, στη συνέχεια, σχεδιάστε το μενού χυμών σας ανάλογα. 


5. Μην κάνετε αποτοξίνωση!

Όλοι γνωρίζουμε γι αυτές οι δίαιτες αποτοξίνωσης: όλα ή τίποτα όπου δεν πίνετε τίποτα άλλο εκτός από χυμό για αρκετές ημέρες. Όχι μόνο είναι ανθυγιεινό, αλλά δεν το χρειάζεστε.

“Οι χυμοί δεν είναι υποκατάστατο γεύματος, ούτε αντικαθιστούν ολόκληρα φρούτα και λαχανικά. Είναι ένα συμπλήρωμα, όπως μια βιταμίνη”, εξηγεί η White. Επιπλέον, τα πραγματικά φρούτα και λαχανικά είναι ήδη αποτοξινωτικά του σώματος στη φυσική τους μορφή που είναι γεμάτη με φυτικές ίνες, οπότε το να πίνετε μόνο χυμό για μέρες δεν είναι μόνο άχρηστο, αλλά είναι και βασανιστικό. Οι καθαροί χυμοί, με τα σωστά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν τη βάση της.

 healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες