Πλαφόν στα μοριακά τεστ: Πληροφορίες για τιμή στα 50 ευρώ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Πλαφόν στα μοριακά τεστ: Πληροφορίες για τιμή στα 50 ευρώ


Νέο πλαφόν στην τιμή για τα μοριακά τεστ αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η τιμή των PCR test αναμένεται να μειωθεί στα 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα για ένα μοριακό τεστ ένας πολίτης χρειάζεται να βγάλει από την τσέπη του 60 ευρώ, ενώ σε ορισμένα διαγνωστικά κέντρα που προσφέρουν ταχείες υπηρεσίες PCR, το κόστος ανέρχεται στα 80 ευρώ και για κατ’ οίκον υπηρεσίες ακόμη και 120 ευρώ.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να “συζητηθεί ξανά η τιμή του πλαφόν στα μοριακά τεστ” ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το θέμα των pcr test, “όλα τα διαγνωστικά κέντρα τα πωλούν στην τιμή των 60 ευρώ. Θα το ξαναδώ αυτό”.

Στη συνέχεια  ρωτήθηκε γιατί το μοριακό τεστ πωλείται στην τιμή των 60 ευρώ ενώ το πραγματικό κόστος του είναι 14 ευρώ.

“Είναι άλλο το κόστος που έχει μια μεγάλη αλυσίδα και άλλο το κόστος που έχει ένα μικρό εργαστηριακό σε μια επαρχιακή πόλη”, απάντησε και επεσήμανε  ότι “αν πάει κανείς να βάλει τη διατίμηση στην τιμή… που είναι συμφέρουσα για την αλυσίδα, προφανώς θα γίνει μεγάλη ζημία στο εργαστηριακό που είναι σε μια επαρχιακή πόλη. Άρα πάλι εδώ η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δέχομαι ότι επειδή έχει παίξει πολύ μεγάλη ζήτηση θα πρέπει αυτή η κουβέντα λίγο να ανοίξει και θα επικοινωνήσω με τους αρμόδιους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες