Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων...

 


Ημέρα ανακοινώσεων όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων αναμένεται η σημερινή καθώς ο χρόνος πιέζει και πρέπει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και με... τους ειδικούς, αποφασίστηκε σήμερα μετά την συνεδρίαση της επιτροπής να γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία και βασικά επιχειρήματα είναι τα εξής: πρώτον, ότι τα παιδιά ελέγχονται περισσότερο εντός του σχολείου απ’ ότι εκτός και θυμίζουν ότι όταν ήταν κλειστά και γινόταν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης η κινητικότητα ήταν περιορισμένη. Με άλλα λόγια είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες. Δεύτερον, τα παιδιά είναι ελάχιστα ευάλωτα απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο newsbeast ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν παρατάθηκαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και δεν έκλεισαν τα σχολεία.

Στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σήμερα το μεσημέρι δεν αποκλείεται πάντως και να ακουστούν φωνές που να ζητούν παράταση των διακοπών για μία ή δύο εβδομάδες για να κερδηθεί χρόνος και να εμβολιαστούν και άλλα παιδιά αλλά και να εκτιμηθούν ακόμα περισσότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό βέβαια θα σημάνει και παράταση της σχολικής χρονιάς.

Τα μέτρα

Αυτό που προτείνεται έτσι ώστε να είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, είναι:

Να κάνουν οι μαθητές 3 αντί για 2 σελφ τεστ στην εβδομάδα

Να κάνουν σελφ τεστ και οι ανεμβολίαστοι μαθητές

Όταν εντοπίζεται κρούσμα σε τάξη να μην κάνουν τεστ μόνο όσοι κάθονται γύρω του (σαν ένας νοητός σταυρός ήταν μέχρι τώρα) αλλά όλοι οι μαθητές της τάξης

Να αλλάξει το πρωτόκολλο για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος και από 50+1 να πέσει στο 40+1 ή και στο 30+1.

Τι θα μπορούσε να ανατρέψει το άνοιγμα των σχολείων

Αυτό είναι ένα σενάριο που όλοι απεύχονται. Όμως, επειδή έχουμε ζήσει πολλές ανατροπές κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση παρακολουθούν με αγωνία τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα χιλιάδες κρούσματα έχουν πλήξει τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα προκαλώντας δυσλειτουργίες. «Φανταστείτε πως θα ήταν η κατάσταση σε ένα σχολείο με 10 καθηγητές και να νοσήσουν οι 8. Θα ήταν καταστροφικό. Το σχολεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει», έλεγε κυβερνητικός αξιωματούχος στο newsbeast.

Αυτό που λένε επίσης είναι ότι ήδη έχει καταρτισθεί σχέδιο για να αντιμετωπισθούν οι όποιες δυσλειτουργίες στον δημόσιο τομέα σε περίπτωση που υπάρξουν μαζικά κρούσματα σε υπηρεσίες...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες