Συντάξεις Ιανουαρίου 2022: Από τη Δευτέρα οι πληρωμές – Τι αλλάζει στις ημερομηνίες

 


Νέα ανακοίνωση για τις συντάξεις Ιανουαρίου και την πληρωμή τους εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνεται, “η πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2022 συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και πληρώνονται τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τον Φορέα και όχι νωρίτερα, όπως ακριβώς είχε ορισθεί στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 7/12/2021 (https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-120)”.

Τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώσουν τις συντάξεις ως εξής:

– Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Ποιοι θα δουν από Δευτέρα αυξήσεις έως και 40 ευρώ

Πάντως από τη Δευτέρα αναμένεται να δουν σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” αυξήσεις έως και 40 ευρώ στις συντάξεις Ιανουαρίου περίπου 185.000 παλαιοί συνταξιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυξήσεις αυτές προέρχονται από την πληρωμή της 3ης δόσης της αναπροσαρμογής των συντάξεων με τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος 4670 , γνωστός ως νόμος Βρούτσης και θα πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης πριν από τον Μάιο του 2016.

Σημειωτέον ότι για τους παλαιούς, πριν από τον Μάιο του 2016 συνταξιούχους οι αυξήσεις του επανυπολογισμού καταβάλλονται σε 5 ετήσιες δόσεις από το 2020 έως και το 2024 με βασική προϋπόθεση η αύξηση να ξεπερνά την προσωπική διαφορά που λαμβάνουν

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε