Εφιάλτης με ράντζα στα νοσοκομεία και στην Αττική – Εφημερίες με γεμάτες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Εφιάλτης με ράντζα στα νοσοκομεία και στην Αττική – Εφημερίες με γεμάτες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

 

Ο κορονοϊός «καλπάζει» και τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους για ακόμη μια φορά με τις αντοχές τους να δοκιμάζονται ξανά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φως της δημοσιότητας «βλέπουν» ράντζα που αναπτύσσονται έπειτα από εφημερίες – εφιάλτη πλέον και στην Αττική.

Τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη έκανε λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και σύμφωνα με την ίδια, χρειάστηκε να δανειστούν ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο, το «Σωτηρία». Βέβαια, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι το σύνολο των εισαγωγών COVID/non COVID περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά COVID εμφανίζονται μειωμένα.

Στο μεταξύ, σε καταγγελία για ανάπτυξη ράντζων σε άλλο νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου, το «Αττικόν», προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως και χθες το μεσημέρι είχαν αναπτυχθεί στο νοσοκομείο 82 ράντζα.

«Λόγω άρσης των περιορισμών γεμίζουν με έκτακτα περιστατικά άλλων παθήσεων. Δεν διαθέτουν κλίνες για τη νοσηλεία τους καθότι δεσμεύονται σε περιστατικά κορονοϊού» σχολίασε περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία και χαρακτηρίζοντας το «Αττικόν» ως… πρωταθλητή των ράντζων με 100 τέτοια κρεβάτια έπειτα από κάθε εφημερία.

Εκτός από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που είναι στο «κόκκινο», SOS εκπέμπουν και εκείνα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το νοσοκομείο Βόλου έχει ξεπεράσει το όριο πληρότητας.

Εφημερίες- θρίλερ σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Εφιαλτικές χαρακτηρίζονται πλέον οι εφημερίες των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται αθρόες προσελεύσεις ασθενών με κορονοϊό.

Χθες το πρωί το «Ιπποκράτειο» ολοκλήρωσε την εφημερία του με 53 εισαγωγές ασθενών και άλλα 15 κρούσματα που θεωρούνται ύποπτα για κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται περισσότερα από 150 περιστατικά, εκ των οποίων 8 παιδιά και 3 έγκυες. Και οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ 4 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί σε αίθουσα χειρουργείου.

Το «Παπανικολάου» άρχισε χθες την εφημερία του χωρίς διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ και η διοίκηση αναζητούσε τρόπους διαχείρισης της κατάστασης, με πιθανότερο το ενδεχόμενο για αξιοποίηση άλλων χώρων και κλινικών του νοσοκομείου.

Στο ΑΧΕΠΑ και οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ 3 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και 5 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι προσωρινά σε ΜΑΦ, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες