Πλεύρης: Επίταξη από την επόμενη εβδομάδα... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Πλεύρης: Επίταξη από την επόμενη εβδομάδα...

 



...εάν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί...

Για την κατάσταση στις ΜΕΘ αλλά και για τους ιδιώτες γιατρούς μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε τα εξής:

«Όποια κενή κλίνη έχει ο... ιδιωτικός τομέας και την χρειάζεται το ΕΣΥ την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στο συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές στην Αττική και έως τη Δευτέρα θα έχουμε πλήρη κατάλογο κλινών που τυχόν θα χρειαστούμε στην Αθήνα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «χθες έγινε η τηλεδιάσκεψη με τους Πανελλήνιους Ιατρικούς Συλλόγους και καταλήξαμε στο ότι μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν την προσπάθειά τους οι ιατρικοί σύλλογοι να πείσουν τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ, διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται το σχέδιο της επίταξης των υπηρεσιών, της επιστράτευσης σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ξεκινώντας από εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, δηλ. τη Βόρεια Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη είναι έτοιμο το σχέδιο να επεκταθεί και σε όλες τις άλλες περιοχές που θα χρειαστεί.

«Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες