ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «Ο ΟΔΗΓΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ».

 


Ένα σοβαρό θέμα θίγει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης με ανάρτησή του στο facebook, για τις τροχαίες παραβάσεις που οδηγούν μέχρι και σε αφαίρεση πινακίδων. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στην πρόσφατη συνάντηση που είχα στην Αθήνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ε. Οικονόμου, μεταξύ άλλων του έθεσα κι ένα σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται όταν σε μια τροχαία παράβαση μαζί με τον παραβάτη οδηγό, «τιμωρείται» και το αυτοκίνητο. Κι εννοώ όταν εκτός από το πρόστιμο και τις ποινές της παράβασης (που σωστά επιβάλλονται) αφαιρούνται και οι πινακίδες. Το αυτοκίνητο ΙΧ ή επαγγελματικό, συχνά είναι το βασικό ή το μοναδικό εργαλείο για τη διαβίωση μιας οικογένειας ή για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Εάν τιμωρηθεί ένας οδηγός του, μπορεί να το οδηγήσει ένας άλλος δικαιούχος, ένας άλλος οδηγός, για να αποφευχθεί η οικονομική ζημιά που θα προκύψει  εάν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί χωρίς πινακίδες αφού έτσι μπορεί να αναγκαστεί μέχρι και να σταματήσει να λειτουργεί μια επιχείρηση μένοντας  χωρίς το μοναδικό επαγγελματικό αυτοκίνητό της.  Ο οδηγός βεβαίως να τιμωρείται. Να μην τιμωρείται όμως το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, στην κατεύθυνση αυτή, ώστε ο παραβάτης να τιμωρείται όπως πρέπει αλλά το αυτοκίνητο να παραμένει διαθέσιμο για την οικογένεια ή για την επιχείρηση. Ο υφυπουργός νομίζω ότι άκουσε με προσοχή αυτό που του έθεσα. Βοήθησε σημαντικά σε αυτό και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος που ήταν μαζί μου στη συνάντηση, σύμμαχος και συμπαραστάτης».

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε