Στα «κάγκελα» οι έμποροι με τα νέα μέτρα: «Μας τιμωρεί η κυβέρνηση» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Στα «κάγκελα» οι έμποροι με τα νέα μέτρα: «Μας τιμωρεί η κυβέρνηση»

 



   
Αιφνιδιασμένοι από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την είσοδο στα καταστήματα των μη εμβολιασμένων ατόμων δηλώνουν οι έμποροι.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)...  

 
Γιώργος Καρανίκας μιλώντας στο Sputnik χαρακτήρισε «πρόχειρο και άδικο» για τον εμπορικό κόσμο τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του νέου ισχυρού κύματος της πανδημίας τονίζοντας ότι «αιφνιδιαστήκαμε γιατί μέχρι την προηγούμενη μέρα ξέραμε ότι δεν θα πειράξουν τα εμπορικά καταστήματα».

Οι έμποροι, όπως λέει, θεωρούν ότι το μέτρο της εισόδου στα εμπορικά καταστήματα με rapid test για τους μη εμβολιασμένους «είναι ανεφάρμοστο».

«Στη χώρα μας υπάρχουν 230.000 εμπορικές επιχειρήσεις -όπως αντιλαμβάνεστε και ο έλεγχος είναι ιδιαίτερα δύσκολος- εκ των οποίων οι 130.000 είναι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις που σημαίνει ότι είναι επιχειρήσεις με αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή ο ιδιοκτήτης είναι και υπάλληλος. Οπότε αυτός πώς θα κάνει τον έλεγχο όταν εξυπηρετεί έναν πελάτη και θα μπει στο μαγαζί και ένας ακόμα πελάτης; Τεχνικά κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν» είπε.

Ανησυχία για την πανδημία: Αντέχει η ελληνική οικονομία ένα νέο lockdown;«Συνω ετ»
  1. Σημαντικότερο όλων όμως, σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, είναι ότι το νέο μέτρο «δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού» καθώς, όπως λέει, οι ανεμβολίαστοι θα οδηγηθούν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράζουν τα είδη που πωλούν τα εμπορικά καταστήματα.
«Υποτίθεται ότι ο στόχος είναι οι ανεμβολίαστοι να βρουν εμπόδια μήπως και πειστούν να εμβολιαστούν. Για να μπουν στα εμπορικά καταστήματα, θα πρέπει να έχουν rapid test ενώ στα σούπερ μάρκετ θα μπαίνουν χωρίς rapid test. Πλέον όμως τα σούπερ μάρκετ είναι υπεραγορές και πωλούν και είδη που πωλούνται στα εμπορικά καταστήματα. Πέρυσι μάλιστα με υπουργική απόφαση είχαν απαγορευτεί τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, ενώ τώρα δεν γίνεται ίδιο. Κατά συνέπεια ο ανεμβολίαστος δεν θα έρθει στο δικό μου κατάστημα και θα πάει στο σούπερ μάρκετ να τα αγοράσει» είπε ο κ. Καρανίκας.

Επισήμανε δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με τις λαϊκές αγορές «όπου και σε αυτές πωλούνται και βιομηχανικά προϊόντα».

Ελλάδα

Έρχεται η «κόκκινη» λίστα των καταστημάτων με τσουχτερά πρόστιμα και ολιγοήμερο λουκέτο

Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι οι έμποροι αισθάνονται αδικημένοι με τα νέα μέτρα, παρότι, όπως λέει, «είμαστε υπέρ όλων των μέτρων προστασίας και το αποδείξαμε αφού τα πλέον ασφαλή σημεία όπως αποδείχτηκε σε όλη την πανδημία είναι τα καταστήματα της λιανικής» ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα όπως η αναλογία τετραγωνικών και πελατών κ.λπ.

«Δεν τιμωρείται ο ανεμβολίαστος αλλά οι έμποροι»

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου έρχονται σε μια στιγμή που πραγματοποιούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση στα καταστήματα ενώ οι έμποροι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα υποστούν ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Δεν τιμωρείται ο ανεμβολίαστος αλλά οι έμποροι, γιατί τελικά ο ανεμβολίαστος έχει κι άλλες επιλογές. Η αγορά με αυτά αναστατώνεται, μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μπροστά μας έχουμε την προωθητική ενέργεια black Friday που γίνεται όπως όλοι ξέρουμε black week και είναι μια γιορτή της κατανάλωσης και βέβαια το σημαντικό είναι οι εορταστικές μέρες του Δεκεμβρίου όπου η κατανάλωση είναι κυρίαρχη.

Και σε αυτό το κομμάτι εξαιρεί (σ.σ. η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα) τα δικά μας καταστήματα με τους ανεμβολίαστους όταν δίνει σε άλλους το δικαίωμα να το κάνουν αυτό (σ.σ. να δέχονται πελάτες μη εμβολιασμένους χωρίς rapid test)» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες