Δεν κλείνουν τα σχολεία” – Διαψεύδει τις φήμες το υπουργείο Παιδείας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Δεν κλείνουν τα σχολεία” – Διαψεύδει τις φήμες το υπουργείο Παιδείας

 

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούν φήμες ότι ενδέχεται να κλείσουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας. “Φρένο” σε αυτά τα σενάρια έβαλε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Σε σχέση με τη μείωση του ποσοστού των παιδιών που νοσούν, πηγές του υπουργείου Παιδείας παραπέμπουν στην ενημέρωση της 4ης Νοεμβρίου, όταν η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε αναφερθεί στην ηλικιακή κατανομή των νέων κρουσμάτων.

 “Παρ’ όλο που τα σχολεία είναι ανοιχτά εδώ και σχεδόν δυο μήνες, δεν έχουμε αύξηση ποσοστού των νέων κρουσμάτων στα παιδιά, στους μαθητές. Έτσι, ενώ όταν άνοιξαν τα σχολεία, λόγω του αυξημένου testing που γινόταν για να έχουμε πάλι μαθητές στο σχολείο, τα παιδιά σχολικής ηλικίας αποτελούσαν το 29% του συνόλου των κρουσμάτων. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι στο 25%. Επίσης, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η σταθερότητα του ποσοστού των νέων κρουσμάτων στους γονείς των μαθητών” είχε πει η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας.

Τι είπε για τα σχολεία ο Θάνος Πλεύρης

Και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ούτε τοπικό, ούτε γενικό lockdown.  Ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και δεν υπάρχει καμιά σκέψη για κλείσιμό τους, ενώ για το ανεμβολίαστο προσωπικό στα νοσοκομεία που βρίσκεται σε αναστολή ανέφερε ότι δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους παρά μόνο εάν εμβολιαστούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες