Βάλτε τα αυγά στη διατροφή σας - Τα οφέλη από την κατανάλωσή τουςΣε όλες τις κουζίνες του πλανήτη τα αυγά έχουν βασική θέση, καθώς εμπεριέχονται σχεδόν σε όλες τις συνταγές.

Είναι...  

 
ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη και περιέχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη για να σας κρατούν χορτάτους. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αυγών, και μερικά είναι πιο γνωστά από άλλα.

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση αυγών μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά σας;

Σύμφωνα με την Science Daily, τα αυγά περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται τυροσίνη. Η τυροσίνη μετατρέπεται σε πολλές σημαντικές ουσίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ντοπαμίνης, της αδρεναλίνης και της νοραδρεναλίνης

Η ντοπαμίνη βοηθά τον εγκέφαλο με ορισμένες κινητικές δεξιότητες ενώ η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη είναι υπεύθυνες για την ανταπόκριση του αγώνα ή της φυγής όταν βρισκόμαστε σε αγχωτικές καταστάσεις.

Και οι δύο αυτές ουσίες είναι απαραίτητες για καλά αντανακλαστικά. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Neuropsychologia διαπίστωσε ότι η τυροσίνη προάγει τον χρόνο απόκρισης και βελτιώνει τον γνωστικό έλεγχο (μέσω του Science Direct). Αυτός είναι ένας αρκετά πειστικός λόγος για να προσθέσετε αυγά στο πρωινό σας, ειδικά αν έχετε μια μεγάλη δοκιμή ή μια συνάντηση εργασίας που έρχεται.

Πρωτεΐνες

Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών άριστης βιολογικής αξίας. Ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μιας γυναίκας.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες που παρέχει στον οργανισμό είναι η Α, Ε και η D από λιποδιαλυτές, ενώ από τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β υπερτερούν το φολικό οξύ (Β9), το παντοθενικό οξύ (Β5), η κοβαλαμίνη(Β12) και η ριβοφλαμίνη (Β12). Από μεταλλικά στοιχεία περιέχει φωσφόρο, ψευδάργυρο, σίδηρο και ίχνη από ασβέστιο. Επίσης περιέχει λουτεϊνη και χολίνη.

Αντιοξειδωτικά

Όπως ακριβώς τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και τα αυγά περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι το σελήνιο.
 Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από τις ανεπιθύμητες βλάβες που προκαλούνται κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οξυγόνου. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά στην προστασία έναντι των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Bοηθούν στην απώλεια του βάρους

Δεν αποτελούν μόνο καλή πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά βοηθούν και στην απώλεια του βάρους. Περιέχουν λευκίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που βοηθά στη μείωση του βάρους .

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Illinois, η λευκίνη εκτός από βασικό αμινοξύ που συμμετέχει στην πρωτεϊνοσύνθεση των μυών και βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα , παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα έχασαν βάρος, σωματικό λίπος και λιγότερο μυϊκό ιστό. Επίσης είχαν περισσότερη ενέργεια και μειωμένη αίσθηση πείνας

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε