BINTEO Νάουσα: Παλαίωση φιαλών κρασιού στο βυθό της Αράπιτσας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

BINTEO Νάουσα: Παλαίωση φιαλών κρασιού στο βυθό της Αράπιτσας


Οι οινοπαραγωγοί στη Νάουσα επιχειρούν να αποδείξουν ότι η παλαίωση του κρασιού και σε ποτάμι μπορεί να εξασφαλίσει την ιδιαίτερη γεύση που αναζητούν οι λάτρεις του οίνου ανά τον κόσμο.

Θα βυθίσουν για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ως και 400 φιάλες ξινόμαρου στον πυθμένα της…. Αράπιτσας. Έτσι, μπορεί να έχει ήδη αποδειχθεί ότι η βύθιση κρασιών στη θάλασσα εξασφαλίζει ενδιαφέροντα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο κρασί, αλλά συμβαίνει άραγε το ίδιο και με το τρεχούμενο και γάργαρο νερό ενός ποταμού; Αυτό ακριβώς, φιλοδοξούν να ανακαλύψουν οι οινοπαραγωγοί, οι οποίοι για τα επόμενα χρόνια, εκτός από τα ….κελάρια τους, θα επισκέπτονται συχνά – πυκνά τον ποταμό Αράπιτσα, με την ευχή κάθε φορά να ανακαλύψουν τον δικό τους θησαυρό..

Στο πλευρό των οινοποιών ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ.Καλαϊτζίδης που καθε χρόνο στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται απο τους οινοποιούς της περιοχής και προσπαθεί να αναδίξει τα κρασιά της Νάουσας όπου είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο  

Η ιστορία μάς έχει αποδείξει ότι κρασιά που βρέθηκαν βυθισμένα από ναυάγια στο Αιγαίο και ζούσαν για χιλιάδες χρόνια στο νερό, όχι μόνο δεν έχασαν σε γεύση και "αίγλη", αλλά αντίθετα η "εξαφάνισή" τους στον πυθμένα, λειτούργησε ευεργετικά, ώστε να καταστούν από ιδιαίτερα έως και...μοναδικά. Φιλοδοξούμε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με τη βύθιση των δικών μας κρασιών στην Αράπιτσα» επισήμανε μιλώντας  ο πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού "Οίνοι ΒΑΕΝΙ Νάουσα", επικεφαλής των οινοπαραγωγών Ημθίας, Γιώργος Φουντούλης.

Διευκρίνισε ότι 600 με 1000 φιάλες κρασιού, θα τοποθετηθούν σε σιδεροπαλέτες, και θα βυθιστούν στον πυθμένα της Αράπιτσας που «έχει μεγάλο βάθος και χαμηλές θερμοκρασίες», και υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να διατηρηθούν σε αυτό το ακραίο περιβάλλον για αρκετά χρόνια, πρόσθεσε: «έχουμε τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να διαπιστώσουμε τις ιδιαιτερότητες που θα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες