Είστε αθλητής; Αποφύγετε τους τραυματισμούς με αυτούς τους 4 τρόπους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Είστε αθλητής; Αποφύγετε τους τραυματισμούς με αυτούς τους 4 τρόπους


Αν είστε αθλητής, το πιο πιθανό είναι ότι συχνά καταπονείτε το σώμα σας πολύ περισσότερο από όσο το ίδιο αντέχει. Ειδικά αν πρέπει να πιάσετε ένα όριο στην κολύμβηση ή στο τρέξιμο για παράδειγμα. Αλλά προκειμένου να συνεχίσετε να προπονείστε αποτελεσματικά πρέπει να φροντίζετε το σώμα σας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποφεύγετε τους τραυματισμούς. 

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι τις οποίες μπορείτε να έχετε κατά νου, ώστε να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς. Εδώ θα δούμε μερικές από αυτές. 

Πρώτα, όμως, κάτι σημαντικό…

Γιατί η πρόληψη είναι σημαντική

Μπορεί να πιστεύετε πως δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα που δεν έχει καν προκύψει ακόμη. Αλλά η έγκαιρη πρόληψη είναι σημαντική για τους αθλητές. Και αυτό επειδή ένας τραυματισμός μπορεί να σας οδηγήσει να μείνετε εκτός πεδίου για πάρα πολύ καιρό. Αυτό θα εμποδίσει την πρόοδό σας και μπορεί να εκμηδενίσει μονομιάς τις προσπάθειες που κάνετε εδώ και καιρό για να βελτιωθείτε. 


Πώς θα αποφύγετε τους τραυματισμούς

Θα αποφύγετε τους τραυματισμούς με μερικούς από τους παρακάτω τρόπους:

  1. Εντοπίστε τις αδυναμίες σας

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Ένας αθλητής μπορεί να είναι αρκετά ευλύγιστος ή δυνατός, αλλά ένας άλλος να χρειάζεται βελτίωση σε αυτά τα σημεία. Υπάρχουν ειδικοί, όπως είναι οι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε ποια είναι τα σημεία του σώματός σας που κινδυνεύουν περισσότερο να τραυματιστούν και που πρέπει να ενδυναμώσετε. 

  1. Να θυμάστε να πίνετε νερό

Είναι απαραίτητο να θυμάστε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σας. Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κόπωση, στο να παθαίνετε περισσότερες κράμπες στους μύες σας, στο να ζαλίζεστε ή να έχετε ναυτία και πολλά άλλα συμπτώματα. Κάθε 15 με 20 λεπτά να θυμάστε να κάνετε ένα διάλλειμα για νερό. Όσο πιο πολύ αθλείστε, τόσο περισσότερο νερό πρέπει να πίνετε.

  1. Προθέρμανση

Η προθέρμανση είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από οποιαδήποτε γυμναστική. Συνδυάστε δυναμικά τεντώματα (δηλαδή, τεντώματα που γίνονται εν κινήσει), αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις δύναμης. Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε το σώμα σας, αλλά και την ψυχολογία σας, κατάλληλα. 

  1. Φυσικοθεραπεία και αθλητικό μασάζ

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να προλάβετε έναν τραυματισμό προτού καν συμβεί. Όπως προαναφέρθηκε, ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να εντοπίσει τα σημεία που κινδυνεύουν περισσότερο και να σας δώσει οδηγίες για να προπονηθείτε σωστά, προκειμένου να τα προστατέψετε. Παράλληλα, το αθλητικό μασάζ βοηθά και εκείνο στην πρόληψη τραυματισμών, αλλά και στην προετοιμασία του αθλητή πριν τους αγώνες.

Αν είστε κάτοικος Αθηνών και θέλετε να κάνετε φυσικοθεραπεία στο Μαρούσι, επισκεφθείτε το Physioathens. Εκεί θα βρείτε έμπειρους φυσικοθεραπευτές οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε κατάλληλα για όλους τους αγώνες σας, δημιουργώντας εξατομικευμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. Παράλληλα, θα σας συμβουλέψουν ώστε να γνωρίζετε πώς να προστατέψετε καλύτερα το σώμα σας. Στο Physioathens η φυσικοθεραπεία γίνεται με σύγχρονο εξοπλισμό και προηγμένες μεθόδους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες