ΕΝΦΙΑ: Έρχεται πρόσθετη μείωση έως 20% το 2022-Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

 ΕΝΦΙΑ: Έρχεται πρόσθετη μείωση  έως 20%  το 2022-Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι
Οι νέοι εκπτωτικοί συντελεστές σχεδιάζεται να είναι κλιμακωτοί ώστε να ισχύσουν μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης για τις μικρότερες περιουσίες.
Έτσι, ενώ σήμερα οι μειώσεις του βεβαιωθέντος φόρου κυμαίνονται από 20% έως 30% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας, μετά τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή το φθινόπωρο, οι εκπτώσεις θα κυμαίνονται από 30% έως 50%.
Το φετινό πακέτο αλλαγών δεν θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την "Καθημερινή, τις τροποποιήσεις στους συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας των ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνουν εκκρεμότητες και για το 2023.
Προετοιμάζεται, λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διετές πρόγραμμα προσαρμογών στον φόρο κατοχής ακινήτων. Τον πρώτο χρόνο, το 2022 θα ενεργοποιηθούν οι νέοι συντελεστές ταυτόχρονα με τις νέες αντικειμενικές αξίες αλλά και το καινούργιο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.
Τον δεύτερο χρόνο θα επανεξεταστούν συντελεστές συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας, ενώ θα δρομολογηθεί η πλήρης κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, ώστε να προχωρήσει και η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης για απόδοση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια