Tοπικά lockdown... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Tοπικά lockdown...

 


Στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ο εβδομαδιαίος απολογισμός της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα και πλέον θα κριθεί αν οι επιβαρυμένες περιοχές χρειάζεται να... εισέλθουν στο επόμενο στάδιο, που θα σημάνει περιοριστικά μέτρα κατά το πρότυπο της Μυκόνου ή οι παρεμβάσεις θα εστιαστούν στην εντατικοποίηση των ελέγχων.

Κρήτη, Πάρος, Ρόδος, Κέρκυρα, Χίος, Ζάκυνθος, Μύκονος καταγράφουν καθημερινά αξιοσημείωτες νέες μολύνσεις ενώ ανησυχητικά ήταν τα δεδομένα και από τα λύματα.
 
Αυξητικές μεταβολές στο ιικό φορτίο των λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+65%), στα Χανιά (+106%), στην Αλεξανδρούπολη (+141%) και στο Βόλο (+218%).Στην ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι μια ακόμη εστία ανησυχίας είναι και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις από την πρωτεύουσα. Χθες ανακοινώθηκαν 64 νέα κρούσματα στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Το τέταρτο κύμα της πανδημίας μέχρι στιγμής παρά τα πολυάριθμα κρούσματα δεν αυξάνει αναλογικά τις νοσηλείες και δη στην εντατική. Το εν λόγω δεδομένο αποδίδεται στα οφέλη του εμβολιασμού, γεγονός που επέβαλε αλλαγή τρόπον τινά πλεύσης ως προς το μέτωπο των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown παραμένει εκτός συζήτησης, ενώ στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν θεωρούν πως είναι εύκολη λύση τα τοπικά lockdown.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν θεωρεί τη δεδομένη στιγμή ενδεδειγμένη λύση την επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας στους εκπαιδευτικούς, σε μια κίνηση να αμβλύνει το κλίμα επιβολής και κοινωνικής αντιπαλότητας αλλά αντίθετα να δώσει προβάδισμα στην πειθώ.

Ως τα τέλη Αυγούστου εξάλλου είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει χρόνο να φιλτράρουν οι περισσότεροι πολίτες την πληροφορία ότι όντας εμβολιασμένοι  θα τυγχάνουν και μιας σχετικής ομαλότητας στην καθημερινότητα τους. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι και καθηγητές θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τακτικό εργαστηριακό έλεγχο (μοριακό ή rapid τεστ) για να εισέλθουν στις τάξεις από το φθινόπωρο.

Από το βήμα της Βουλής χθες ο πρωθυπουργός όχι μόνο λειανε γωνίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά βγήκε μπροστά αναλαμβάνοντας μάλιστα θαρραλέα όπως σημείωσε το πολιτικό κόστος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Επέμεινε στην ορθότητα της ύπαρξης ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση και θέλησε να απευθύνει εκ νέου στο εκλογικό κεντρώο ακροατήριο του ένα ακόμη μήνυμα ότι τολμά τομές που προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους επιλέγοντας η τοποθέτηση του να είναι όπως διασαφήνισε μονοθεματική χωρίς αναφορές στην πανδημία ή το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το οποίο τον εγκαλεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την δέσμευση του αν τον επόμενο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, οι φετινοι υποψήφιοι να κατοχυρώσουν την βαθμολογία τους και να καταθέσουν παράλληλο μηχανογραφικό.

“Δεν αποτύχατε είστε θύματα εκδικητικού συστήματος που δεν έχει βασιστεί σε ακαδημαϊκή μελέτη αλλά σε πολιτικές σκοπιμότητες. Θύματα μιας εμμονικής κυβέρνησης” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά που έψεξε την κυβέρνηση ότι έφερε την μεγαλύτερη μείωση εισακτέων από το 1873!...

Στεφανίας Μουρελάτου

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες