Γιατί δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε 30.000 συνταξιούχους - Ποιοι δεν είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γιατί δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε 30.000 συνταξιούχους - Ποιοι δεν είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους

Γιατί δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε 30.000 συνταξιούχους - Ποιοι δεν είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος "υπάρχουν 30.000 ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων για τους οποίους δεν κατέστη δυνατόν να υπολογιστούν τα αναδρομικά τους και ως εκ τούτου να πληρωθούν στις ημερομηνίες που είχαμε ορίσει και ανακοινώσει". Σύμφωνα με τον ίδιο, "καταβλήθηκαν τα αναδρομικά σε 54.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα 47 εκατ. ευρώ, δηλ. μέσα αναδρομικά 863 στον καθένα και χθες καταβλήθηκαν σε 11.000 συνταξιούχους του Δημοσίου περίπου 950 ευρώ μέσο όρο".

Ο κ. Τσάπαλος περιέγραψε ποιες είναι οι περιπτώσεις εκείνες των συνταξιούχων που δεν πληρώθηκαν. Πρόκειται για τους εξής:
- Περιπτώσεις συντάξεων χηρείας κυρίως για θανόντες που πέθαναν μετά τον Οκτώβριο του 2019
- Περιπτώσεις συνταξιούχων που παράλληλα ασκούν και επάγγελμα. Εκεί χρειάζεται ένας έλεγχος για το πόσο καιρό απασχολούνταν και πόσο είναι καθαρά συνταξιούχοι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό δεν ήταν εφικτό μέσα στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.
- Περιπτώσεις συνταξιούχων που απεβίωσαν ενώ τα περίμεναν και τα αναδρομικά τώρα πρέπει να πάνε στους κληρονόμους
- Και περιπτώσεις που πολλοί νόμιζαν ότι δικαιούνται αναδρομικά, αλλά δεν τα δικαιούνται γιατί δεν έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες