Επιδόματα και αναδρομικά: Έρχεται μπαράζ πληρωμών - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

24 Ιουν 2021

Επιδόματα και αναδρομικά: Έρχεται μπαράζ πληρωμών

Επιδόματα και αναδρομικά: Έρχεται μπαράζ πληρωμών

Αναλυτικά:
- Αυξήσεις και αναδρομικά
Το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά ποσά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ. Αναλυτικά:
Αναφορικά με τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα:
- Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν από την 1η/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2021.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την πληρωμή των αναδρομικών ποσών της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται προσπάθεια από την ανάδοχο εταιρεία και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και, εάν χρειαστεί, με εμβόλιμη πληρωμή. Για τα εν λόγω αναδρομικά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
- Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η/10/2019 απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. 4670/2020. Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο του 2021, ενώ τον Απρίλιο του 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.
Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, επισημαίνονται τα εξής:
- Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021.
- Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.
Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών των συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τις 13 Μαΐου 2016. Για αυτές τις περιπτώσεις θα πραγματοποιηθούν, εάν χρειαστεί, και εμβόλιμες πληρωμές. «Για τις πληρωμές αυτές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση», διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ.
-Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
Μια σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβάλει την Πέμπτη, 30 Ιουνίου ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους. Αναλυτικά:
-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
-Επίδομα στέγασης
-Επίδομα γέννησης.
-Επίσης την ίδια ημέρα θ καταβληθούν η στεγαστική συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η σύνταξη Υπερηλίκων αλλά και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε