Δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε μισθό έχοντας να δουλέψει από το 2005 - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

23 Απρ 2021

Δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε μισθό έχοντας να δουλέψει από το 2005

 
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις στη χώρα μας είναι συμπτωματική

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη... 
 
 
γειτονική Ιταλία, η οποία μπορεί να «βασανίζεται» ακόμα από τον κορωνοϊό, ωστόσο πρόκειται να χαλαρώσει το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα. Συγκεκριμένα, ένας δημόσιος υπάλληλος κατέκτησε επάξια τον τίτλο του «βασιλια της απουσίας», καθώς δεν είχε πατήσει το πόδι του στη δουλειά εδώ και 15 χρόνια, ωστόσο πληρωνόταν κανονικά.

Ο Ιταλός δημόσιος υπάλληλος έβγαλε περισσότερο από μισό εκατ. ευρώ, χωρίς να δουλεύει. Πιο συγκεκριμένα έλαβε μισθούς συνολικού ύψους 538.000 ευρώ από το 2005, μιας και θεωρητικά εργαζόταν ως υπάλληλος νοσοκομείου αλλά πρακτικά είχε να πατήσει το πόδι του χρόνια στο νοσοκομείο Pugliese Ciaccio, στην πόλη Καταντζάρο της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο 67χρονος πλέον υπάλληλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό. Έξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με βάση την υποψία ότι έπαιξαν ρόλο στην αργομισθία – φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας.

Σε έρευνα με την κωδική ονομασία «μερική απασχόληση», η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσιών και μισθών καθώς και από δηλώσεις μαρτύρων και συναδέλφων. Το 2005, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να είχε απειλήσει την διευθύντρια του νοσοκομείου ώστε να την εμποδίσει να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εναντίον του.

Η διευθύντρια στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη και η τακτική του συνεχίστηκε κανονικά, επειδή η παρουσία του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινων πόρων, ανέφερε η αστυνομία. Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον σχετικό νόμο, αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση σε όλον τον δημόσιο τομέα.

Σε μια από τις έρευνες, η αστυνομία χρησιμοποίησε μυστικές κάμερες παρακολούθησης για να «παγιδεύσει» 35 εργαζόμενους στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο που εξαπατούσαν το σύστημα για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οι σύζυγοι δύο εξ αυτών επειδή χτυπούσαν κάρτες αντ’αυτών ενώ ενώ άλλα μέλη του προσωπικού βρίσκονταν για… κανό, ψώνια ή έξω με φίλους εν ώρα εργασίας. Σε μια ακόμα περίπτωση, ένας αξιωματικός της τροχαίας που ζούσε στο ίδιο κτίριο στο οποίο δούλευε, καταγράφηκε να χτυπάει κάρτα με το εσώρουχό του πριν επιστρέψει στο κρεβάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε