Αλκυονίδες μέρες: Θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Αλκυονίδες μέρες: Θα ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία


 

Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Τετάρτη, παρά το γεγονός πως ο Φεβρουάριος μπήκε με βροχές και καταιγίδες. Από το επόμενο 24ωρο και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ο υδράργυρος θα ανέβει σημαντικά.

Όπως... 

 
χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο facebook, το ατμοσφαιρικό βουνό που αναμένεται να υψωθεί σαν ομπρέλα προστασίας πάνω από τη χώρα μας, θα μας χαρίσει έναν σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε τα τελευταία 24ωρα.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κινηθούν προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας όπου το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προσεγγίσουμε σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Kελσίου.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα οδηγήσει σε ένα ήπιο πεδίο ανέμων όπου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότερων και υγρότερων αερίων μαζών θα ευνοήσει τον σχηματισμό ομιχλών με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ωστόσο, η καλοκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μιας και τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες