Και του χρόνου... «Αποχαιρετάμε» Απόκριες και 25η Μαρτίου και Πάσχα... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Και του χρόνου... «Αποχαιρετάμε» Απόκριες και 25η Μαρτίου και Πάσχα...

 




Μπορεί η σημαντική μείωση κρουσμάτων και διασωληνωμένων τον περασμένο μήνα να μας γέμισε ελπίδα πως γρήγορα θα τελειώσει ο «Γολγοθάς» του κορονοϊού, ωστόσο από τα δεδομένα των τελευταίων ημερών φαίνεται πως η μάχη καλά  κρατεί.

Δυστυχώς με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα όχι... μόνο δεν υπάρχει ακόμη συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης, αντιθέτως το τελευταίο 24ωρο όλο και φουντώνουν οι φήμες για ένα νέο γενικό lockdown.

Άλλωστε και μόνο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο, επαναφέροντας το click away αποδεικνύεται πως ο κορονοϊός καιροφυλαχτεί στην κοινότητα και χτυπάει όπου βρει πρόσφορο έδαφος.

Αν και αργοπορημένα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η χώρα μας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού, αλλά και με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού που φαίνεται πως πλέον κυκλοφορούν σιωπηρά και ύπουλα μέσα στην κοινότητα.

Η έξαρση της πανδημίας τρομάζει τους ειδικούς

Οι ειδικοί έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ΕΣΥ, το οποίο πρέπει πάση θυσία να μην επιβαρυνθεί ξανά όπως τον Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα χειροτερέψουν τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως μετά από καιρό ενδέχεται να έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων πολύ πιθανό να είναι τετραψήφιος σήμερα, πράγμα που σημαίνει πως το κοντέρ θα χτυπήσει ξανά πάνω από 1.000.

H κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με υψηλό δείκτη μεταδοτικότητας RT στην Αττική, ο οποίος βρίσκεται στο 1.01 οδηγεί στο συμπέρασμα πως όχι μόνο είναι νωρίς να μιλάμε για το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και πως για ακόμη μία φορά δεν θα γιορτάσουμε γιορτές και έθιμα που συνηθίζαμε αυτή την περίοδο.

Αποχαιρετίστε και τις Απόκριες

Πρώτη για το ότι φέτος δεν θα γιορτάσουμε ούτε Απόκριες, ούτε 25η Μαρτίου, ούτε Καθαρά Δευτέρα είχε μιλήσει στο MEGA η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να κάνουμε πλάνα ούτε για τις Απόκριες. «Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε Απόκριες. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια;» είχε πει η κ. Παγώνη.
Χαρδαλιάς: Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει, ούτε φέτοΩστόσο για ένα διαφορετικό Πάσχα μίλησε και χτες στον Ant1 ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει ούτε φέτος», ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά πως θα συνεχίζουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες