Η Γεννηματά «καθαίρεσε» τον Λοβέρδο από κοινoβουλευτικό εκπρόσωπο λόγω προσέγγισής του με τη ΝΔ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Η Γεννηματά «καθαίρεσε» τον Λοβέρδο από κοινoβουλευτικό εκπρόσωπο λόγω προσέγγισής του με τη ΝΔ



 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αντίθετος με πιθανή σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Σε μία κίνηση που θα συζητηθεί προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η Φώφη Γεννηματά, καθώς «απάλλαξε» τον Ανδρέα Λοβέρδο από...  

 
τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, ορίζοντας στη θέση του τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη, βασικά λόγω σύμπλευσής του με τη ΝΔ και τις φήμες προσχώρησής του, μαζί με τον Ε.Βενιζέλο στο κυβερνητικό σχήμα.

Η απόφαση αυτή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ συνδέεται με τις φήμες ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο φθινόπωρο και με κατεύθυνση την συνεργασία με τη ΝΔ.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν η απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου αποτυπώνει ή όχι την πρόθεση της Φώφης Γεννηματά για προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας εκ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα Χρυσοχοΐδη, Γεραπετρίτη κλπ.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν δίνουν καμία πολιτική προέκταση στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά και υποστηρίζουν ότι μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς και ότι η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο σήμερα το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη όπου του ανακοίνωσε την απόφασή της και την πρόθεσή της να παραμείνει ο βουλευτής τομεάρχης εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ και να αποχωρήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Από τη Χ. Τρικούπη τονίζουν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχθηκε να παραμείνει τομεάρχης.

Ρόλο στην απόφαση Γεννηματά έπαιξαν προφανώς τα απόνερα από το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου και δημόσιες διαφοροποιήσεις από τη γραμμή του κόμματος.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ της απομάκρυνσής του από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος ο Ανδρεας Λοβέρδος δήλωσε:

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φωφής Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».   
 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες