Πώς θα γίνει η επιδότηση στον Τύπο... - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

11 Ιαν 2021

Πώς θα γίνει η επιδότηση στον Τύπο...

 


Με βασικό κριτήριο την κυκλοφορία των εφημερίδων θα προχωρήσει η επιδότηση του Τύπου. Ο ν. 4764/2020 επιδοτεί το μεταφορικό κόστος των εκδοτικών επιχειρήσεων εφημερίδων και περιοδικών, αφού... προηγηθεί μία ακόμη υπουργική απόφαση για τη διαδικασία πιστοποίησης. 

Το σχετικό άρθρο αναφέρεται στα έντυπα που έχουν υποστεί μείωση της κυκλοφορίας τους από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19 και το ποσό που θα διατεθεί ετησίως ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Κρίσιμος πλέον είναι ο ρόλος των κυκλοφοριών του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος».

Η επιχορήγηση θα καταβάλλεται ανά ημερολογιακό τρίμηνο σε τραπεζικό λογαριασμό που οι επιχορηγούμενες εκδοτικές επιχειρήσεις θα γνωστοποιούν στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και το ύψος της ενίσχυσης θα είναι ανάλογο του συνολικού μεταφορικού κόστους του κάθε τριμήνου. 

Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης θα ισούται με το μεταφορικό κόστος του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου φορολογικού έτους, όπως αυτό πιστοποιείται από το εκάστοτε πρακτορείο διανομής, βάσει των τηρουμένων λογιστικών αρχείων και των εκδιδόμενων στοιχείων του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4308/2014.

Η επιχορήγηση θα είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Όμως, αν δεν μπορούν να εκδοθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, τότε το πόσο της επιχορήγησης θα συμψηφίζεται με τις οφειλές των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε