Έρχεται αύξηση στη στρατιωτική θητεία - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

11 Ιαν 2021

Έρχεται αύξηση στη στρατιωτική θητεία

 


   
Αύξηση στη στρατιωτική θητεία φαίνεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Οι αλλαγές αναμένεται να αφορούν το στρατό ξηράς.

Την... 
 
 
αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φαίνεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από 1ης Ιανουαρίου η διάρκεια της θητείας θα διαμορφωθεί στους 12 μήνες.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αφορά όλους ανεξαιρέτως. Σήμερα, Τα Νέα γράφουν ότι η αύξηση της θητείας κατά τις τρεις μήνες δεν θα αφορά όσους είναι στην παραμεθόριο.

Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12 μήνες για όσους επιλέγονται να υπηρετήσουν στην Πολεμική Αεροπορία.

Στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία σήμερα είναι εννέα μήνες για όσους Ελληνες υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και 12 για όσους τοποθετούνται σε υπηρεσίες ξηράς.

Ενα βασικό ερώτημα είναι τι θα ισχύσει για τους Έλληνες
που ήδη υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και πρόκειται να απολυθούν μετά την αύξηση της θητείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε αλλαγές στο στρατό με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς στους δώδεκα μήνες να θεωρείται δεδομένη.

Είναι η πρώτη αλλαγή που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης της θητείας και της εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή η θητεία είναι στους 9 μήνες, σε αντίθεση με την αεροπορία και το ναυτικό που ήδη είναι στους 12.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 15% ο αριθμός όσων υπηρετούν στον στρατό ξηράς με την αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε