Έρχεται αύξηση στη στρατιωτική θητεία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται αύξηση στη στρατιωτική θητεία

 


   
Αύξηση στη στρατιωτική θητεία φαίνεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Οι αλλαγές αναμένεται να αφορούν το στρατό ξηράς.

Την... 
 
 
αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φαίνεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από 1ης Ιανουαρίου η διάρκεια της θητείας θα διαμορφωθεί στους 12 μήνες.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αφορά όλους ανεξαιρέτως. Σήμερα, Τα Νέα γράφουν ότι η αύξηση της θητείας κατά τις τρεις μήνες δεν θα αφορά όσους είναι στην παραμεθόριο.

Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12 μήνες για όσους επιλέγονται να υπηρετήσουν στην Πολεμική Αεροπορία.

Στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία σήμερα είναι εννέα μήνες για όσους Ελληνες υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και 12 για όσους τοποθετούνται σε υπηρεσίες ξηράς.

Ενα βασικό ερώτημα είναι τι θα ισχύσει για τους Έλληνες
που ήδη υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και πρόκειται να απολυθούν μετά την αύξηση της θητείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε αλλαγές στο στρατό με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς στους δώδεκα μήνες να θεωρείται δεδομένη.

Είναι η πρώτη αλλαγή που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης της θητείας και της εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή η θητεία είναι στους 9 μήνες, σε αντίθεση με την αεροπορία και το ναυτικό που ήδη είναι στους 12.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 15% ο αριθμός όσων υπηρετούν στον στρατό ξηράς με την αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες